Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Ljuba XO

Pa neka se Pjero ondak isprsi i nagradi ovu našu sirotinju. Obavezno u ponudu neka stavi onu nenormalno veliku Parabolu od Mebijusa i komplet Bone  [whiping]

Soldier of fortune

DJANGO UNCHAINED
Strip koji je adaptiran iz Tarantinovog scenarija za istoimeni film. Inače je Tarantino za taj scenario dobio Oskara 2013. godine.
Većinu od 7 epizoda nacrtao je Gera. Vrhunski to izgleda.
Jednu epizodu je crtao Danijel Žeželj. Nije mi se svidelo, ipak je Žeželj mnogo bolji c/b.
Priča verno prati radnju flimu pa neće biti iznenadjenja za one koji su gledali film.
Najveće odstupanje je pred kraj stripa jer je finalni obračun mnogo kraći nego u filmu i malo drugačiji.
Odličan strip sa sjajnim crtežom.

borg

Svagdanja borba, kolorka 29, Fibra. Integral na skoro 250 strana. Tehnički bez zamerki.

Francuski mladi fotograf koji je u godinama kada više nije dovoljno raditi šta želiš, na ručak otići do roditelja, komšiji reći dobar dan, izblejati sa bratom uz džoint i sutra opet isto... Nije dovoljno ni posetiti psihića i popiti koji anksiolitik kad zagužva.
Otkriva da mu je tata bolestan, devojka želi zajednički život, brat dobija ćerkicu a komšija je vojni mučitelj iz alžirskog rata. Pa još bio nadređen njegovom ocu.
Nekako ispadne da sledećih pedesetak godina živiš odluke koje si doneo u tih dve- tri prelomne godine. Da li je je on spreman na te dve- tri godine, da prihvati istine, da se nosi sa pritiscima, kako podnosi nove odgovornosti i okolnosti. Kako prihvata promene, da li će ga progutati crne rupe ili će iz svega izaći jači.
Strip prati pojedinca, ali daje i snažne kritike francusog društva.
Crtež i boja solidni, scenario oduvao.

Preporuka ko kuća od mene :-)
Resistance is futile.

koze123

DCeased

I pored slabog prvog utiska pre par meseci kad sam pročitao prve dve sveske, naterao sam se da probam opet da ga pročitam i nisam zažalio. Mislim, nije u pitanju ne znam kakav kvalitet da se razumemo, ali dobra blokbasterska superherojska zabava? Sasvim. Naime, Darksajd u svoju antiživotnu jednačinu uključuje i smrt (odnosno deo Crnog Trkača) i tako sjebe čitavu formulu. Budući da je Kiborg (preko koga je jednačinu i pravio) polu mašina-polu čovek, širenje jednačine se dešava ili preko mobilnih telefona, televizije i sl (internet), ili preko drugih ljudi koji mogu da zaraze druge kada ih ogrebu, napadnu i sl. I dok oni liče na zombije, ipak to nisu - jer nisu bezumni, ne šetaju da bi jeli druge ljude, već je njihov cilj sejanje same smrti, upravo jer im je antiživotna jednačina napala i obuzela mozak. I onda se prati ogroman broj DC junaka, uglavnom Lige pravde (u centru je Supermen i njegova porodica), kako pokušavaju da spasu planetu, i u međuvremenu dosta njih biva zaraženo virusom. Ima tu interesantnih delova, npr. novi GL (iako je na kraju moglo to biti bolje razrađeno - prsten je izabrao Kanarinku i ona uzima mač da spase planetu samo da bi se pojavio korpus?). Pored toga Betmenova priča mi je bila dobra i donekle deo sa Flešom, dok je Harli/Ajvi deo bio čist fan-pleaser, pošto ljudi iz meni nekog nepoznatog razloga mnogo vole Harli. Kraj sa WW odličan stvarno. Sve u svemu, ok za pročitati, blokbasterska akcija uz nekoliko kul momenata i ideja, neki delovi malo zbrzani, dok su drugi nepotrebni i tu samo da se određeni likovi pojave. Ne znam šta drugo ni očekivati od tako nekog blokbastera koji ni ne pretenduje dubinu, tako da očekivanja su ispunjena. Crtež skroz dobar i funkcionalan. Onaj specijal je glupost, opet napravljen samo da se pojave neki likovi koje ne možemo da vidimo u glavnom serijalu (Barda, Miracle, Konstantin itd.), inače slabo napisan i nacrtan. Sad Tejlor piše i neki spin-off DCeased: Unkillables koji prati negativce tokom ovog događaja, verujem da nije ništa specijalno ali videću da ispratim čisto reda radi. Vrh su mi ove filmske naslovnice:

