Brendon broj 5

Started by Max, July 13, 2013, 07:10:52 PM

Previous topic - Next topic

Max

Od 19. jula u striparnicama

Letopisi izgubljenog sveta

Uz zvuk fanfara u Brendonov svet "ulazi" novi član: Esteban Maroto iz Barselone (Španija). Veliki majstor atmosfere fantazije ilustrator naslovnica mnogih SF izdanja i veteran američkih izdavačkih kuća kao što su Topps i C (izdavači Betmena i Supermena). Kažu da je svojim perom, čak uspeo je da podari životnost strašilu na letećoj ajkuli, proverite u ovoj epizodi. U ovom trenutku (1999. god) Esteban već radi na sledećoj priči o Brendonu pod naslovom "Senke Pajnvuda" (Le ombre di Pinewood). Slika ispod je iz te epizode.
A sada nekoliko reči o inspiraciji za epizodu "Anima", mada je sama ta ideja ovde transformisana do neprepoznatljivosti. To je film ,,Đavolov dah" (engleski – ,,Dust Devil", italijanski ,,Demoniaca") Ričarda Stenlija, koji je režirao i postapokaliptični film ,,Hardware".
Radnja filma "Dust Devil" je smeštena u Namibijskoj pustinji na jugoistoku Afrike. Govori o demonskom autostoperu koji ubija sve na svom putu. Naravno, Kjaverotiju je ovo omiljena tema!
Na kraju, još jedna zapažanje: uvodna muzička tema za film ,,Dust Devil" koju je komponovao Sajmon Bosvel, bila bi idealna i za Brendona. Muzika koja istovremeno evocira na široka pronstranstva, krvne obrede i ljubavi koje su prohujale s vihorom.

Snake Plissken

Moram priznati da je ovo premasilo i moje najoptimisticnije prognoze. Vec peti broj, ej, pa premasice ritam VC Zagora uskoro.

Zlix

Super što ide i dalje.

rope76

Quote from: Max on July 13, 2013, 07:10:52 PM
A sada nekoliko reči o inspiraciji za epizodu "Anima", mada je sama ta ideja ovde transformisana do neprepoznatljivosti. To je film ,,Đavolov dah" (engleski – ,,Dust Devil", italijanski ,,Demoniaca") Ričarda Stenlija, koji je režirao i postapokaliptični film ,,Hardware".
Radnja filma "Dust Devil" je smeštena u Namibijskoj pustinji na jugoistoku Afrike. Govori o demonskom autostoperu koji ubija sve na svom putu. Naravno, Kjaverotiju je ovo omiljena tema!

Odličan, vrlo interesantan film, preporučujem.
Većina ljudi ne voli mnogo stripove, samo strip junake. Varvarska dimenzija stripa. smarvel ogrev.

Imrahil

Ja i dalje ne mogu da verujem da postoje ljudi koji ovo kupuju  ;D
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

WOOLF

Jbg onda ti ne verujes ni u Deda Mraza...
Woolfcomics

zicazica

Lepa vest. Imam prvi broj, bas sam planirao da skoknem do Darkwooda da pokupim ostale.

Bonelli97

Quote from: zicazica on July 13, 2013, 10:23:34 PM
Lepa vest. Imam prvi broj, bas sam planirao da skoknem do Darkwooda da pokupim ostale.

Ista situacija je i samnom.
Samo sto cu ja sacekati 8. broj da izadje.
Posto je Malagma uzela pravo samo na prvih 7, a na ostale brojeve cemo videti sta i kako...

Snake Plissken

Quote from: WOOLF on July 13, 2013, 09:28:37 PM
Jbg onda ti ne verujes ni u Deda Mraza...
Odrasli ljudi uglavnom ne veruju u Deda Mraza.

zicazica

Quote from: Bonelli97 on July 13, 2013, 10:35:22 PM
Ista situacija je i samnom.
Samo sto cu ja sacekati 8. broj da izadje.
Posto je Malagma uzela pravo samo na prvih 7, a na ostale brojeve cemo videti sta i kako...

Nemam problem s tim. Svideo mi se prvi broj hocu da procitam ono sto mogu. A ako stane kod 7, sta da se radi, mozda se nastavi nekad.....

WOOLF

Woolfcomics

Snake Plissken

Pa ne razumem tvoju poentu. Logicno je da neko ne veruje u Deda Mraza.

Ako si zeleo da odgovoris Ibrahimu u smislu da nije u pravu, trebalo je nesto manje verovatno da uporedis sa njegovom nevericom da neko cita ovo.

Recimo, trebalo je da mu kazes : "ti verovatno verujes u Deda Mraza" [sign-good]

sljukka

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu extra!!!!!!!!!!!!!! Fenomenalno!!!!!!!!! Odličan je strip!!!!!!!! Samo gruvajte!!!!!!!! B-)

Max

Od juce u striparnicama Darkvud i Alan Ford Brendon broj 5 mek povez!
Uskoro najava za broj 6 ...

spiro

od 19. 07. 2013. u prodaji je Brendon broj 5 - Anima
odgovorno izjavljujem da je Malagma uzela prava za prvih 15 brojeva Brendona
trudićemo se da održimo ritam izlaženja na mesec-mesec ipo-dva.
zavisno od prodaje
a želja nam je da otkupimo i nadalje
ilija za malagmu