(општа) Хелбој - Паклени деран тема

Started by Силни, November 16, 2010, 08:08:25 AM

Previous topic - Next topic

Силни

Quote from: Lord Vader89 on October 05, 2011, 01:42:01 AM
znam na sta mislis, to se ovaj Snake raspricao ko srecan
on misli samo on cita Hellboya [sign-spam2]

[grin2] [tongue3]

[laugh2] [laugh2] [laugh2]

Ма Хелбој је за лектиру, један од најзанимљивијих стрипова у последњих 20ак година...  [love2]

Snake Plissken

Quote from: Lord Vader89 on October 05, 2011, 01:42:01 AM
znam na sta mislis, to se ovaj Snake raspricao ko srecan
on misli samo on cita Hellboya [sign-spam2]

[grin2] [tongue3]
Hahahaa, ne samo ja, citamo samo Silni i ja, vi svi ostali ste tek na pocetku. A sto se tice Drakulonijevog pisanija - Sistem ce izbaciti Weird places trejd za Sajam i do Nove godine ide onaj crossover Starman/Batman/Hellboy. Ja skupljam Sistemove i podrzacu ih do kraja sto se Helise tice, ali takodje planiram da uzNem i Lajbreri edisne amerikanske, samo sto to nece biti skoro. To me Silni zarazio tim izdanjem, thank him very much. :D

Силни

Силни

Quote from: Lord Vader89 on October 05, 2011, 01:17:38 AM
Minjola, al kapiram da si to mogao da procitas bar 30 puta na ovih 9 strana teme :D

Што је највеселије, Амери изговарају Мигнола. Али шта они знају  :D :D :D

Grujah

Quote from: Snake Plissken on October 05, 2011, 08:14:28 AM
Hahahaa, ne samo ja, citamo samo Silni i ja, vi svi ostali ste tek na pocetku. A sto se tice Drakulonijevog pisanija - Sistem ce izbaciti Weird places trejd za Sajam i do Nove godine ide onaj crossover Starman/Batman/Hellboy. Ja skupljam Sistemove i podrzacu ih do kraja sto se Helise tice, ali takodje planiram da uzNem i Lajbreri edisne amerikanske, samo sto to nece biti skoro. To me Silni zarazio tim izdanjem, thank him very much. :D

Sistem ce izbaciti Weird places trejd za Sajam i do Nove godine ide onaj crossover Starman/Batman/Hellboy. J

crossover Starman/Batman/Hellboy.

Starman.

Koji Starman?

Grujah

A u tekstu pise Jack a na naslonjaci su Ted. :/ Valjda je Jack, mora da je Jack!

Ali svejedno pise Robinson tako da uziiiiimam!

Snake Plissken

Grujah

Robinson, Minjola, Betmen, Starmen, Helboj. Volim ih svu petoricu. Kako onda da se ne primim? :D

I ipak je Jack:

:D

Rogan

Pricha se tiche oba pomenuta Starmena, delom jer je Ted tokom WWII imao kontakte sa (Helboju omiljenim) nacistima. Good stuff.
Only nothing is impossible.

--Grant Morrison

Grujah

Ma daaaaaaaj, strip je totalna sprdnja:

Bla - bla, nis posebno.. Ima doduse par dobrih fora  [laugh2] Al nisam morao procitati uopste...

Snake Plissken

Haha, e jesam budala "Weird places". :D Na Strange places misljah, naravno.

Силни

Толико о томе колико се пажљиво чита Хелбој. А и поруке на форуму  :D :D :D

Ultex035

With Great Power Comes Great Responsibility

Силни

Quote from: Silni on December 05, 2010, 02:42:31 PM
Hellboy је један од најбољих стрипова који тренутно излазе, велика је штета што Систем комикс објављује црно белу варијанту, чак и трејд им је црно бели. Претпостављам да је у питању цена, али и даље је штета.

Елем, Мајк Мињола је аутор Хелбоја. У почетку је он писао приче и цртао, касније му се придружује и Ричард Корбен, уз још неке ауторе.

Хелбој воли мачке и слаткише и уствари је Звер Апокалипсе, право име му је Анунг Ун Рама, и за време другог светског рата призвали су га на земљу нацистички окултисти окупљени око пројекта Рагнарок, предвођени Распућином (да да, тим Распућином). Пронађен је од стране једног одреда америчке војске којем је био придружен, тада млади, професор Тревор Брутенхолм, који је постао очинска фигура у Хелбојевом животу, тако га је и ословљавао. Одводе га у базу америчке војске у Новом Мексику, где он одраста уз професора Брутенхолма, који је основао BPRD, Биро за паранормално истраживање и одбрану. Једна од премиса стрипа, и основних идеја, је да свако бира сам свој пут, и да је могуће да неко попут Звери постане суштинска супротност ономе за шта је предодређен. Тако Хелбој уствари постаје херој који се бори против којекаквих старовременских митолошких бића, паганских богова и повремено против истих оних који су га на земљу и довели. Уз то, једна од најважнијих карактеристика овог стрипа је необичан хумор који се не среће често код (супер)хероја.

Да не препричавам стрип, сад ћу прећи на трејдове (а препоручујем ти и да их тако читаш ако си у прилици), хронолошки:

1. Hellboy: Seed of Destruction - 1994 (5 епизода, објавио Систем као посебне епизоде)
2. Hellboy: Wake the Devil - 1997 (5 епизода, објавио Систем као посебне епизоде)
3. Hellboy: The Chained Coffin and Others - 1998 (неколико мини-серија и oneshotova, тачније The Corpse, Iron Shoes, The Baba Yagа, A Christmas Underground, The Chained Coffin, The Wolves of Saint August, Almost Colossus, објавио Систем као посебне епизоде)
4. Hellboy: The Right Hand of Doom - 2000 (неколико мини-серија и oneshotova, тачније Pancakes, The Nature of the Beast,  King Vold, Heads, Goodbye, Mister Tod, The Vârcolac, Тhe Right Hand of Doom, Box Full of Evil, објавио Систем као посебне епизоде)
5. Hellboy: Conqueror Worm - 2002 (4 епизоде, објавио Систем као трејд, и ту је за сада Системовим издањима крај)
6. Hellboy: Strange Places - 2006 (мини серије The Third Wish и The Island)
7. Hellboy: The Troll Witch and Others - 2007 (неколико мини-серија и oneshotova, тачније The Penanggalan, The Hydra and the Lion, The Troll Witch, The Troll Witch, The Ghoul, The Vampire of Prague, Makoma)
8. Hellboy: Darkness Calls - 2008 (троделна прича, иначе објављена у 6 епизода)
9. Hellboy: The Wild Hunt - 2010 (8 епизода)
10. Hellboy: The Crooked Man and Others (неколико oneshotova, тачније The Crooked Man, They Who Go Down To the Sea In Ships, The Mole и The Temple of Moloch)

Моји лични фаворити са овог списка (иако ми је цео Хелбој одличан, ови су рецимо... "одличнији"  :D ) су Seed of Destruction, The Nature of the Beast, Strange Places, Darkness Calls и The Wild Hunt, као и епизоде које још нису скупљене у трејд - Hellboy: The Bride of Hell, Hellboy in Mexico, и The Storm која треба да добије свој наставак и крај.

Постоје и два анимирана филма, Sword of Storms и Blood and Iron. Такође препорука...