Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Saveta Govedarevic

Quote from: borg on October 01, 2022, 03:21:44 PM

A tu rakiju stipsa ne da kao da mu je od dede ostala u nasledstvo.  ;D

Kakav nesklad od našeg Anta, od njega kao najvećeg ljubitelja novotalasnih Francuza ja sam očekivala da on pije isključivo francuski konjak npr. kurvoazje... A on šljoka običnu brlju. A sad kad razmislim možda baš u toj brlji leži tajna njegovih ujednačenih ocena [hmm2]

Ljuba XO

Pazi, ako je šljiva u pitanju, a vrlo je verovatno, ona može da bude vrhunska rakija! Samo oprezno sa zaključcima.

Anto

probaćete novotalasnu šljivu vrhunske izvedbe na Sajmu!!
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Amemiya

Zagor - Massacro!

Zagor vs Michael/Jason  [dork2]

savabass

Salon stripa se jos nije zavrsio a ja sam slistio Zlatno doba 1 i 2.
Graficko-koloritni spektakl.
Iako je pricica tralala bas sam uzivao!

crowing

Quote from: Anto on October 02, 2022, 12:29:59 AM
probaćete novotalasnu šljivu vrhunske izvedbe na Sajmu!!
dolazis li na IL,da je i tamo probamo?
izbacite Ralfa Azama ,Ante i ja smo sigurni kao Teller sa 3 primjerka!!!!

Anto

uf,teško
ali ko zna,moguće je sve
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

borg

Gorke bajke

Scenario/crtež : Christophe Chaboute
Orka specijal 44, 704 strane.

Uzet čim je izašao al tek sada nađoh vremena i da ga pročitam.
Integral koji se sastoji od 4 dela: Malo drveta i čelika, I princeze idu na WC, Gorke bajke, Yellow cab.
Za mene nema lošeg Šabutea. Ima neka priča koja mi legne dobro a ima i onih koje mi legnu odlično.  ;D
Ovde ima baš dosta Šabutea. Na 704 strane. A opet mi nešto čitanje proletelo. Bilo bi lepo da se integral ne proguta u dahu, jer će se dosta lepih detalja u pričama prevideti.
Prvu priču odavno imam u izdanju BK, i dovoljno je reći da mi je u top 10 stripova. Zašto, ne umem da objasnim ukratko, a ne daje mi se sad dužiti. Uglavnom, odličan deo integrala.

Drugi deo je priča koja mi ne liči na Šabutea. Kao da  mu je neko rekao: Ajde čoveče, mani se kritike društva, socio-ekonomskih tema, ljubavi... Daj malo akcije, daj malo nešto dinamičnije. Neki triler, nešto... A on u svom stilu: Evo vam krimi priče. Al na moj način.  [big-laugh]
Druga priča mi je dobra, ali ne više od toga. Više kao neka fora.

Pravi biser je kompilacija minijatura sadržanih u trećem delu integrala. Kratke priče koje pogađaju u metu. Jedna me je dobro zeznula. Prikazana reklama-  Pharmacy i ljudi koji prolaze pa u svakom sledećem kadru zaklonjeno po neko slovo reklame slučajnim prolaznicima. I lupah glavom o igri reči- tipa u prvom kadru se vidi Pharmacy (mesto gde ti prodaju lekove) u sledećem harmacy (žargonski za mesto gde ti uvale pogrešne lekove) , pa u sledećem neka druga slova... Ubih se ja razmišljajući kakve tu igre rečima, slovima mogu da budu, kad ono...  ;D
Odlična kompilacija!

Yellow cab je poslednji deo ovog integrala. Duža priča posvećena životu u svetskoj metropoli iz ugla taksiste.
I autor je svestan da to nije ništa originalno, čak se i navode filmovi sa bliskom tematikom, koristi se i nekim (filmskim) replikama tokom pripovedanja...Ipak nije mogao da odoli.
Šabute voli da ima tu jednu centralnu povezicu koja će da poveže razne ljudske sudbine - bio to šalter, brod, klupa, taksi...
On je postavio svog glavnog lika u ulogu taksiste, koji se u taj posao upustio radi svog projekta. E, sada, i sam se junak u nekom trenutku pita da li mu je zbog toga što ne mora taj posao da radi, teže ili lakše da ga obavlja u odnosu na kolege koji su uglavnom migranti i preživljavaju radeći to. Prikazano dosta realnih problema, situacija, nešto malo iskarikirano, ali pogađa suštinu. Tera te da poštuješ svaku profesiju.

Integral je glomazan. Ravna rikna malo otežava držanje. Preširoka je. Obla bi kod ovih debeljuca bila prijatnija u ruci. Al, Fibra ima svoj stil i ne očekujem da se tu nešto promeni. Povez krut.

Uglavnom, zadovoljan sam ovim integralom. I mislim da mu neće trebati mnogo da se rasproda.

Resistance is futile.

