Film koji ste poslednji gledali je.....?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 05:59:39 PM

Previous topic - Next topic

ness1602

ClusterFunke Christmas -  100% sprdacina na sve Hallmark filmove, ja sam se par puta bas dobro nasmejao,ali osim toga i dalje ima jedno 30 minuta filera.
CIA niggers

naker777

U punom jeku je letnja sezona filmskih festivala pa se pripremite za sijaset osvrta evropskih indi autorskih filmova. Startujemo jako pa evo vam jedan ekskluzivan osvrt za jedan novi domaći film:

78 dana (2024)

78 dana je trajalo NATO bombardovanje i 78 minuta traje film o tri sestre koje žive na selu i koje vode video dnevnik o svojoj svakodnevnici tokom ovog nemilog događaja. Ceo film je odrađen na foru VHS kaseta, gde se tri sestre međusobno snimaju dok se igraju, smeju, svađaju, prepiru itd. dok sirene zavijaju, a avioni lete iznad njihovih glava. Njihova svakodnevnica će se promeniti kada im dođu nove komšije iz Beograda. Nova prijateljstva, prva ljubavna iskustva, prva razočarenja će ispuniti svakodnevnicu, dok bombe nastavljaju da padaju..

Unikatna i kreativna ideja oko VHS kaseta; u tradiciji sa domaćom kinematografijom film je mešavina između teških, srceparajućih scena, i komedije. Film će vas rastužiti i naterati da progutate knedlu, ali će vas i nasmejati jer humorističnih scena neće manjkati. Film odlično skida život krajem '90tih i pop kulturu, oplakah na svaku scenu kada su glavne heroine na TV-u gledale Televisa Presenta Kasandru  :D

Film je režiserski debi Emilije Gašić, i već je pobrao nekoliko nagrada, između ostalog za najbolji film i stručnog žirija i publike na Palićkom festivalu. Mislim da je ovo prvi put da je neki domaći film pobedio na tom festivalu.

Ovako dobri domaći filmovi se pojave jednom u 10 godina, ne propustite ovo sjajno filmsko ostvarenje kada počne da se emituje po bioskopima  :)