Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

wele

Quote from: Paka01 on November 21, 2018, 10:16:08 PM
Zanimljivo mi je dosta često vidit kako neka djela konstantno dobivaju pohvale praktički ama baš svugdje, al u Srbiji se vječito očito zna bolje o tome i praktički svaki put mišljenje ovdje bude dijametralno suprotno onome od svugdje drugo. Cijeli svijet očito krivo shvaća taj rat?

Mhejl je Crnogorac

drugo, i Ničija zemlja je dobila Oskara iako se radi o filmu koji se može nazvat tek prosječnim čak i u domaćim okvirima

ja lično nemam problem sa temom dotičnog rata dokle god se priča ne navodi konstantno na istu vodenicu i konstantno demonizuje samo jedna strana

Mhejl

Iskreno, svijet (onaj razvijeniji dio) voli priče o ratu i stradanjima i kako negdje neki narod živi gore od njih, pa onda imaju "a noble cause" (danas saniranje ratišta u svijetu i "stabilizacija regiona", juče "teret bijelog čvojeka" i kolonijalizam)

a za samu bosnu i goražde i hrvatsku i srbiju i cg živo ih boli kurac, i ko smo, i šta smo, i kako se dijelimo, i da li tužne priče sa naših prostora odgovaraju realnosti

moje mišljenje, drugarski pozdrav, itd  [juznapruga2]
Očevu sobu krase gusle stare i crno-bijeli tv...
njegov kapital su gomile knjiga, ideje i problemi

Paka01

Ma zapravo možda i bolje ne diskutirati o tome.
S vrimena na vrime (ne znam ni sam zašto) otvorim onu temu "politika" u donjem dijelu foruma i nekad mi se želudac okreće od stvari koje neki pišu. Rekao sam sam sebi da se neću uvlačiti u te rasprave, al igrom slučaja sam sad ovdje popustio. Nisam trebao.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Mhejl

Ja mislim da se svakom normalnom čovjeku okrene želudac kad otvori politiku na ovome forumu pa vidi kakvih sve umova ima, od ljudi koji su za  "propuštenu istorijsku priliku" trojnog pakta pa do ljudi koji bi da podrže globalizaciju nepodržavanjem ćirilice  ;D

nema potrebe da širimo temu dalje, u suštini se slažem sa ovim što je vele napisao
Očevu sobu krase gusle stare i crno-bijeli tv...
njegov kapital su gomile knjiga, ideje i problemi

Sideshow Bob

Tako je. Ovde smo da pričamo o stripovima, pa makar to bili i loši stripovi!!!
''If everything seems under control, you're just not going fast enough.''

wele

Quote from: Paka01 on November 21, 2018, 10:26:58 PM
S vrimena na vrime (ne znam ni sam zašto) otvorim onu temu "politika" u donjem dijelu foruma i nekad mi se želudac okreće od stvari koje neki pišu.

Nisi jedini, ovo sebi stalno govorim ali nekad ne mogu da se suzdržim kad vidim kakve besmislice pišu pojedini, pogotovo jedan heroj u pelenama  ;D

Imrahil

Lako je dizati neki strip u nebesa kad se neko pokenja po tuđem narodu. Diži ga u nebesa kad sere po tvom.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

broj1

Quote from: Paka01 on November 21, 2018, 10:26:58 PM
S vrimena na vrime (ne znam ni sam zašto) otvorim onu temu "politika" u donjem dijelu foruma i nekad mi se želudac okreće od stvari koje neki pišu. Rekao sam sam sebi da se neću uvlačiti u te rasprave, al igrom slučaja sam sad ovdje popustio. Nisam trebao.
Bez diskusija se necemo pomeriti sa mrtve tacke. Problem je sto toliko ljudi zivi u paralelnim dimenzijama i svetovima (nakupilo ih se dosta u zadnjih 25 godina) da je mozda prekasno za dobro resenje.

Zdravo je inace da se interesujes kako ljudi razmisljaju o ovim stvarima ali eto ako u prvu ruku zelis sto vise saznati o stripovima ovde bez da ti se okaci nekoliko stalkera oko vrata najbolje zaobici Politika temu.

To sto neki pisu sve i svasta (neki pisu samo da bi ubedili sami sebe da "vecina" ovde tako misle) ne znaci da vecina ovde to podrzava nego im se ne da preganjati sa nekim o politici na forumu o stripovima

Bolja varijanta ako te nesto zanima je da onima koji ti se cine razumni pitas preko PM

Inace (samo da podsetim :) ) i u Hrvatskoj i Srbiji ima i dobrih i losih ljudi. Ako si dobar imas vise zajednicko sa dobrima u Srbiji nego sa losima u Hrvatskoj i obrnuto

@ON-TOPIC citam britan i brujajtli - nije lose za sada, zanimljiv crtez

wele

Quote from: broj1 on November 21, 2018, 10:59:49 PM

Bolja varijanta ako te nesto zanima je da onima koji ti se cine razumni pitas preko PM

[khkhkh]

Raoul Duke

Quote from: Paka01 on November 21, 2018, 10:16:08 PM
Cijeli svijet očito krivo shvaća taj rat?

Pa nije NATO pakt (još uvek) obuhvatio baš celi svet.

koze123

Počeo sa Usagijem, englesko izdanje, oduševljen sam. Stvarno sjajan strip, nisam očekivao takav kvalitet. Zasad prčitao nekih 400+ strana odnosno sve do priče The Dragon Bellow Conspiracy (to je valjda originalna četvrta knjiga?). Toliko zabavno, dobro osmišljeno, mnogo sjajnih distinktivnih likova, priče koje iako su ozbiljne uvek odišu pravom dozom humora. Zasad najbolje priče Samurai, Homecoming, A Mother's Love, mada su i sve ostale tu negde. Možda kad pročitam sve pišem malo opširnije, sve u svemu, sjajan strip!

Anto

dobrodošao u klub;impresije ostavi ovde http://www.darkwoodprodavnica.rs/forum/index.php?topic=4769.0

Usagi je inače,sa svakim brojem sve bolji.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

naker777

naker777