Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Anto

Quote from: dimy on October 18, 2018, 06:28:02 PM
Samo rekoh...A ukusi su razliciti i diskutabilni. Nemas nikakve potrebe da se znojis.Pozdrav
ma normalno - Kirkman iz mog ugla jebe kevu u Voking dedsima od prvog do 24.trejda,koliko sam ih do sada čitao;dobro,ponovi se tu i tamo ponešto,ali sve u granicama prihvatljivosti.
Brita sam čitao (i posedujem ) jednu svesku,i jako je dobra,a pročitao sam jednom i svesku ili dve Invincible-a,i znam da mi je bio sjajan - šteta je što ovo ČK nije počela da izdaje umesto Zaborava - a inače,Oblivion song je na osnovu prvog trejda sasvim ok - doduše,očekivao sam dosta više.

tako da,ne slažem se za ono +1 za Kirkmanovo loše pripovedanje,a oprosti mi za moj prost rečnik.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Anto

Quote from: dimy on October 19, 2018, 11:56:12 PM
Ma opusteno, napala nas ,,sajamska pasivna- agresija" :D. Uh ne znam, imam utisak da posle Neganove ere vise ni on sam ne zna sta ce sa serijalom, ali ga nastavlja konstantno zbog popularnosti. Nikada nisam rekao da je TWD los, samo da sam ja izgubio interesovanje. Oblivion je druga prica, mada sam procitao samo prvi trejd...
pa i ja bih bio srećan,ma koliko da mi se dopada WD da ga Kirkman okonča - ne volim rastezanje u beskonačnost ni kod jednog serijala;izuzev možda kod Zagora

a Oblivion song je neki skroz drugi fazon - zbog toga sam i bio poprilično razočaran pročitavši ga prvi put - onda sam ukapirao da to nije WD,obrnuo još jednom,i stvari su ovaj put izgledale lepše.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

jocko

#12782
Leo Pulp 2: Zločini na Sanset Bulevaru (Nizzi & Bonfatti)

Drugi deo donosi još više posveta brojnim kultnim ličnostima poput Merlinke, Sinatre, BogaOca, Lebovskom, Beti Bup, a tu je i Hot Dog štand prigodnog naziva ''Dylan's Dog''... Prvi deo priče je vrlo zabavan i ostavlja bolji utisak od keca (scena s babom je legendarna), dok je drugi deo sa naučnikom, čarobnim napitkom itd često viđan u delima fikcije, antiklimaktičan najverovatnije stoga što je neobično brutalan (samim tim i odbojan) u odnosu na prvu priču i prvi deo druge.  
Priča je imala potencijal da bude bolja od prve ali tu su negde po kvalitetu, možda bih prednost dao kecu. Neki su se izjasnili da im je dvojka bolja.
Crtež je fantastičan, kadriranje još bolje nego u kecu, a kolor je možda i najbolji na koji sam naleteo do sada u stripovima, toliko iznijansiran, umeren i profi odrađen da pola američkih stripova s generičnim kolorom deluju kao obojeni u vrtiću naspram ovoga.
Mana stripa je ta što je zbog detaljnog crteža i puno teksta (naročito naracije) vrlo gust i težak za pratiti. Priča jeste jednostavna, brza, napeta i nema puno pauza, uvek se nešto dešava i Leo ne miruje, ali uprkos tome čitanje ovog stripa (s malo detaljnijim osvrtima na crtež) zaista zamara, pa sam više puta pravio stanke.
U nekim delovima baš i ne obiluje humorom, naročito pred kraj. Rekao bih da su neke od najurnebesnijih scena do sada upravo iz dvojke, ali mi se čini kako je kec sveukupno zabavniji. Ali čini se da u pogledu razrade likova, dvojka ipak pravi korak napred u odnosu na keca - naročito u pogledu odnosa Lea i Norme, Leovi sporadični i diskretni izlivi ljudskosti (npr poslednja strana), odnos sa Dikom ovaj Nikom se blago produbljuje... Ostaje videti da li će trojka nastaviti u istom pravcu.

PS. Prevod je fantastican, narocito podjebavanja poput smrdo-prdo, prcko, skembe, medo... i naravno ono 'Ne okreci se, sine!" i 'e zivote lutalico'.
Off

Anto

#12783
Jocko,treba mi manje vremena da pročitam samog Palpa Lea,nego tvoju recenziju  ;D
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

broj1

#12784
Quote from: Anto on October 20, 2018, 08:06:55 AM
Jocko,treba mi više vremena da pročitam samog Palpa Lea,nego tvoju recenziju  ;D
Mislis manje vremena  : p.

Neka bolje i predugo da pise nego prekratko tipa "smece/vrh"

Citao sam inace podosta u zadnje vreme
" crveni barun " tri albuma, izaslo u HR al nisam citao to izdanje, na momente fantastican crtez ali je i prica na trenutke "prefantasticna". Kraj nije iznenadjujuc ali se sve odigrava drugacije nego sto se stvarno desilo glavnom akteru price. Okej je to u svetu stripa :).

