(општа) Хелбој - Паклени деран тема

Started by Силни, November 16, 2010, 08:08:25 AM

Previous topic - Next topic

neomedjeni

Nego, druže Rope, dokle ste stigli sa proučavanjem Hellboya. Jesu pročitana ona dva domaća trejda? System će izgleda na sajmu predstaviti treći.
Ovde leži čovek čije je ime ispisano na vodi...

"I'm a man of few words!" -Anonimni Fibraš

rope76

Nisam, jerbo u pogolemoj količina stripova nabavljenih u poslednje vreme ne mogu stići sve pročitati.
Skupio sam sve sveske osim "Kutija zla puna, 2.deo", to je poslednja?

Znam da je najavljen 3. trejd, sve informacije pokupim od Igora, ali on će malo sačekati jer prvo moram uzeti prethodna 2. Idem redom, ako već sa Vekovnicima to ne činim  ;D
Ali rešiću i jedan i drugi serijal do proleća sigurno.

Inače mi je Hellboy mnogo dobro legao, ta atmosfera koju Mignolla gradi svojim jakim kontrastima.
Video sam Hellboya koga radi Corben, na to ne mogu da pristanem. Neka se on drži svojih svetova.

Uzgred, bilo bi lepo da od nekog domaćeg izdavača (ko je rekao Darkwood?) dobijemo Den integralče.
Većina ljudi ne voli mnogo stripove, samo strip junake. Varvarska dimenzija stripa. smarvel ogrev.

neomedjeni

Jeste, to je poslednja sveska. samo lagano, guraj svojim tempom.

Nego, u vezi Dena, jesi li pročitao nešto pre nego što ti je ta ideja o integralu pala na pamet? Čitao sam prva dva broja i nemam dobro mišljenje o scenariju.

rope76

Ko da je kod Dena bitan scenario?
Slava Dena je u njegovoj neobičnosti.

Čitao table iz Stripoteke. Skoro nabavio nekoliko pa mi pao na pamet.
Većina ljudi ne voli mnogo stripove, samo strip junake. Varvarska dimenzija stripa. smarvel ogrev.

System Comics

Hellboy, Betmen, Starmen (nova sveska Hellboya) izlazi za sajam, i tu ce se prodavati po promotivno pretplatnoj najmanjemogucoj za izdavaca potpuno neisplativoj ceni od svega 350,00 din. Ne morate nista da popunjavate, samo stanite u red :)

Grujah

Quote from: System Comics on October 10, 2012, 11:39:57 PM
Hellboy, Betmen, Starmen (nova sveska Hellboya) izlazi za sajam, i tu ce se prodavati po promotivno pretplatnoj najmanjemogucoj za izdavaca potpuno neisplativoj ceni od svega 350,00 din. Ne morate nista da popunjavate, samo stanite u red :)

Heh, iako su ovde i Betmen i Jack Knight i Hellisha, a rade Robinson i Minjola - i nije ispalo onako kako bi moglo.

No ovo se sigurno uzima, em je dzaba em ne bih bio nikakav fan kad ne bih uzeo prvo i verovatno jedino izdanje Starmana kod nas. :D

Verujem da je kao i ostli hellboy c/b?

neomedjeni

Ovaj team up je umereno zabavan strip i ništa više. Priča nema nikakave veće pretenzije, nervira me pomalo nemoć gomile nacista da pogode barem štalska vrata, a nedostaje nekako i atmosfera iz ranijih deranovih epizoda, verovatno upravo zbog upliva drugih heroja. Ali dobro, ovako kvalitetnom stripu se može oprostiti poneka loša epizoda koja izađe s vremena na vreme. Više patim zbog ovako sporog ritma izlaženja.

rope76

Biće uskoro Corbenov deo.

A ja nabavio Crva Osvajača. On će malo pričekati dok završim sveske, čitam ponovo jer mi se mnogo sviđa ovaj strip.

