Dellamorte Dellamore (1994)

Started by Violent, May 08, 2011, 04:11:55 PM

Previous topic - Next topic

Violent

Sta reci osim sjajno! Ko nije pogledao, svakako bi to trebao da uradi.
http://www.imdb.com/title/tt0109592/

MakeMake

mislis da postoji i jedan dyd fun ovde koji nije pogledao.
inace ta cuvena epizoda o Dellamorteu koja je izasla kao specijal 1991 je sto se moje malenkosti tice najbolja dyd epizoda ikada.

Violent

Mislim da tesko  neko sa tolikom sigurnoscu moze tvrditi da su svi sa ovog foruma pogledali neki fim (nikad ne govorim u ime drugih)...takodje ako je to slucaj, cudi me da niko nije otvorio temu vezanu za isti (ili ja bar nisam ovde nasla tko nesto, ukoliko nije tako moje izvinjenje).
Izmedju ostalog otvorila sam temu takodje da bih videla kakve su impresije drugih vezano za ovo delo, i da saznam kako neki drugi ljudi vide gore navedeni film...

Elesar

Za sada, najbolja ilustracija DD stripa. Sa sve kultnom navijacicom Rome.  :D
Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

Силни

Сјајан филм...
С тим да је тачнији податак да је рађен по Склавијевој новели (која је тек касније преточена у ДД причу - горепоменути специјал Смрт Љубав Смрт), у којој се назире поставка Дилановог света, и делимична разрада главног лика... ;)

Брате мој нисам очекивао ништа мање него да истакнеш да је у питању навијачица Роме :P

Elesar

Quote from: Silni on May 08, 2011, 07:50:34 PM
Брате мој нисам очекивао ништа мање него да истакнеш да је у питању навијачица Роме :P

Pa zar se najbolje stvari naprosto ne dopunjuju jedna sa drugom?  ;D
Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

Силни

Ај дер нот ед енитинг...  [grin2]

Violent

Svaka cast Silni [big-bravo2]
Retko se pominje da je film u celosti oniricki. Naime Sklavio se ovde oslanja na Frojda i njegov tripartitni model licnosti (Francesco Dellamorte -id, Franco-ego,Gnaghi - superego) gde na maestralan nacin prikazuje unutrasnost Frankovog uma...
Ovaj film ima vise dimenzija moze da se gleda kao horor prica, ali za one koji vole da kopaju dublje ima dosta materijala... Jednom recju kapa dole Sklaviju :)

WOOLF

Odličan film , kao i odabir glavnog glumca naravno.  [bravo2]
Zanimala bi me ta novela Sclavija , već sam hteo da pitam ,
jel prevedena možda na engleski , jel zna neko?
Woolfcomics

Morrison

Quote from: MakeMake on May 08, 2011, 04:56:39 PM
mislis da postoji i jedan dyd fun ovde koji nije pogledao.
inace ta cuvena epizoda o Dellamorteu koja je izasla kao specijal 1991 je sto se moje malenkosti tice najbolja dyd epizoda ikada.

Ima nas nekoliko... [facepalm3]
A kad kazem 'nekoliko' mislim na sebe, dabome.
There ain't no grave gonna hold my body down

Snake Plissken

Nisam ni ja, iako nisam bas zagrizeni DD fan. :) Odlazem ga stalno, mislim film.

Силни

Ја сам успео да купим фул двд, са разноразним додацима, али ето никако да дође на ред. Филм сам гледао ономад, неки одличан рип сам нашао, а овај диск стоји и чека  [facepalm3]

WOOLF

Quote from: Morrison on May 10, 2011, 07:52:13 PM
Ima nas nekoliko... [facepalm3]
A kad kazem 'nekoliko' mislim na sebe, dabome.
Kako to ?  [shocked3]
Woolfcomics

Morrison

Ja i inace slabo gledam filmove a kompjuter ne posedujem, tako da... ;)
Dessa je ispao fin (za jednog FCBD ispaljivaca ;)) pa mi je poklonio narezani DiVX koji, medjutim, moja mocna linija nije uspela da procita.
Pustali smo ga prosle godine u KGu prilikom okupljanja, medjutim moralo se u kafanu [facepalm3], pa ga ni tad nisam pogledao.
There ain't no grave gonna hold my body down

honest joe

upravo sam poceo da ga downloadujem! jedva cekam da odgledam! [yeah2]