Jozzinelli

Quote from: borg on October 02, 2022, 11:26:34 PM
Drugi deo je priča koja mi ne liči na Šabutea. Kao da  mu je neko rekao: Ajde čoveče, mani se kritike društva, socio-ekonomskih tema, ljubavi... Daj malo akcije, daj malo nešto dinamičnije. Neki triler, nešto... A on u svom stilu: Evo vam krimi priče. Al na moj način.  [big-laugh]
Druga priča mi je dobra, ali ne više od toga. Više kao neka fora.
A mene ovako na prvu, koliko sam video na bedeteci, jedino ta priča zanima iz ovog integrala.
Klupa u parku mi deluje odbojno, žuti taksi nezanimljivo, nadam se da će BK da objavi i ovu priču u nekom narednom periodu.
Uostalom, čim je u naslovu WC, to mora da je nešto po mom ukusu. [grin2]
Mek Koj nema alternativu

borg

Pa ne znam. Ne bih bio oduševljen sa tom pričom kao singl albumom.
A, opet u kontrastu je sa drugim pričama iz integrala, i kada bi bila solo možda bi drugačije sijala.

Resistance is futile.

Amemiya

Koukoku no Shugosha
elitna jedinica koju cine vojnici i sabljozubi tigrovi
u ratu izmedju dve drzave

mi imamo elitnu koju cine izdajnici i podguzne muve  [garf]

Robotech

Tomie 1-3

Kupujem skoro sve mange koje izlaze kod nas i poprilično sam zadovoljan, s tim da čekam da se neki serijali završe, pa da im se onda posvetim. Nešto od toga je baš dugo i samo gledam kako pristižu novi i novi nastavci, pa su mi ova izdanja koja imaju manje brojeva ili su jednopuci bolja. Tomie je nenormalna, što bi rekli, tipično japanska. U prvoj svesci je još i opravdan razlog fanatičnog uništavanja normalnosti ljudi (od kojih su neki dobro to zaslužili, e sad na kakav način to je diskutabilno), da bi se zatim radnja kroz preostale dve konstantno vodila ka neizbežnom sakaćenju, mlevenju, spaljivanju, i ko zna čemu sve ne. Ne mogu da se otrgnem utisku da je, kako je strip odmicao, samo to sakaćenje postalo najvažniji deo. Ok, razumem, neizdrživa želja muškarca (uglavnom) za savršenim ženama je ovde dovedena do kraja, gde je narušeno tabua koliko hoćeš. Ne znači da je to nešto loše, više je prikaz do čega neizmerno obožavanje i nezajažljiva želja dovode, ali zna malo da mi ogadi stranice. Definitivno mislim da su Japanci sa druge planete.

Robotech

Quote from: broj1 on October 08, 2022, 06:40:41 PM
I na kraju da li ti zao sto si ovo nabavio i procitao? Samo sam na brzinu preleteo sta si napisao da ne bi naleteo na spojlere (naleteh na sakacenje a tu mi vec zvone zvona upozorenja :) )

Da mi je žao-nema šanse, solidno je, sasvim korektno. Dao sam mu četvorku. A to što ima u njemu svašta nešto, pa...jbg, kako se uzme.

borg

Quote from: Anto on August 14, 2022, 05:02:42 PM

Peeters&Lehman:Mrlja (Fibra)

Citirao bih Markosa:"iznenađujuće dobar strip".
Dobro,od Frederika Pitersa (Koma,Aama,Kule od peska,Pahiderm,Plave pilule,Miris gladnih dečaka) imam velika očekivanja,pogotovu kad nije samo on scenarista (osim u slučaju Dečaka),ali mislio sam da će ovde biti neka majndfak završnica gde će priča biti donekle nedorečena,što nije slučaj.

Serž Leman i F.Piters nam daju sjajan triler sa elementima fantastike i misterije.Priča ima glavu i rep,i sa fenomanelnim dijalozima - čudo kako sve to teče neverovatno lako,ni u sekundi se ne može reći da je nešto usiljeno,neprirodno.Osim sjajnog scenarija,kod koga se mora i malo pomučiti da se pohvataju svi konci,ali ne preterano,tu je i bravurozni (barem za mene) Pitersov crtež.

Sve u svemu,gromovita 5/5, obavezno štivo za kolekciju kome ću se vraćati ponovo.

*na bedeteci piše da scenario poptpisuju i Leman i Piters,kod Fibre samo Leman - ko je u pravu?

Anto je ovo prilično slatkorečivo sročio. Pa da se ne ponavljamo.

Priča jeste pitka. Poput neke od epizoda Šerlok Holmsa. Uživanje dok se čita, ali bez nekog dubljeg traga posle čitanja.
Malo ga Anto pretera sa munjama i gromovima  [palpa] . Preporuka i od mene za čitanje.
Komiko možda ima zanimljiviji prevod naslova. Mada je i Fibrin sasvim prikladan.

I naslovnica mi nije u duhu stripa. Kao da se radi o nekoj maskiranoj babi, a ne snažnom trolu koji ubije desetoricu u pet sekundi...
Resistance is futile.

jagodanbg

A kako se ovaj strip zove u Komikovom izdanju?