Mikijev zabavnik, drugi talas (1994 - 2001.)

Started by Lord Vader89, August 16, 2011, 02:37:11 PM

Previous topic - Next topic

Lord Vader89

Evo teme u kojoj cu ja moci najvise da doprinesem, sto se tice domacih edicija :)

Heh, prvi Mikijev zabavnik mi kupila mama kad sam imao 5 godina, secam se da je bio drugi broj ove nove serije, imao neki strip sa Mikijem koji mora da odnese neku posiljku kroz grad koji je zarazen gripom ceo :D

Elem, imam ovih stripova i u papiru  i u digitalnom obliku, pa cu videti da doprinesem popisivanju sto vise! :) Samo da popravim laptop breeeee [pullhair2] [pullhair2] [pullhair2] [pullhair2]

Elem, ono sto me prvo interesuje je - koje su bese godine prestali sa izdavanjem ove serije? Bese pocetkom dveiljaditih, al ne mogu se setiti tacno kada [hmm2]

BTW, jel ima ovde jos klinaca koji su odrastali konkretno sa ovom serijom zabavnika?

Elesar

Iskreno cu ti reci, drago mi je sto nisam video taj novi talas. ;)
Vec ranije sam pisao o onom "dobrom, starom" (nije li sve sto je staro dobro?  [hmm2] ;D) Zabavniku, i kada sam u par navrata video kamo je krenulo to novotarenje, samo sam ma'nuo rukom.
Po meni, prebrzo je uleteteo u moderne trendove i tu negde sagoreo.
Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

Lord Vader89

Pazi, moze biti, vrlo lako, samo, ne znam, ovim bih voleo da saznam [hmm2]

Ne moze se reci da je ovaj novi talas bio bas tako los. Dosta dosta stripova odatle sam gutao iznova i iznova!!! I, na kraju krajeva, tu sam upoznao Don Rosu  [love2] :) (iako sam, naravno, to saznao tek kasnije :) )

Ako cemo o pokondirenim tikvama u Dizni izdavastvu u nas, nothing beats "Miki Maus i prijatelji" ;)

Elesar

Nije bio los, dapace, no smetao mi je pad u odnosu na onaj "moj"  ;)  ebg, navika druga priroda.
Ko je sledeci na meniju?

Lord Vader89

to sigurno
a drugo, "porastao si" bio, that's nooo good :D

Elesar

Eh da, i to.  :D
Ali evo, bas me zanima da cujem i sta drugi kazu, da li je to samo moj subjektivni dozivljaj ili su na to vise uticale godinice?
Ko je sledeci na meniju?

dejan borca

Quote from: Lord Vader89 on August 16, 2011, 02:37:11 PM
Evo teme u kojoj cu ja moci najvise da doprinesem, sto se tice domacih edicija :)
Elem, ono sto me prvo interesuje je - koje su bese godine prestali sa izdavanjem ove serije? Bese pocetkom dveiljaditih, al ne mogu se setiti tacno kada [hmm2]
drugi,kako si ga nazvao talas je trajao od broja 957-1271,tj od 19.10.1994-07.03.2001 kada je izasao zadnji broj mik.zabavnika

izmedju broja 956 i 957 bila je pauza od skoro godinu dana

Lord Vader89

odlicno, hvala! ;)

ja cu cim mi stigne laptop da se bacim na jedan po jedan broj, iako mi je raspored totalno nasumican :/
plus sto imam tek nekih 50-100 komada maksimalno, u rasponu izmedju kasnih devetstotih pa do iljadu sto i nekog.... mor'o bih da overim  [hmm2]
ali, pedeset komada, pedeset komada, malo li je  [grin2]

odoh Disney show da stavim  [cool2]

Elesar

Quote from: dejan borca on August 16, 2011, 03:23:38 PM
drugi,kako si ga nazvao talas je trajao od broja 957-1271,tj od 19.10.1994-07.03.2001 kada je izasao zadnji broj mik.zabavnika

izmedju broja 956 i 957 bila je pauza od skoro godinu dana

Dejane, hajd' bas da cujem i tebe, kao ocito vrsnog poznavaoca Diznija (a ne kao ova paljevina Vader  ;D) - kakav ti je stav kad uporedjujes prvi, izvorni i potonji talas MZ? Da li i po tebi ima kvalitativne razlike i umanjenja smeka?
Ko je sledeci na meniju?

dejan borca

Quote from: elesar on August 16, 2011, 06:55:42 PM
Dejane, hajd' bas da cujem i tebe, kao ocito vrsnog poznavaoca Diznija (a ne kao ova paljevina Vader  ;D) - kakav ti je stav kad uporedjujes prvi, izvorni i potonji talas MZ? Da li i po tebi ima kvalitativne razlike i umanjenja smeka?
dali je dovoljno  da kazem da za mene prvih 100 brojeva nema cenu

Elesar

I vise nego dovoljno, i vise.  [hail2]
Vaderu, omasio si koju deceniju da se rodis...  ;D
Ko je sledeci na meniju?

Lord Vader89

znam, nebrojeno puta sam to rekao sam sebi [cry2] [cry2] [cry2] [cry2] [cry2] [cry2]

elem, vi ste ih i citali kao klinci, oduzmite sentimentalnu vrednost, jer nju i ja pripisujem zabavnicima moje generacije :D :)

Elesar

Ne! Veruj mi, prelistavao sam skoro kod komsije koji je sacuvao dosta dobar deo tih izdanja, i dalje imaju to nesto, cak i kad suspendujem taj sentimentalni frisson.
Cak i onaj kruti papir i mrljava stampa daju na nekoj osobitosti...
Ko je sledeci na meniju?

dejan borca

a tek onaj tanki masni papir i savrsene boje

Amemiya