Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

john connor

john connor

Quote from: Anto on January 10, 2019, 05:23:36 PM
Jocko,zelen si,pa pričaš napamet.
Lavriča vole i u Sloveniji i u Hrvatskoj i u Srbiji i tako dalje - tri čoveka ga ovde pljuju konstantno,čile čak i u potpisu,pa možda nekom ko je zelen to tako deluje.
Lavrič je sjajan autor.

Ista je priča i sa Vragovima - evo,i gazda i čile ih lajkovaše - ovaj Ropeov "ispad" je čini mi se jedini koji sam video od kada sam na ovom forumu - a od početka sam.

I za Mrtve i Basa ista priča  - oba stripa se dobro kotiraju i tamo i ovde;tamo nešto više,što je i razumljivo.
Inače,Bas je po meni bolji od Andrtejkera,koji slovi za naslednika besmrtnog Bluberija
.
Kako spinujes za sve pare i na ovoj temi.

wele

Quote from: Anto on January 10, 2019, 05:59:54 PM
dobro,ali ti je sigurno bolji od Bunjevićke??

Ove nazovi knjige što starlete pišu su sigurno bolje od njenog smeća

jocko

A Ekstremni sportovi? To je super stvar, cheetah pre mesec dana, nimalo korektno a nije o yu i politici... ima sjajnih fora.

Quotetri čoveka ga ovde pljuju konstantno

Eto Anto, ima istine u onome da se zao glas najdalje čuje.
Off

john connor

Quote from: wele on January 10, 2019, 05:35:08 PM
U Srbiji ga jedino Jocko voli, ako računamo tebe kao Hrvata tako da ti pada u vodu ta priča o tri čovjeka; očekujem da se brojadin pridoda iako ga nije čitao

Koliko je ovo dobro.  :D

neomedjeni

Quote from: wele on January 10, 2019, 05:35:08 PM
Maršala nisam čitao ali do sad ih niko ovdje nije pljuvao, ili makar ja nisam primijetio

Teško mi je da ovo napišem, ali Kasper i ja se slažemo da je Maršal Bas neviđena budalaština. Što je najgore, na osnovu prvih dvajes strana čovek se upeca i pomisli da će čitati dojajan strip.
Ovde leži čovek čije je ime ispisano na vodi...

"I'm a man of few words!" -Anonimni Fibraš

Anto

Quote from: neomedjeni on January 11, 2019, 10:40:23 AM
Teško mi je da ovo napišem, ali Kasper i ja se slažemo da je Maršal Bas neviđena budalaština. Što je najgore, na osnovu prvih dvajes strana čovek se upeca i pomisli da će čitati dojajan strip.
Grobar ti je bolji?
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Soldier of fortune

Quote from: Anto on January 07, 2019, 02:49:16 PM

Bane Kerac&drugari:Billy the Pljuc-The good,the bad & the Billy (Marketprint)

Bili d Pljuc mi je uz Hogara možda i omiljeni geg-tabla strip iz Stripoteke;nešto što mi je Bane legenda a nešto što me strip stvarno dobro zasmejava.I stoga me je sramota što sam ga tek nedavno nabavio - hebem li ga,od kada se pojavilo ovo albumslo izdanje,uvek mi je bilo tu negde na listi nabavke i uvek ga je nešto drugo istislo pod opravdanjem "ma drugi put uzimam sigurno" - i tako već 12 godina.

The good ... je prvi album Bilija od planiranih x.Koliko je to x, i da li je zaista još neki planiran,mogao bi nam Bane reći.

Pored Baneta,na stripu su još učestvovali i Toza,Vukojev (autor Šufnudli) i Dušan Dmitrov,kao scenaristi,ali neke priče je osmišljavao i recKa lično.

I kao što sam i očekivao,fino sam uživao u zgodama i glupostima Bilija - hajlajt su mi table 24.,25.,28.,29.,32.

Ne bih se bunio ni da bude još neki album d Pljuc Bilija.

3.5/5

*trenutno je na akciji u AF za 300 kinti!!

Odličan strip. Nisam baš neki ljubitelj ovakvih stripova, ali ovde ima baš dobrih fora. 

Beloyar

Spiru u Berlinu  (Politikin Zabavnik)

Nije me ovaj Špiro nešto oduševio, zanimljivo sa te neke istorijske tačke gledišta jedino, odnosi DDR-BRD, Štazi, Berlinski zid, na momente simpatično i to je sve. Pokušali su to sve da prikažu  malo i u švapskom maniru i sve u svemu traljavo ispalo.

neomedjeni

Ovde leži čovek čije je ime ispisano na vodi...

"I'm a man of few words!" -Anonimni Fibraš

Anto

Može i u Stripoteku.

Paka01

RICHARD STARK'S PARKER: THE HUNTER

Uf!  [rock3]
Ne znam zašto mi je tribalo ovoliko dugo da se dohvatim Parkera. Volim krimiće i obožavam Cookeove radove, tako da je ovo od početka djelovalo ko nešto stvarno obećavajuće. Parker je pravo jebački strip, ne znam kojom bi ga drugom riječi opisao. Kao da je utjelovljenje svih onih one-liner rečenica iz akcijskih filmova, pa još na to nadodaj noir atmosferu i štimung 60ih godina, ma milina! Cooke je fenomenalan, izgled likova, kadriranje, vođenje priče... Nije bez razloga bio (i još jest!) jedan od najvećih. Stripovske adaptacije nekog drugog medija nerijetko djeluju nezgrapno ili previše nabacano, no Parker je skroz druga priča. Cooke s takvom vještinom ovo radi, da već otprije nisam znao da je ovo zapravo adaptacija, nikad ne bi pogodio da su likovi i radnja preneseni iz knjige. Jedva se čekam baciti na sljedeći nastavak.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Anto

Quote from: Paka01 on January 15, 2019, 11:56:22 PM
RICHARD STARK'S PARKER: THE HUNTER

Uf! ...

Drago mi je da ti se svideo.
Čitao si sken ili DW izdanje,i zašto nisi DW izdanje?
Može i u Stripoteku.

Paka01

Sken na engleskom. Nisam htio na slijepo uzimati Darkwoodovo jer ne znam kako je odrađeno. Poprilično sam skeptičan prema DW mekokoričenim izdanjima zbog onog već spominjanog "deblji hrbat nego stranice" problema koji se pojavljivao na Okružen Mrtvima i Lokot i Ključ koje sam imao, a trenutno nisam u mogućnosti osobno provjeriti u nijednoj striparnici kako Parker uživo izgleda.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

john connor

Preporuka za hc Parkera, prelepo uradjeno.
Jedino ako ti zasmeta Srb prevod.