(општа) Хелбој - Паклени деран тема

Started by Силни, November 16, 2010, 08:08:25 AM

Previous topic - Next topic

ness1602

Tako je i sa novim Hellbojem, dosta referenci na ranije radove. Videcemo, izlazi drugi deo za 8 dana ako se ne varam. Neko kaze da ce mozda biti kao CHristmas Carol sa prosloscu,sadasnjoscu i buducnoscu :)
CIA niggers

Snake Plissken

Pa naravno da je tako i sa novim, to je jedna od bitnijih premisa ovog stripa.

Pajtos

Quote from: Snake Plissken on December 20, 2012, 05:22:01 PM
Ovo je blasfemija. :/ Kako bre Pajtose, takvu tragicnu gresku da napravis, pa scenariji i atmosfera su od Helboja nacinili najbolje sto s trenutno izdaje, dotle da ce scene iz crva Osvajaca povezati i Seme unistenja i mnoge druge brojeve. Helboj je pisan kao slagalica i ako zelite da se potrudite imacete savrsenu nagradu uklapanja svih pazli zajedno, sve legne, klikne i dobijete neverovatno zadovoljavajuce stivo. Isto tako, bas ovo sa Betmenom je najlosiji Helboj there is, sem dobrog prevoda tu i nema sta da se hvali. :/
"Ne znam, nista nisam dirao, top je sam opalio!Majke mi moje..." ;D
Prastaj, Snejk! :D
Cinjenicu da je jako tesko pohvatati konce u radnji stripa koji kod nas izlazi na kasicicu sam nespretno formulisao kao losu kritiku stripa ( vec zamisljam kamenu ruku na ostacima prozora moje sobe i promukli glas koji mi kaze:
"Alo, mazgovu...si ti taj sto serenda lose o meni?" )
Za kaznu, moracu da povadim sve sistemove svescici i da se bacim na obnavljanje gradiva, tako mi ragnaroka i raspucinove brade!
Kako da umrem kad me strah od groblja

ness1602

Helboj je jako slojevit strip. Sad neke pocetne price citam po vise puta i stvarno otkrivam neke nijanse koje ranije nisam video. Podseca me na muziku nekih bendova koji su teski na prvu loptu, ali kad vam legne onda mozete po 10001 put da ih slusate. Danas sam procitao Systemovo Seme unistenja i mislim da bi danas ponovo mogao.

Mozda je to najveci plus Helboja. Steta sto je ovakvo izdanje kod nas, kad citam skenove vidim koliko je to u stvari mocan crtez i odise zivotom.
CIA niggers

Snake Plissken

Steta sto bi objavljivanje Helboja u boji kod nas bilo jednako fantaziji ludaka. :/

Imrahil

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

ness1602

Da da, vec smo o tome pricali pre par strana, mislim da se secas. No, kad Fibra izdaje Absolut i ostala sranja(mislim na HC) sto se ne bi i ovo prodavalo?
CIA niggers

Snake Plissken

Verovatno zato sto si ni ovo dzaba izdanje ne prodaje nasjajnije?

Aleks

Quote from: ness1602 on December 28, 2012, 04:03:48 PM
Steta sto je ovakvo izdanje kod nas, kad citam skenove vidim koliko je to u stvari mocan crtez i odise zivotom.

?!?!?

Samo kod crno belog stripa, za strip koji nije slikan, nego naknadno bojen, se tačno može videti kakav je crtež, bio moćan ili ne-moćan.

Ne iz bojadisane verzije!

Snake Plissken

And that was professor Alex, fellow students.

Stvarno teras mak na konac, cinjenica je da je strip znacajno bolji u boji i kraj. I Kirbi je usran tusem i kolorom pa sta, ja ne trcim okolo i ne kenjam JOJ MATERE MI AL JE KIRBI DOBAR U ORIGINALU NIJE SRANJE UOPSTE KAO STO SE CINI, iako su taj tus i kolor od Kirbijevog fenomenalnog crteza nacinili sprdnju.

U sustini, koga jos boli uvo? Nismo na predavanju.

Imrahil

samo onaj ko nije video helboja sa bojom može da kaže da je crno belo bolje..
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Lord Vader89

Elesar

Quote from: ness1602 on December 28, 2012, 04:03:48 PM
Podseca me na muziku nekih bendova koji su teski na prvu loptu, ali kad vam legne onda mozete po 10001 put da ih slusate.

E i ti nesto pametno da opalis :P, ovo je skoro kao pa Silnog da slusam :D

Dobra stvar u vezi tog odnosa boja - c/b je sto bas jedna od onih o kojoj zaista ne treba puno da se prica: treba samo probati (pogledati).
Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

ness1602

Stvarno je Helisa bolji u koloru, to je strip koji pokazuje 100% u tom koloru, nema dalje price.
Elem, sto kaze Snake imas nekog koga stvarno moze tuser da unakazi , tj cist crtez je perverzija.

To me podseca na Roberta Frippa kome je bukvalno bilo zao da svira gitarske deonice preko ritam sekcije bruford/wetton.

Evo jedan od takvih primera:
http://www.youtube.com/watch?v=VlbkZQeBp08
CIA niggers