Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Aleks

Dilan Dog (VČ #137 orig.#346)     

...i u prah ćeš se vratiti

Paola Barbato od početka koristi Dilana Doga kao poligon za pisanje kratkih priča koje nemaju nikakve veze sa Dilanom Dogom, ali ih ona iz nekog razloga (finasijskih?) smešta u Dilanov univerzum i glavni junak njenih priča dobija ime i lik poznatog Bonelijevog detektiva za noćne more. Ovo je samo po sebi problematično, a još više postaje, ako kroz dosta priča varira isti  motiv - skretanje Dilanovo u ludilo kroz psihološku torturu koju proživljava (ili kao u ovoj priči, potpuno neubedljivo, više samo od sebe, zato što tako scenaristkinji odgovara), njegovu unutrašnju borbu i nekakav trijumf ili samo spas, na kraju. Ostavljam drugima da pobrajaju dosadašnje epizode - slične, bolje ili gore (analitičari DD-a bar ne manjkaju) - od mene zaključak da dobar crtež Čestarovih i zanatski korektno pisanje ne pomažu ovoj neubedljivoj priči, kompilaciji autoplagijata.

2+/5

Dilan Dog (VČ #138 orig.#347)    (IMA SPOJLERA)

Napušteni

Ovde je Barbatova dobila nekakvu novu ideju, ali bolje da nije - priča o napuštenom gradiću koji guta ljude zbog društva, jer je usamljen, ali ih i (baš zgodno - jedan od scenarističkih bisera) održava živim i zdravim i bez hrane i vode (sem ako baš ne budu bezobrazni da pokušaju da zbrišu), ne samo da zvuči glupo, nego je i razrađena tako da ništa više nije moglo da se dobije od onog što početna ideja obećava. Na kraju grad proguta i avion!! Žali bože Kazertanovog crteža, a Paola Barbato možda ima neke spisateljske talente, ali je za pisanje ovog strip serijala promašena. To što ima i dosta slabijih scenarista na DD-u, govori o tome zašto je serijal ovakav kakav je, već decenijama.

2-/5

Lord Vader89

al eks opravdava ove alternativne verzije milana džukelića jerbo je VČ već izdao 50+ normaljih priča

Jozzinelli

Quote from: Aleks on October 27, 2018, 11:51:36 AM
a da su ČK još i manji (blago uvećani A4).
Quote from: Paka01 on October 27, 2018, 11:58:14 AM
Nešto ne štima ovdje :D
Ne vredi, Paka, suptilno skretanje pažnje na grešku vrlo često ne pomaže, mora to direktno, Aleks i dalje nije ništa primetio. ;)
Mek Koj nema alternativu

Aleks

Quote from: Jozzinelli on October 29, 2018, 05:00:43 PM
Ne vredi, Paka, suptilno skretanje pažnje na grešku vrlo često ne pomaže, mora to direktno, Aleks i dalje nije ništa primetio. ;)

Ne kapiram. Zar BOM i DCGold nisu veći od A5? Jesu, sad kad pogledam, i ne baš malo. Jel u tome greška? Nemam Fibrine da bi ih poredio, ali su manji od originalnog američkog.

Na šta vi mislite?

Paka01

Čekaj, ja mislim da su DC Gold i slični manji od A4? Evo ovdje ( http://www.babilon-strip.com/shop/1-stripovi/dc-gold-05-detalji ) stoji da su dimenzije 164 x 246. Ne mogu u isto vrime bit manji od američkog originala i veći od A4 s obzirom da je američki original manji od A4.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Aleks

Aleks

Quote from: Paka01 on October 29, 2018, 07:53:11 PM
Čekaj, ja mislim da su DC Gold i slični manji od A4? Evo ovdje ( http://www.babilon-strip.com/shop/1-stripovi/dc-gold-05-detalji ) stoji da su dimenzije 164 x 246. Ne mogu u isto vrime bit manji od američkog originala i veći od A4 s obzirom da je američki original manji od A4.

Malo veći od A5. Čitaj pažljivo Paka, i to ne iskrivljene citate, svoje i J - jeve!

Paka01

"There's no such thing as a good time for bad luck"

Bombarder

Počeo Izletnika. Sve mi se čini da neću na spavanje dok ne završim. Veoma dobar strip za sada

Pjerooo

Verujem da nećeš ni odmah zaspati nakon njega. Poslednja stranica udara.

ciprijani

Dobar strip jako. I crtez i prica
...јер ко навија за Партизан,не треба му још много да би био срећан...

Bombarder

Quote from: Pjerooo on October 29, 2018, 11:11:27 PM
Verujem da nećeš ni odmah zaspati nakon njega. Poslednja stranica udara.
Zaista. Nisi slagao. Baš udara.
Potresen sam, probaću ovo koji dan da napišem utiske.

naker777

uf koji je El Topo majndfak od stripa
matori vrac i dalje vozi za sve pare

moracu ponovo da overim film, davno sam ga gledao

mada 1.300din za strip koji se iscita za cirka 12min
to je ta matematika

odem na gugl da pogledam kada ce nastavak kad ono premijera vol 1 19og decembra
pa kako je kod nas vec izasao?

Imrahil

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

naker777