Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Aleks

Quote from: john connor on October 27, 2018, 09:12:05 AM
Ovde nije bilo govora o medjunarodnom standardu, vec o domacim izdanjima. I ovako postavljeno je najlakse razumeti  formate domacih izdanja.

I vrapci na grani znaju da su fibrini ameri smanjeni u odnosu na originale, dok DW nisu (kao BP pre njih), a da su ČK još i manji (blago uvećani A5).

Nažalost, B5 je po visini (koja je jedina merodavna, jer su USA strip formati  uži od evropskih) bliži originalnom američkom, nego Fibrinom umanjenom, tako da je AF-ordova karakterizacija približna ali sa većom greškom od Antove, od koje je počela cela priča.

Paka01

Quote from: Aleks on October 27, 2018, 11:51:36 AM
I vrapci na grani znaju da su fibrini ameri smanjeni u odnosu na originale, dok DW nisu (kao BP pre njih),

Kako koji :D

a da su ČK još i manji (blago uvećani A4).

Nešto ne štima ovdje :D
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Aleks

Paka01

Koliko se sjećam, i Walking Dead je smanjen.

Aleks

Quote from: Paka01 on October 27, 2018, 12:08:39 PM
Koliko se sjećam, i Walking Dead je smanjen.

Ti horori, format nije bitan.  :D

john connor

Quote from: Paka01 on October 27, 2018, 11:58:14 AM
Kako koji :D

U pravu si Paka, na listi umanjenih amera, gde su fibrini, pp, uCk program, nisam pomenuo dw twd i lokot...a kako su uradjeni bolje ih ne spominjati...
Kada sam kupio prve brojeve, razocarenje jednako kada su izasli vc zagor 1 biblioteka...

Imrahil

DW Lokot je sasvim dobro urađen, osim što je format sjeban. Ali daleko da je to neki problem da bi se odustalo od kupovine.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Aleks

Nemci su nekad objavljivali američke stripove u džepnom izdanju, približan AF format. Problem je bio što pola teksta izbace.

john connor

Quote from: Imrahil on October 27, 2018, 06:14:50 PM
DW Lokot je sasvim dobro urađen, osim što je format sjeban. Ali daleko da je to neki problem da bi se odustalo od kupovine.

Ovo sve stoji. Problem su moja ocekivanja tada kako ce izgledati, a strip sam vec bio citao...tako da mi je samo bilo stalo da izadje sto lepse izdanje.

chile

I vrapci na grani znaju da su fibrini ameri smanjeni u odnosu na originale, dok DW nisu (kao BP pre njih), a da su ČK još i manji (blago uvećani A4).

Vidis da smo dobili gomilu novih clanova u poslednjih mesec dana tako da nije na odmet ponoviti.
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Imrahil

Quote from: john connor on October 27, 2018, 07:12:44 PM
Ovo sve stoji. Problem su moja ocekivanja tada kako ce izgledati, a strip sam vec bio citao...tako da mi je samo bilo stalo da izadje sto lepse izdanje.

Ti si ipak elitista u duši ;D
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Paka01

Quote from: Imrahil on October 27, 2018, 06:14:50 PM

O HC verziji ne mogu govoriti jer je nisam vidio, al SC je daleko od dobroga... Hrbat koji je širi od knjižnog bloka meni osobno izgleda nakaradno. Koliko se sjećam i Lilith je patila od istog problema. Naravno, stvar je kozmetičke prirode i možda nekome ne smeta, al meni je baš bezveze.

kasper

sledeci put uzmi hc i nema problema

kokan

Simbol je odradio dobar posao,ne tako kao sa Ck.....
Neznanje je moć

Soldier of fortune

#137  Dilan Dog
"I u prah ces se vratiti" (IMA SPOJLERA)

Dugo iscekivana i glasno najavljivana epizoda Paole Barbato i brace Cestaro. Ispunila je vecinu mojih ocekivanja, nije me baš oduševila ali i pored toga je jedna od boljih epizoda poslednjih godina.
Paola Barbato u svom stilu ponovo psihološki muči Dilana i rastavlja ga na sitne komade u svom novouspostavljenom podžanru "Dilan na ivici ludila" ali u novom ambijentu. Naime, sve prethodne promene u Dilanovom životu, ulazak telefona i interneta, penzionisanje Bloka, Karpenterovo terorisanje, Ranijino odbijanje Dilana i moralisanje zbog njegovog promiskuiteta, mučenje Dilana od strane oca bivše devojke, Dzon Goust i nova koncepcija moćnog sveprisutnog bogatog neprijatelja istanjuje Dilanove živce i dovodi ga na ivicu ludila a okidač je pretnja izbacivanja na ulicu zbog neplaćene stanarine. Nakon svadje sa Gručom, kreće Dilanova unutrašnja borba jer je svestan da ako napusti stan i deo njegove prošlosti je izgubljen a on nikako nije spreman da se odrekne svoje prošlosti. Gručo ga napušta, kuća gori a on se budi u bolnici. Ne prepoznaje ljude oko sebe a svako od tih ljudi ima neku ulogu koju Dilan ne može da otkrije. Njegova patnja se na kraju završava simboličnom borbom izmedju novog i starog Dilana, gde stari Dilan umire na rukama novog Dilana, simboličan raskid sa prošlošću i prihvatanje nove budućnosti.
Barbatova se ne plaši da postavi pitanje Gručove prošlosti koja je nepoznata čak i Dilanu. Na kraju vidimo da i Gručo ima putera na glavi i da je zbog nekog razloga, da li zlonamernog ili dobronamernog ("put u pakao je popločan dobrim namerama") u dosluhu sa nekim preko telefona i da je taj neko preko Gruča upravljao sa dogadjajima u ovoj epizodi.
Odlična priča Barbatove, mana je sam silazak u ludilo jer je prebrz, odigrava se u prvih dvadesetak strana što je malo nerealno za objasnjenje jer sve nabrojano nije toliko destruktivno uticalo na Dilana u prethodnim epizodama a u ovoj epizodi je on u startu zbog svega deprimiran. Ostalo je odlično. Braća Čestaro, jedni od boljih Dilanovih crtača su veoma dobri. Par velikh kadrova fenomenalni, a crtež Dilanovog ludila i likova koje vidi su u njihovom stilu vrlo upečatljivi (dali su i omaž liku Mišon iz The Walking Dead, vrv ima i ostalih referenci samo ih ja nisam prepoznao).
Od mene, 4.5/5.