Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Jozzinelli

Quote from: jocko on November 08, 2018, 05:52:18 AM
Prijatno me iznenadio distinktivan stil crteža, verujem da u najmanju ruku vredi pročitati samo zbog toga.
Da, dobar je ovaj retro crtež. Isti tandem Rafaeli-Minjako je radio i JDJP 18 Borci.
(A i ta priča je više za ljubitelje klasičnog stripa, što se tiče scenarija.)
Mek Koj nema alternativu

jocko

Quote from: Jozzinelli on November 08, 2018, 06:00:33 AM

Da, dobar je ovaj retro crtež. Isti tandem Rafaeli-Minjako je radio i JDJP 18 Borci.
(A i ta priča je više za ljubitelje klasičnog stripa, što se tiče scenarija.)

Taman htedoh da napišem da je verovatno Keler bio Rafaelijev stripski debi u Srbiji, kad ono... Borci me tematikom (boks + rat /da je samo rat pa bi moglo/) nisu privukli pa nisam ni obratio pažnju da je crtač Rafaeli.  

Minjako je imao dobre priče na Dilanu; uz specifičan crtež i dobro vođenje priče, možda me Keler ne razočara. Čekaću da budem u elementu za gangsterske krimiće  :)  
Kelera nisam planirao da kupim, ali sam na licu mesta prelomio, na bum, zbog crteža.
Off

koze123

Quote from: jocko on November 08, 2018, 05:52:18 AM
Pročitaj ona dva Prada da spereš ukus razočaranja  :D

Nikako da ih se uvatim, moram ovih dana nekako.  ;D

Ja sam Kelera baš ocrnio, ali dajte mu šansu i ne vodite se isključivo time da je loš - brzo se čita i uglavnom drži pažnju, sad ja možda malo više cepidlačim.  :D

Paka01

KRIMINAL VOL. 4: JEDNE TEŠKE NOĆI

Odličan i gotovo. Na momente mi se činilo ko da ima malih nelogičnosti u radnji, ali stvarno mi ne smeta. Brubaker jednostavno kuži noir i krimi teme i doslovno svaki dosadašnji trejd Kriminala koji sam pročitao mi strašno dobro odgovara. Ovo je serijal gdje je vožnja definitivno bitnija i upečatljivija od cilja. Idemo dalje na peti trejd.

"There's no such thing as a good time for bad luck"

nixman

Quote from: Paka01 on November 08, 2018, 08:34:56 PM
KRIMINAL VOL. 4: JEDNE TEŠKE NOĆI

Odličan i gotovo. Na momente mi se činilo ko da ima malih nelogičnosti u radnji, ali stvarno mi ne smeta. Brubaker jednostavno kuži noir i krimi teme i doslovno svaki dosadašnji trejd Kriminala koji sam pročitao mi strašno dobro odgovara. Ovo je serijal gdje je vožnja definitivno bitnija i upečatljivija od cilja. Idemo dalje na peti trejd.

Ides dalje s originalima ili se Fibra konacno nakanila objaviti nastavke? Btw zaista fantastican strip, koji, cini mi se, nije dobio zasluzenu paznju kod nas. Verovatno je na to uticala i malo jaca cena Fibrinog izdanja s obzirom na manji format i relativno mali broj stranica - govorim o cistom kvantitetu, kvalitet je neosporan. Dok nisam procitao Kriminal, mislio sam da ne postoji bolji krimi strip od 100 metaka...

Paka01

Iskreno, ne znam ni sam... Za sada cu citati engleske originale online, a za nabavku ostatka na papiru cu vidit. Ima i hitnijih stvari koje trebam prvo kompletirati, pa mi nije bas tolika zurba. Inace da, i ja imam osjecaj da je Kriminal prosao dosta nezapazeno kod nas sto je stvarno steta s obzirom na njegovu kvalitetu. Uz Sleepera mi je ovo za sada najbolji Brubakerov strip.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

nixman

Quote from: Paka01 on November 09, 2018, 05:09:03 PM
Uz Sleepera mi je ovo za sada najbolji Brubakerov strip.

Za Sleeper sam cuo da je odlican. Pretpostavljam da je na slican fazon, punokrvni krimic ili je ipak nesto drugacije?
Fatale Deluxe 1&2 cekaju na polici svoj red, trebao bih malo pozuriti... :)

Anto

@jocko&koze
mislim momci da je krajnje vreme da redukujete dužinu postova - volim da čitam vaše osvrte,ali kad napišete ovako mamutske mini recenzije,zaobilazim ih bez razmišljanja;a verujem da i ostali tako čine.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Lord Vader89

jocko

Quote from: Anto on November 09, 2018, 08:49:07 PM
@jocko&koze
mislim momci da je krajnje vreme da redukujete dužinu postova - volim da čitam vaše osvrte,ali kad napišete ovako mamutske mini recenzije,zaobilazim ih bez razmišljanja;a verujem da i ostali tako čine.

Problem je u percepciji - to uopšte nisu mini recenzije, već ''samo'' mamutske.

