Film koji ste poslednji gledali je.....?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 05:59:39 PM

Previous topic - Next topic

chile

Ridjobradi u epizodi svi su na kraju filma aplaudirali u bioskopu
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Riđobradi

;D avion je uspešno sleteo, žrtve su kolateralna šteta
тыпе оф материал

boss52

Artefakt/Brojčanik je negledljivo smeće. Prvih 20tak min prolazi zbog WW2, posle je transfer blama.

Ford realno odradio tezgu na autopilotu. Fibi iritantna do bola. Mikelsen neiskorišćen. Klinac Short Round sa Aliekspresa

Salah patetika na max - Give them hell, Indiana Jones! Tuđ me blam pojede.

Lubanja je za ovo Građanin Kejn.

Ukratko: obnavljati prva tri dok oči ne prokrvare i lamentirati nad boljim vremenima pre woke kretenizma.
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse
The goin' up was worth the comin' down

Zlix

The Last Voyage of the Demeter

Ovaj film je kao nešto dosta hvaljen, pa odlučih da ga pogledam. Ne znam da li je došlo da zasićenja filmovima sa Drakulom i vampirima, ali mi je nešto mnjah. Očekuješ da se malo štrecneš kad Drakula iskoči iz mraka, međutim uopšte nema napetosti. Za likove se uopšte ne možeš vezati, pa ne mariš šta će im se desiti (iako im je sudbina očigledna). Kraj bezveze.

naker777

Beau Is Afraid (2023)

Beau se plaši, jako se plaši, on se plaši svega, čak i nekih najbanalnijih životnih stvari jer on svugde vidi opasnost. On kao šizofreničar ne ume da razlikuje stvarnost od nerealnih događaja, a najviše od svega se plaši svoje mame. I svog osećaja krivice.

Sama ideja kojom se film bavi je poprilično jednostavna, ali način na koji je ispričana nažalost nije. Uspeo sam da pohvatam prvu polovinu filma (koji traje tri sata!), ali ne pitajte me šta se sve dešava u drugoj polovini, pa sam morao da čitam na netu objašnjenje šta se koji k dešava u ovom filmu, a to nikada nije dobar pokazatelj za neko delo. Preterao je ovde Ari Aster, Midsommar mu je mnogo bolje ostvarenje, ovo je na kraju ispalo previše pretenciozno i teško za razumevanje. Ovo mi deluje kao tip film gde bi od deset ljudi recimo šestoro izašlo iz bioskopa na pola filma. Gluma Joaquina Phoenixa odlična doduše.

5/10

Šerif Koleman

Medju skorije odgledanim filmovima, ova tri su za svaku preporuku:

My neighbor Totoro(1988)
U ime naroda(1987)
Nadaka no shima(1960)

naker777

Sisu (2022)

Majku mu, ako je u ovom filmu izrečeno više od pet rečenica secite me. Nema ovde dijaloga jer finski Rambo nema potrebe da priča, samo akcija, brdo akcije i krvi, borbi gde krv i ostaci tela nacista lete na sve strane kao u najboljim Tarantinovim danima. Samo sat i po, dobar je Sisu.

7/10

Dzek Denijels

naker777

The Mist (2007)

Knjigu nesam školovao, film donosi horor priču gde je magla vesnik invazije insektolikih i lavkraftovih entiteta koja lokalne žitelje jednog malog američkog gradića tera da utočište pronađu u malom supermarketu. Invazija spolja često budi najgore u ljudima pa do dolazi do rasnih konflikata zbog boje kože, kao i neumitno okretanje fanatičkim hrišćanskim biblijsko-apokaliptičnim ubeđenjima. Gluma neubedljiva, glavni glumac za zaborav, ni efekti nisu nešto, neki sveopšti utisak je poprilično low budget. Ono što ostaje urezano u pamćenju je sam kraj filma koji je neočekivano jeziv i udara ispod pojasa. I dan danas, jedan od upečatljivijih krajeva koje sam imao prilike da pogledam.

Kada sam prvi put gledao film kao da mi je ostavio bolji utisak negoli sada. U svakom slučaju od režisera koji je svetu podario Shawshank Redemption i Green Mile se očekuje više.

6/10

Kaladan

Isto. Ja ga gledao pre 10 i kusur godina i ostao mi u lepom secanju. Seo ponovo pre par meseci da gledam i iznenadio se koliko je mi je sve to losije bilo na drugo gledanje. Supruga odustala na pola filma.

Деспот

Гледао га једном давније, није ми се свидео.
Али се сећам да се ту појавио Френк Пемблтон из Одељења за Убиства O0

naker777

Jeepers Creepers (2001)
Jeepers Creepers 2 (2003)
Jeepers Creepers 3 (2017)

Ne pitajte zašto, ali pogledao sam Jeepers Creepers trilogiju. Priča počinje kao road trip po američkoj vukojebini gde se brat i sestra voze kolima i dokono prepiru, ali dok prolaze pored jedne zabačene kuće slučajno primete kako neko iz zlokobnog kombija vadi nešto umotano tako da podseća na leš i ubacuje u podrum. Stvorenje je primetilo da ga posmatraju, uskače u kombi i kreće u potragu za nevinim klincima, i kreće jeepers creepers avantura..

