Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

chile

@Anto

Americki trejdovi nisu B5 formata
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Anto

Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

wele

Imrahil

Quote from: Anto on October 26, 2018, 09:11:17 AM
Pomalo pretenciozno,previše blasfemično (mislim,Adam i Eva govore kao najgori uličari,wtf??;Noje,sveti čovek, prikazan kao prepotopni Hitler),ali interesantno.
Gera pocepao,kao i uvek.

Ovo i meni najveća mana stripa.
Gera pokidao, ali meni odlično i crno belo tako da mi je odluka Sistema skroz na mestu.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Aleks

Quote from: chile on October 26, 2018, 09:29:13 AM
@Anto

Americki trejdovi nisu B5 formata

Američki comic book format je 25.7 cm x 16.8 cm

B5 format je 25,0 x 17,6 cm. Zato je sasvim u redu nazivati američki format približnim B5, iako je malo viši a uži. Trejdovi mogu još da se razlikuju za neki mm, zavisno od izdavača, poveza itd.

chile

Quote from: Aleks on October 26, 2018, 04:57:08 PM
Američki comic book format je 25.7 cm x 16.8 cm

B5 format je 25,0 x 17,6 cm. Zato je sasvim u redu nazivati američki format približnim B5, iako je malo viši a uži. Trejdovi mogu još da se razlikuju za neki mm, zavisno od izdavača, poveza itd.
Slicni su , ali nisu isti

Aleks

Quote from: chile on October 26, 2018, 05:01:53 PM
Slicni su , ali nisu isti

Da. Mislim da to Anto zna. Kad se kaže da je revija A4 formata ili album, to je uvek približno.

Anto

američki trejdovi su 170x260,kao što ih radi i DW
Goddamned 170x260
B5 je 176x250
A5 je 148x210

američki trejdovi su B5,neki mm manje više
Može i u Stripoteku.

john connor

Anto nije bas tako. Knjizara AF lepo napravila...izdanja b5, tipa fibrinih amera, pp, uCk, pa i neki komikovi...to je 24x16...
Americki format...trejdovi...izdanja koja prate originale...beli put i dw npr, su 26x17...uzivo je znacajna razlika...

Aleks

Quote from: john connor on October 26, 2018, 09:44:41 PM
Knjizara AF lepo napravila...izdanja b5, tipa fibrinih amera, pp, uCk, pa i neki komikovi...to je 24x16...

Alo bre, jesmo li dva puta napisali B5 je 17,6x25 ??

Ne određuju Marko i Miroslav dimenzije, nego međunarodni standard.

broj1

Trebao bi neki vodic za formate domacih strip izdanja... :)

on topic - citam svagdanju borbu kolorku... polako se upoznavam sa ovim stripom... sjajan crtez, sjajno izdanje sto se tice boja i papira (ali cini mi se da je stamparija neke detalje u vezi korica aljkavo odradila??)

za konacan sud o prici je prerano nakon sedamdesetak stranica

Anto

Nikić&Trajković:Prozor (Gradac,Raška)

Iz Raške škole nam stiže simpatična porodična saga u grafičkom romanu Prozor.
Autori,scenarista Srboljub Nikić (doktor po struci) i Goran Trajković,crtač,nam pripovedaju o tri generacije jedne porodice, u periodu od početka drugog svetskog rata pa do osamdesetih.
Rat,NOB,komunisti,partizani,izdaja,ljubav,prijateljstvo,porodica,boks,"daleka je Amerika"...su neki od elemenata priče o Vukašinu,Čedomiru i Petru,jedne fino ispričane epopeje, nacrtane u (rekao bih) pomalo andergraund stilu.

3/5
Može i u Stripoteku.

john connor

Quote from: Aleks on October 26, 2018, 10:40:00 PM
Alo bre, jesmo li dva puta napisali B5 je 17,6x25 ??

Ne određuju Marko i Miroslav dimenzije, nego međunarodni standard.

Ovde nije bilo govora o medjunarodnom standardu, vec o domacim izdanjima. I ovako postavljeno je najlakse razumeti  formate domacih izdanja.

chile

Quote from: john connor on October 26, 2018, 09:44:41 PM
Anto nije bas tako. Knjizara AF lepo napravila...izdanja b5, tipa fibrinih amera, pp, uCk, pa i neki komikovi...to je 24x16...
Americki format...trejdovi...izdanja koja prate originale...beli put i dw npr, su 26x17...uzivo je znacajna razlika...
Ovo