Vader lepo kaže, udavismo sa spamom!  [juznapruga2]

Off

broj1

Quote from: Anto on November 09, 2018, 08:49:07 PM
@jocko&koze
ne zaobilazim (naravno) ih ali mogle bi biti krace.

dok ne nadju zlatnu sredinu - bolje i predugo nego prekratko :) (smece/vrh)

kasper

fala mocnome antu sto me je uputio na to da je cena sode na sajmu 500 din  [love2]

rope76

Nik Kejv: Smiluj mi se [Rajnhard Klajst]

Da se odmah razumemo i da neki odmah prestanu da čitaju posle prve rečenice: ovaj strip se ne obraća mitskim forumskim bićima.
Uopšte, ciljna publika i nisu stripadžije već mnogo veća masa poštovalaca Nika Kejva.
ITC Media je mlada izdavačka kuća, a ovo im je prvi strip. Valjda.
Može se reći da je Klajst bio dovoljno uspešan u hvatanju Kejvove poetike apokaliptičnog bluza, a kasnije poslednjeg šansonjera XX veka
i njenom pretakanju u strip. Sve je tu. Od njegovih klinačkih dana u australijskoj vukojebini zvanoj Voriknabil, pionirskih dana u Bithday Party kao jednog od 10 najuticajnijih bandova ikada, banda koji je izmislio novi žanr i inspirisao masu američkih i evropskih radikalnih noisera, pa do raznih faza Bad Seedsa i raznih faza Kejvove depresije.

Klajst posebno dobro crta lica. Ne samo različite emocije (pogledati samo Nikovo zaprepašćenje kad prvi put vidi Einsturzende Neubauten
na sceni, a smatrao je da on sam pravi divlju muziku), već lica različitih poznatih faca kojima je bio okružen i koja je Kejv sretao.
Za to je potrebno malo predznanja da odmah prepoznaš koga tu sve ima jer Klajst ne objašnjava mnogo.

Ovaj tiraž od 1000 kom ima da se brže rasproda od gomile stripova o kojima se ovde kokodače.
Jedina šteta je što nisu odabrane klapne da malo korice učine jačim jer je odabran kvalitetan i težak mastan papir a preko 300 strana je u pitanju.
Pesma Smiluj mi se je sa Tender Prey i komotno samo njega možete vrteti dok čitate ovaj strip (grafičku novelu, bljak, bljak).

4/5
Većina ljudi ne voli mnogo stripove, samo strip junake. Varvarska dimenzija stripa. smarvel ogrev.

Bombarder

Quote from: rope76 on November 09, 2018, 11:53:29 PM
Nik Kejv: Smiluj mi se [Rajnhard Klajst]

Da se odmah razumemo i da neki odmah prestanu da čitaju posle prve rečenice: ovaj strip se ne obraća mitskim forumskim bićima.
Uopšte, ciljna publika i nisu stripadžije već mnogo veća masa poštovalaca Nika Kejva.
ITC Media je mlada izdavačka kuća, a ovo im je prvi strip. Valjda.
Može se reći da je Klajst bio dovoljno uspešan u hvatanju Kejvove poetike apokaliptičnog bluza, a kasnije poslednjeg šansonjera XX veka
i njenom pretakanju u strip. Sve je tu. Od njegovih klinačkih dana u australijskoj vukojebini zvanoj Voriknabil, pionirskih dana u Bithday Party kao jednog od 10 najuticajnijih bandova ikada, banda koji je izmislio novi žanr i inspirisao masu američkih i evropskih radikalnih noisera, pa do raznih faza Bad Seedsa i raznih faza Kejvove depresije.

Klajst posebno dobro crta lica. Ne samo različite emocije (pogledati samo Nikovo zaprepašćenje kad prvi put vidi Einsturzende Neubauten
na sceni, a smatrao je da on sam pravi divlju muziku), već lica različitih poznatih faca kojima je bio okružen i koja je Kejv sretao.
Za to je potrebno malo predznanja da odmah prepoznaš koga tu sve ima jer Klajst ne objašnjava mnogo.

Ovaj tiraž od 1000 kom ima da se brže rasproda od gomile stripova o kojima se ovde kokodače.
Jedina šteta je što nisu odabrane klapne da malo korice učine jačim jer je odabran kvalitetan i težak mastan papir a preko 300 strana je u pitanju.
Pesma Smiluj mi se je sa Tender Prey i komotno samo njega možete vrteti dok čitate ovaj strip (grafičku novelu, bljak, bljak).

4/5
Bravo Rope!
Naletih na ovo blago na sajmu i odmah uzeh i djevojci i sebi po primjerak. A prosle godine u to doba sam ga i gledao u Areni, ah, lijepa sjecanja. Sad cu uskomesati redoslijed citanja da se ovoga dohvatim sto prije!

koze123

Nije ovo mamutsko, nemo' se raspišem!  ;D

Baci pogled ako te zanima strip - bolje da pročitaš 4 reda recenzije nego 300 strana ovog stripa.  ;)