Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

promys

Quote from: Ampoo on September 05, 2023, 03:11:21 PMJa poslednje što sam završio su one dve knjige Život na kocki. I mogu reći baš teško mučenje za pročitati.
Isti slučaj... Kupio sam kompletan serijal čim se pojavio, ali teška smaračina. Nešto slično su mi legle i "Paper Girls".

naker777

Vrh su Dostavljačice, Stranger Things pre Stranger Thingsa. Bolje od većine izvikanijih Vonovih radova.

Ljuba XO

Kad kažeš dostavljačice, pomislio sam da je verovatno neka Manarina perverzija sa lezbačama i brzom hranom.

borg

Manara nikad nije bio tako perverzan da afirmiše brzu hranu u svojim stripovima.
 ;)
Resistance is futile.

naker777


inkognito

E, vrlo dobar je onaj Div što ga Kolt objavio, jednom i on da pogodi dobar francuski strip. Inače ima najbolji izbor amera s istočne strane Drine, ali s francuzima je uvek bio slab.
Ja sam ovde... INKOGNITO!

borg

#16311


Legends of the Pierced Veil: Izuna

Scenario: Saverio Tenuta;Bruno Letizia / Crtež:Carita Lupattelli

Integral na oko 200 strana. Objedinjuje četiri albuma u kojima se zaokružuje priča. Doduše, kraj ostaje blago otvoren za eventualni nastavak priče.

U pradavna vremena, duhovi prirode, zvani Kami, umorni od ljudske arogancije, stvorili su Kamigakushi, magičnu auru, koja ih je zaklonila od prljavih pogleda ljudi. Od tog trenutka šumski duhovi i ljudi nisu mogli da vide jedni druge, i živeli su kao da pripadaju odvojenim svetovima.

Jednog dana, pojavljuju se iznenada iskvareni duhovi nevino ubijenih, nazvani Noggo. Niko ne zna kako su nastali, ali njihova tama je počela da inficira svet Kamija. Zato je sveto drvo zvano Munemori stvorilo zaštitnike, jedine koji su sposobni da se bore protiv tame koju donose Noggo.

Od pamtiveka, ovi zaštitnici žive u šumama, u harmoniji kao dve kaste: plemeniti staratelji poznati kao Onba i ponosni ratnici - Senshi.
A ime njihove krvne loze, koje se svi Kami boje i koju poštuju, je... Izuna!


Naravno, kako nevolja sustiže jedna drugu, tako se neminovno ruši ova prastara harmonija. Nastaju pukotine u barijeri koja je razdvajala svetove. Dolazi do mešanja elemenata fantazije, magije, spiritualnog i sve to smešteno u šmek Japana isprepletano sa japanskom kulturom, mitovima i legendama. 
Uglavnom, toliko su natrpali kojekakvih elemenata da je postalo tesno u scenariju.

Ali ono što uspeva da razmrsi sve te elemente i lepo složi niti i istka jednu lepu priču je crtež. Po meni najveća vrednost ovog stripa. Dopadljiv, bajkovit, sa koketnim bojama preporučuje sebe za uvećano izdanje! (Mislim da malo opada kvalitet crteža u druga dva albuma, ali ništa strašno.)

Sam strip najveći potencijal će verovatno ostvariti kod mlađe ciljne publike. Priča je lagana, nema neku težinu. Ali je zabavna i opuštajuća i za nas matorije.
par nasumičnih stranica:Veći format, više detalja :)Resistance is futile.

ДеспотОдличан! 5/5
Конан - Хиборијанско доба ми је омиљени
Конан 8)

Деспот

Почео да читам Зелену Крв сад кад су изашли свих 5 танкобона.
Цртеж ми је сјајан! Свиђа ми се како црта Масасуми, волео бих да је и у Титанима тако добар цртеж ;D
Прича је добра, кад прочитам свих 5 дајем коначни суд.

Ова сцена је дефинтивно посуђена из филма Unforgiven.

ДеспотЉуди ово је сјајно!
Узео сам синоћ нешто после 11 само да прелистам пре спавања и нисам стао скоро до 2 ујутру док нисам све прочитао.
Давно ми се није десило да у цугу прогутам цео стрип, сјајан трилер!
5/5

naker777
Noar Burleska (Enriko Marini)


Pročitah ceo diptih, kada se dođe do dela kada Mađar misli da je Apači indijanac znaš da je priča potonula. Dobar crtež, pogotovo upotreba crvene farbe, ali Marini nema pojma kako napisati dobar noar.

naker777
Dok je u meni daha (Thierry Martin)


Eh, još jedan strip gde je forma bitnija od sadržaja. Dobar crtež uz gotivan projekat da se svaki dan crta jedna tabla, ali trebala mi se upaliti crvena lampica čim sam video reč "Instagram". Džabe položen format kada je priča generička vestern osveta. Slažem se da ovo više izgleda kao storibord za neki film, a ne kao strip, i da delo asocira na film The Revenant, mada mene način na koji je Martin crtao nosine na početku stripa podsetilo pomalo na Gusa. Takođe, nije mi baš najjasnije zašto je autor insistirao da se propratni tekstovi moraju nalaziti i kao prevedeni i na engleskom, niti zašto je pogovor o stripu smešten pre epiloga priče. Bojim se da se ovde više razmišljalo o tome kako strip treba da bude predstavljen negoli o upotrebnoj vrednosti samog dela. Nemi stripovi često imaju puno toga za "reći", ali ovo je na kraju ispala samo površna slikovnica.

Crtež OK, ali po meni ovo nije dovoljno dobro.

Ljuba XO


Деспот

Заврших Зелену Крв данас, није лоша забава.
Прича ништа посебно два брата крећу у освету, да не кварим ником ко није читао стаћу на томе, манга шпагети вестерн.
Цртеж сјајан за петицу, прича тројка, све у свему оцена 4/5.


ness1602

Evo nesto sitno od Americke skole:
1) Monomyth,nije mi nesto uopste legao,iako je bas zanimljiv crtez ,a premisa za pocetak odlicna, nekako su likovi maksimalno odbojni. Ocigledno da je pokusao sve da pokrije.
2) Ice Cream Man 37 - Nisam do sada citao ICM ,ali ovo je skroz luda epizoda.
3) Edenwood #1 - Tony Daniel na 11, crtez bas rastura,a i prica nije uopste losa,meni nekako imam smek Lilit,ali mi se cini da ce poenta biti bolja.

Sledece na listi su mi Forever Maps, Nice house on the lake, i naravno sacrificers #3 u koji polazem dosta kao i najzad da krenem Void Rivals.
CIA niggers