borg

Plašt i očnjaci

Strip koji ne priznaje granice. Priča spakovana u dve savršene knjige vodi iz avanture u avanturu, mašta kojoj često morate da se nasmejete koliko je luda :-)
Sir koji raste na drveću, društvo u kome je zlato bezvredno, a osnovno sredstvo plaćanja pesme, rime :-)
Eh, taj Eusebio... Od njegovog prvog pojavljivanja se pitam koja je njegova priča. Tek na kraju je pisac posvetio malo pažnje mojoj radoznalosti :-)
Ovo je pravi biser za prevodioce. Nadam se da ću imati prilike da ga čitam i na srpskom, nekad.

Ovaj strip je odmor za dušu i telo!
Resistance is futile.

Sallex

Quote from: borg on February 25, 2020, 01:36:17 AM

Ovo je pravi biser za prevodioce. Nadam se da ću imati prilike da ga čitam i na srpskom, nekad.

Misliš u integralnom izdanju? Izašlo je ovo kod nas u PZ inače.
Hijooj, indijanci se skupljaju.
STINKYYYYY!

borg

Quote from: Sallex on February 25, 2020, 11:35:04 AM
Misliš u integralnom izdanju? Izašlo je ovo kod nas u PZ inače.

Eh, nemam prilike ni volje da iskompletiram PZ. Lepša mi ponuda tipa - Daj 40-50e, evo ti savršena, sve u jednom, knjiga.
Ja sam ljubitelj integrala :-)

(ako neko naleti na neku prodavnicu gde ima da se pročita - The Sculptor ; Scott McCloud neka mi pusti link)
Resistance is futile.

Sallex

Hijooj, indijanci se skupljaju.
STINKYYYYY!

naker777

Uf dobro je borg, već sam se uplašio za tebe da samo čitaš ono što Anto preporučuje
A to nije put kojim želiš da hodiš!

Glede linka, samo kucaj 'read comics online' bez razmaka i lako ćeš naći Sculptora
I uživaj u sjajnom stripu, tematika veoma slična Izletniku

boss52

Quote from: naker777 on February 26, 2020, 08:55:41 AM
Uf dobro je borg, već sam se uplašio za tebe da samo čitaš ono što Anto preporučuje
A to nije put kojim želiš da hodiš!

To je put kojim niko ne bi trebalo da hodi.
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse
The goin' up was worth the comin' down

sumohrvat

Ja sam se uhvatio ovih dana malo Lepagea pa idu redom Ar-Men živi pakao, Jednog proljeća u Černobilu, Putovanje na Samotne otoke...
Odabrao Đelo Hadžiselimović, tekst čitao Miljenko Kokot...

broj1

super sumo javi utiske kad procitas..od tih sam procitao samo ar-men (dovoljno dobar) ... si smlatio muchaca  vec pa da te primimo u momcad (jest da je zapravo nema vise  [cry2])  ?

sumohrvat

Quote from: broj1 on February 26, 2020, 05:45:02 PM
super sumo javi utiske kad procitas..od tih sam procitao samo ar-men (dovoljno dobar) ... si smlatio muchaca  vec pa da te primimo u momcad (jest da je zapravo nema vise  [cry2])  ?
Muchacho je odavno pročitan. Dobro, nije baš odavno kad je izašao prije više od 10 godina, a ja sam ga pročitao prošle godine tek. Šta ćeš, bio zadrti Zagorovac i nisam se dao

broj1

Neka nista lose biti zagorovac..
samo valja istrazivati malo dalje..
i davati pare nekom drugom nego
boneliju, ludensu i onim bogatasima
u VC..  
pomalo je kasno sada posto
je vecina dobrih stripova
kod kobile besne rasprodano..
al jel imas nesto od tog izdavaca vec?

ps inace citam cetvrtu silu od komika sada..
a pre toga pogrebnike 1-4 od makonda..
ttojka i cetvorka davaju nade da ce nesto
pametno od tog serijala da bude
(inace kec dobar, a dvojka meni najslabija
karika od tih prvih cetri albuma)

sumohrvat

Nemam ništa od Besne kobile. Ali Fibra i ostali izdavači izdaju više nego dovoljno stripova da ni to ne mogu financijski ispratit