Lep Stojanovićev uvodnik.
Ali ono što me je ponukalo da nešto napišem su prelepe ilustracije naših crtača na kraju trejda. Eh, kad bi se mogao licencno objavljivati ko nekada Tarzan...

rope76

Dok stignem do Crva čitam kratke priče lagano. Mislim da tako treba, em su još bolje na drugo čitanje, em treba pažljivo razgledati šta je Mignola uradio. A u Lešu je uradio neverovatne stvari.

i uvek spreman za humor, Hellboy i njegov saputnik leš, tj. Mignola.
A pošto je u cajtnotu nema se vremena za srdačne razovore za Zelenozubom Dženi, jedan nokaut rešava sve.  [laugh2]

Šteta što nije uradio neku kratku priču za Dylana. Bem redakciju u Milanu.

Ko nije do sada čitao, a veruje mojim škrabanjima, neka navali.

ness1602

CIA niggers

Pajtos

"Vi tamo!Halt ili cemo pucati!"

Da kazem i ja koju o ovom trecem trejdu...
Meni je ovo fenomenalno kao i uvek.Ja nikad nisam citao Hellboy-a ocekujuci nekakvu veliku pricu niti se nesto udubljujem u ( ionako tanke ) scenarije, nego svaku novu pricu vidim kao nesto spektakularno, ludo, zabavno i ciji deo moram da budem, barem dok citam strip....
Fantastican crtez, majstorske vratolomije (da ne kazem olovkolomije ) Minjole i ludacki tekst u oblacicima ( alal vera ovom sto adaptira ) su ono sto te ne pusta do zadnje korice...
Starmen : "Stari bogovi?Oni lavkraftovski?"
Hellboy :"Da bre.Nije to tako sasavo kao sto zvuci.Znao je znanje taj Lavkraft."
[grin2]
Odlican prikaz Gotama i Betmena koji ovde izgleda umorno ,staro i kao da mu se vide svi oziljci iz raznih okrsaja na licu dok se krece ka betmobilu pokunjen sto mora da napusti misiju i ostane u gradu zbog poludelog Dzokera.
"Treba mu odmor."-zakljucuje Hellboy.
Maestralno!
Kako da umrem kad me strah od groblja

rope76

Pa prevodi i adaptira Stojanović, tvoj zemljak, boga mu...

Pajtos

Ma vidim ja poznato mi ime nesto... :D
Pa sad je puno toga jasnije, jupitera mu...
Kako da umrem kad me strah od groblja

Snake Plissken

Quote from: Pajtos on December 06, 2012, 10:04:23 PM
"Vi tamo!Halt ili cemo pucati!"

Da kazem i ja koju o ovom trecem trejdu...
Meni je ovo fenomenalno kao i uvek.Ja nikad nisam citao Hellboy-a ocekujuci nekakvu veliku pricu niti se nesto udubljujem u ( ionako tanke ) scenarije, nego svaku novu pricu vidim kao nesto spektakularno, ludo, zabavno i ciji deo moram da budem, barem dok citam strip....
Ovo je blasfemija. :/ Kako bre Pajtose, takvu tragicnu gresku da napravis, pa scenariji i atmosfera su od Helboja nacinili najbolje sto s trenutno izdaje, dotle da ce scene iz crva Osvajaca povezati i Seme unistenja i mnoge druge brojeve. Helboj je pisan kao slagalica i ako zelite da se potrudite imacete savrsenu nagradu uklapanja svih pazli zajedno, sve legne, klikne i dobijete neverovatno zadovoljavajuce stivo. Isto tako, bas ovo sa Betmenom je najlosiji Helboj there is, sem dobrog prevoda tu i nema sta da se hvali. :/

Силни

Quote from: Snake Plissken on December 20, 2012, 05:22:01 PM
Ovo je blasfemija. :/ Kako bre Pajtose, takvu tragicnu gresku da napravis, pa scenariji i atmosfera su od Helboja nacinili najbolje sto se trenutno izdaje, dotle da ce scene iz crva Osvajaca povezati i Seme unistenja i mnoge druge brojeve. Helboj je pisan kao slagalica i ako zelite da se potrudite imacete savrsenu nagradu uklapanja svih pazli zajedno, sve legne, klikne i dobijete neverovatno zadovoljavajuce stivo.

Oвo.