Film koji ste poslednji gledali je.....?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 05:59:39 PM

Previous topic - Next topic

Soldier of fortune

The Queen (2006)

Toni Bler tek što je postao premijer, princeza Dajana gine u saobraćajnoj nesreći.
Kraljica nije mogla da pretpostavi rekaciju naroda i velike izlive emocija. Da li će kraljica popustiti i pokazati trunku emocije i žalosti.
Možda i najgori period po reputaciju krune.

Izvrsna Helen Mirren u ulozi Elizabete II. NIje loš ni James Cromwell, a Michael Sheen i podseća na Tonija Blera.

Nije loša ova drama, poželjno gledati u društvu lepših polovina. 

Soldier of fortune

Flashbacks of a Fool (2008)

Egoistična, ogrezla u poroke i problematična holivudska zvezda (Daniel Craig) je u velikom padu. Niko neće da saradjuje sa njim.
Dobija vest od kuće da mu je umro neko sa kim je nekad bio vrlo blizak.
Vraćaju mu se uspomene na period adolescencije i neke dogadjaje koje još nije preboleo.
U toj prošlosti, i u toj maloj siromašnoj sredini na obali okeana, leže odgovori na pitanja zbog čega je uspeo u biznisu, a potom i zaglavio, pun nesreće i mizerije.
Solidna drama. Takodje, poželjno gledati sa lepšom polovinom.   

Soldier of fortune

Domino (2019)

Dobrom starom Jaime Lannisteru (Nikolaj Coster-Waldau) ubijaju kolegu policajca njegovom greškom.
Kreće za ubicom, ali ispostavlja se da je ubici i CIA za petama, jer islamski terorizam je u igri.

Zanimljiv zaplet i početak filma, ali druga polovina je loša. A i antiklimatičan kraj nije baš pomogao.
Brian de Palma je ostario i izgubio oštricu, jer moralo je ovo bolje.
Protraćen Guy Pearce, Eriq Ebouaney otkrovenje.

Soldier of fortune

The Legend of Tarzan (2016)

Tarzan se nakon mnogo godina u civilizaciji, vraća u Afriku, da juri bele belgijske izrabljivače rudnika i robovlasnike.

Alexander Skarsgård fizički se nagruvao i izgleda moćno, ali previše ozbiljan u svojoj ulozi. Njegova verzija Tarzana kao lika mi je neuverljiva, previše civilizovana.
I generalno ceo film je previše sterilan.

Samuel L. Jackson reprizira po ko zna koji put ulogu simpatičnog kul saputnika. Lik koji treba da unese komične replike, ali ostaje samo na pokušaju, traljavom.

Margot Robbie predivna...

Christoph Waltz odličan kao negativac. Njegova verzija lika je takodje već mnogo puta replicirana i reciklirana i vidjena u njegovoj izvedbi mnogo puta do sad. Ali, bez obzira, svetla tačka u filmu.

Moglo je bolje. Može da se pogleda. Ali ostaje žal za propuštenom prilikom.

naker777

Margot Robbie je bukvalno jedina stvar koje se sećam iz filma..

Amemiya

Bakku ga daisuki!

erocka komedia
3 deve prave muski na pederi
idealno za pihitjase sto sole trofazno  [garf]

naker777

The Shining (1980) + Room 237 (2012)

Kada pogledam neki loš film koji mi ubije volju za životom onda imam običaj da uzmem da gledam nešto provereno kako bih se povratio, ovaj put je izbor pao na Isijavanje. Prvi put sam gledao ovu produženu verziju od 2h i 20min i šta reći osim da je ovo remek delo, bilo i ostalo.

Kingovu knjigu nisam čitao, ali u međuvremenu pogledao i dokumentarac o ovom filmu gde iznose argumente da je Kjubrik režirao lažno američko sletanje na mesec i da je u filmu sakrio (ne)očigledne sitne nagoveštaje o ovome, kao i tvrdnju da je ceo film praktički alegorija o genocidu počinjenim nad američkim indijancima. Biće spomena i o Holokaustu. Ko voli teorije zavere neće mu biti dosadno, ja lično ne bih stavio pare na istinitost ovih tvrdnji, ali ovaj dokumentarac bar daje filmu jednu novu dimenziju  :)

Amemiya

Imrahil

Barbi odlična, em pogađa gde treba em zabavna.
Openhajmer solidan, delovi kad prave bombu odlični, ona scena kad je testiraju je prejaka ali me ono ispitivanje ubilo u pojam. I da podržim valjda Paku sa skoma, koji đavo uzimaš Emili Blant i daš joj ulogu koju može da iznese i neka Milica Milša fazon.
Gran Turizmo, fina priča iza filma, nisam imao pojma o tome. Film klasičan bioskopski, ubacili napetost gde je nije bilo ali ispoštovali original sasvim pristojno.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Zlix

Gledao sam novog Indija. Da, ima lik koji se zove Indijana Džouns i glumi ga Harison Ford, ali film uopšte ne deluje kao Indijana film. Nema onu harizmu starih filmova, nema neke napetosti, nema uzbuđenja. Baš je prosečno.

Zlix

A nedavno sam u bioskopu gledao Zvuk slobode. Film rađen po istinitim događajima, o kidnapovanju dece i trgovini ljudima. Jako težak film za gledati, pa ga ne mogu preporučiti svima, ali ko može da podnese ovako nešto trebalo bi da pogleda.

Riđobradi

Peti Indijana je bolji od četvrtog. Veoma simpatičan film ako prihvatite činjenicu da je dumb-downovan za PG-13 uzrast ili niže (što su u suštini svi delovi osim eventualno prvog, ali opet...). Meni je bilo kul ubacivanje Fibi Voler-Bridž i generalno mi ima vajb dečje avanture in a good way. Na putu ovakvom sentimentu može da stoji samo ideja u malom mozgu da negde postoje prva tri Indijana Džonsa, ali kakva sranja se sve serviraju u bioskopima, pa još sa etiketom Lucasfilma, Marvela, DC-a i inih, dobro sam se udala.

Sve je to ionako drama, živimo u kapitalizmu, sutra je novi dan, odoh da čekam da izađe sledeći Usagi...
тыпе оф материал

Lord Vader89

uh sad kakve veze sve to ima s Usagijem (koji samo sto nije), ne znam

al znam da ovo sto pricas nema veze sa zivotom
kakva crna Fibi Voler Smoler i slicno
ne moze nista od tih govana da se poredi s IV Indijem, koji je sasvim dobar (obnovio nedavno, prvi put nakon premijere 2008., zadovoljan sam), nikakve razlike u odnosu na prva tri, osim sto su vizuelno imali vise mogucnosti nego 25 godina ranije
sta god zeleli da mislite o tom filmu, makar tretira lik s postovanjem, nikakve peMzije, razvodi u pauzama za reklame, gubljenje volje za zivotom, avanturom, Dzejk Skajvokeri, mlade spasilice i slicno

chile

Ridjobradi na IL odmah, cus kul ona anttipaticna rugoba Fibi, cus dobar Indi 5 (mozda prvih 20ak min moze da prodje, sve ostalo je sranje)
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Riđobradi

Pih! Ma nemate pojma, Fibi je bolji Šaja od Šaje.
тыпе оф материал