Jeepers Creepers se pojavljuje na svakih 23god, i tokom 23 dana on se hrani, kao lovac predator hvata ljude koji ostavljaju dobar "miris", može da leti, može da se leči, praktički je neuništiv. A njegova pojava se često naslućuje kada na radiju krene čuvena jazz pesma Jeepers Creepers.. Recimo da je sam početak priče dobar i jeziv dok još postoji veo misterije iznad ovog stvorenja. Film potone u drugoj polovini doduše kada horor elementi bivaju zamenjeni scenama koje više nisu nego strašne već tragikomične koliko loše izgledaju. Gluma brata i sestre OK, film koji je proslavio Justina Longa. A i ovo je jedan od retkih filma gde negativac pobeđuje što je prijatno iznenađenje 5/10.

Jeepers Creepers 2 je drastično lošiji od keca, to je više komedija negoli horor, low budget film gde se praktički cela radnja odvija u autobusu zaglavljenim na sred puta u nekoj nedođiji. Gluma, dijalozi, scenario, priča, smešno koliko je loše.. 2/10, samo zbog toga što glumi Leland Palmer iz Twin Peaksa.

Jeepers Creepers 3 mislim da nije vredan ni spomena, ništa, ali ništa dobro nema u tom filmu. 1/10. Postoji i četvrti deo, Jeepers Creepers: Reborn, ali dvojka i trojka su me toliko ubili u pojam da nisam imao volje da se bakćem još i sa tim. A i četvorku nije režirao Salva koji je radio prva tri filma.

Sve u svemu, nisam baš siguran zašto Jeepers Creepers ima sad već poprilično kultan status među tvrdim horor fanovima. Prva polovina prvog filma je jedino što iole valja, sve ostalo je treš one najgore vrste. Ali jbg, treba nekada gledati i loše stvari  :)

naker777

Hereditary (2018)

Disfunkcionalna porodica je imala krupne probleme i pre smrtnog slučaja koji je potresao familiju, ali stvari će krenuti zlokobnim tokom kada zao duh počne da pohodi ovu nesrećnu porodicu..

Moderan horor zamaskiran kao porodična psihološka depra drama, gde potonji momenti imaju mnogo veću minutažu negoli jezive i strašne scene. Početak odličan i Ari Aster radi dobro ono što mu ide od ruke: sjajna gluma i dijalozi, dobra priča koja ima izvor iz okultnog satanističkog folklora, odlična scenografija i korišćenje ambijentalne muzike koja diže tenzije, jezivo korišćenje pozorišnih rekvizita i lutaka. Nažalost što se više primičemo kraju to film sve više gubi fokus, i kreativnost jer ostaje zarobljen u omažima nekim starim kultnim filmovima koji se bave isterivanjem, pa ostaje žal film pada u poslednjoj trećini. Sam kraj se može shvatiti kao prolog, uvod u Midsommar, jer je praktični skoro pa identičan dešavanjima u tom filmu. Deluje da je već tokom rada na Hereditary-u Aster razmišljao o svom novom projektu i da je Midsommar nastao kao proširen i unapređen kraj Hereditary-a. 

Ghoul odlično secirao dobre i loše strane Hereditary-a:

http://cultofghoul.blogspot.com/2018/06/hereditary-2018.html

Od mene 7/10 za Hereditary, dobar film, ali Midsommar mi se više svideo  :)

naker777

Neka bude makar i promil dobro kao Fury Road i biću srećan. Trejler za novi Mad Max: Furiosa.

naker777

When evil lurks (Cuando acecha la maldad) (2023)

Argentinski horor o dva brata koji pokušavaju da spasu svoje porodice i voljene od zlog demona koji zaposeda ljude i životinje kako bi pronašao telo pogodno za njegovo "rođenje". Osvežavajuće originalan i teskoban horor na početku, kasnije izgubi nešto od svoje magije..

Najveći problem filma je što su glavni likovi apsolutni imbecili i njihova logika i način donošenja odluka deluju iritirajuće na gledaoce dok gledamo kako im se govori da ni u kom slučaju ne bi trebalo nešto da urade, a oni onda urade upravo to što im je rečeno da ne urade.. I tako jedno pedesetak puta u toku filma. Još jedna mana filma je što ne dobijamo nikakve informacije o dotičnom demonu, pogledao sam ceo film, a da nisam provalio iz koje mitologije autori filma uopšte vuku lore..

Vredi pogledati, ali nazvati ovaj film najboljim hororom 2023 je veći horor od samog filma.

6/10 

Ghoul ga detaljno secirao:

https://cultofghoul.blogspot.com/2023/11/when-evil-lurks-2023.html