Hulk: Sivo

Started by Gil-galad, October 10, 2019, 11:59:47 PM

Previous topic - Next topic

Anto

Leb&Sejl:Hulk sivo (Phoenix Press)

Nakon žutog Dardevila i plavog Spajdija,dođe red i na sivog Hulka,te odmah da postavim pitanje - kakva je to fora Hulkom koji nije zelen?Neka Lebova samoinicijativna zafrkancija?

Još jedan dobar L&S strip iz obojene edicije;i sad sam tek ušao u fazon koji Leb gura u ovom mini serijalu,pa sam ubeđen da će mi sad i DD yelow biti bolji.
U sivom broju sve se vrti oko trougla Hulk-Ros-Beti,sa epizodnim rolama Rika,Starka i dr.Lenarda - oko osećaja besa i ljubavi,krivice i zbunjenosti,mržnje i patnje.
Dobar uradak bez puno klasične superherojštine.Zadovoljan sam,a možda bih bio i više da sam upoznatiji sa Hulkom kao junakom.
3.5/5

Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

maneater

Quote from: Anto on December 09, 2019, 08:41:55 PM
kakva je to fora Hulkom koji nije zelen?Neka Lebova samoinicijativna zafrkancija?
Hulk je u pocetku izdavanja bio siv, posle su skontali da to bas nije dobar izbor pa je pozeleneo. Ponekad se pojavi siva varijana lika Joe Fixit

Anto

aha,to li je - fala za info.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

naker777

Quote from: maneater on December 09, 2019, 09:37:03 PM
Hulk je u pocetku izdavanja bio siv, posle su skontali da to bas nije dobar izbor pa je pozeleneo. Ponekad se pojavi siva varijana lika Joe Fixit

Fixit je opasan baja u Immortal Hulku
Čitao?

Aleks

Quote from: maneater on December 09, 2019, 09:37:03 PM
Ponekad se pojavi siva varijana lika Joe Fixit

Iz ČK Vulverin #1 Essentiala poznat kao g-din Središa.

maneater

Quote from: naker777 on December 11, 2019, 09:51:35 AM
Fixit je opasan baja u Immortal Hulku
Čitao?
Ongoing serijale uglavnom izbegavam, ne prija mi da cekam mesec dana novu epizodu. Srecom ima beskonacno materijala za citanje.

Quote from: Aleks on December 11, 2019, 07:08:47 PM
Iz ČK Vulverin #1 Essentiala poznat kao g-din Središa.
To mi je dobar prevod, za razliku od usuda i tminostrana.

Jozzinelli

Ne zajebavajte da su ga stvarno u ČK esencijalu nazvali Središa?! :o

To je najidiotskija adaptacija imena koju sam do sada čuo, Usud i Tminostran su zlatni u odnosu na taj naziv...
Mek Koj nema alternativu

Aleks

Quote from: Jozzinelli on December 12, 2019, 06:32:58 AM
Ne zajebavajte da su ga stvarno u ČK esencijalu nazvali Središa?! :o

To je najidiotskija adaptacija imena koju sam do sada čuo, Usud i Tminostran su zlatni u odnosu na taj naziv...

Čini ti se. Taj lik je u par epizoda imao baš komičnu ulogu, pa je i ime bilo baš u skladu.

naker777

Brus Baner i Hulk, doktor Džekil i mister Hajd
Toliko različiti jedan od drugoga, ali ipak imaju bar nešto zajedničko - oboje vole jednu malu Beti

Kroz razgovor Brusa sa svojim prijateljem i psihologom stičemo uvid u neke od osnovnih poriva, ovoga puta sivog Hulka, zašto radi ono što najbolje radi - uništava
Ali da li je ovaj džin sposoban samo za razaranje ili se iza grube spoljašnjosti krije nešto više
Nekada najveći monstrumi imaju i najveće srce

Hulk i zec  [hail2]

Hulk ogoljen kao nikada do sada, na ne toliko veliki broj strana Leb je uspeo da sroči jednu zaista veoma lepu priču sa veoma upečatljivim krajem, u isto vreme i dirljivim i tužnim
Ali ipak malo više tužnim

I za divno čudo, uzrečica "puny human" se nijednom ne pojavljuje

Izdanje je lepo i sve pohvale Finiksu za ovu "obojenu" ediciju

Kome se svideo žuti Derdevil verovatno će se svideti i ovo
Jedni od retkih Marvelovih stripova koje odlikuje skoro pa potpuno odsustvo humora što doprinosi da jedna, pre svega ljudska priča, dobije na "težini"
Velika preporuka

Generalno govoreći mislim da smo do sada imali poprilično sreće sa domaćim izdanjima Hulka
Svetski rat Hulk bi ovde došao kao najlošiji ali čak je i on bolji od proseka do sada izdatih Marvelovih stripova
A izgleda da je i publika umela ovo da prepozna pošto se do sada svaki Hulk uspeo rasprodati

Aleks

Quote from: naker777 on March 09, 2020, 04:18:57 PM
Generalno govoreći mislim da smo do sada imali poprilično sreće sa domaćim izdanjima Hulka
Svetski rat Hulk bi ovde došao kao najlošiji ali čak je i on bolji od proseka do sada izdatih Marvelovih stripova
A izgleda da je i publika umela ovo da prepozna pošto se do sada svaki Hulk uspeo rasprodati

Sreća je umanjena time što prolazi po više godina između dva objavljena stripa o Hulku.