Po prvi put sam procitao Komikovu Fotofobiju (5-6 godina je skupljala prasinu na policama).
Relativno kratka "postapokalipticna prica" domaceg autora Vitkovica sa zanimljivim raspletom.

Cetri albuma otkrica sveta u stripu su takodje "odradjena"... vasko da gama i albouquerque bolji od kolumbusa i kortesa (nekako idu u paru). Crtez naravno odlican u svim albumima ali su dialozi cini mi se dosta losiji kod Kolumbusa i "pajtosa" mu Kortesa..

Kad CK zavrsi sa trbojem i zvezdojem... pravac u Laruse po prava za ovaj serijal

Anto

#12785
čitkaralo se tu i tamo ponešto,ali sam slabo komentarisao;nije da nisam hteo,nisam imao kad.A ima tu stripova koji su još i u julu pročitani.
Pa da krenem:Gi Delil:Pjongjang (Komiko&Kornet)

Pjongjang mi je jedan od onih stripova za koje sam pogrešio u proceni - po svim elementima sam smatrao da će to biti pogodak u sred srede,iako su komentari za Fibrino izdanje bili većinski mlaki;iznervirah se kad se Markosov strip rasprodao,ali se i obradovah kad videh da će biti Vukovog.

Elem,Gi Delil,kanadski crtač dolazi poslovno u Pjongjang,i daje svoja zapažanja o ovoj,za nas,misterioznoj zemlji.
I pre svega ubitačno dosadnoj - mogao je Delil da dođe podno planine Jelice u Gornju Trnavu kod Zablaća,i da pravi reportažu o čobanima,došlo bi na isto.
Znači,ne toliko smeo način prikazivanja jedne totalno šablonizirane države,odnosno društva.
Sa druge strane,Delilov stil,kako crtački,tako i pripovedački je zaista sjajan,ali zbog prethodno rečenog,ovaj strip mi je samo ok.Šteta,nadao sam se nečemu boljem.
3/5

Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Paka01

HOGAR STRAŠNI: NAJBOLJE OD MENE

Jedino izdanje Belog Puta koje imam, zadnji put sam ga čitao ima dobrih 5-6 godina. Sinoć uzeo da ću malo prolistati prije spavanja, čisto da se podsjetim jer nisam odavno čitao. Uglavnom, u komadu sam pola knjige pročitao, zaboravih koliko je Hogar genijalan :D humor je odličan i svevremen, ne djeluje niti malo zastarjelo.

Iako nemam zamjerki na izdanje BP, prava šteta što se ovoga nije uhvatio netko tko bi izgurao još knjiga.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Pjerooo

Quote from: Paka01 on October 24, 2018, 11:01:53 AM
prava šteta što se ovoga nije uhvatio netko tko bi izgurao još knjiga.

Pa imas jos dve knjige od BPa :)

Paka01

Znam znam, al Hogara ima stvarno masu, moglo je ići baš dosta knjiga. Npr. kao ono Komikovo izdanje Popaja, to bi bilo super.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Imrahil

Na Cobissu cipovani četvorka i petica prošle godine ali ništa od toga izgleda.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Paka01

Hah, to nisam znao. Mislija sam da Beli Put više ne izdaje stripove iako doduše uopće ne znam odakle mi takva informacija.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Imrahil

Valjda objavljuju ponešto u saradnji sa drugim izdavačima.

Quote from: dimy on October 24, 2018, 11:25:51 AM
[sign-spam2]

;D
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Pjerooo

Iskreno, meni se svidja kompilacijski pristup :)

john connor

Jel se zna sta je bilo sa najavljenom Zivotinjskom karmom ?

Anto

#12794


Džejson Aron&Gera:Prokleti,knjiga 1- Pre poplave (System comics)/
The goddamned,vol.1 - Before the flood (Image Comics)

Mad Max 2 smešten u biblijsko doba,iliti Aronov blasfemičan prikaz praskozorja ljudske civilizacije.
Kain,Adamov sin,bratoubica,proklet je od Boga besmrtnošću, i već 1600 godina luta svetom u potrazi za sopstvenom smrću - a taj svet je crno bez imalo belog - blato,pustinje,zagađene reke...naseljene najgorim mogućim ljudima,silovateljima,ubicama,bebojedačima...
I kada jedna žena zamoli Kaina da joj pomogne da povrati sina koga su oteli,u nekom trenutku u njemu će se nešto promeniti.

Pomalo pretenciozno,previše blasfemično (mislim,Adam i Eva govore kao najgori uličari,wtf??;Noje,sveti čovek, prikazan kao prepotopni Hitler),ali interesantno.
Gera pocepao,kao i uvek.Sa tim da je u boji daleko bolje.


Čitao sam uporedo sistemovo izdanje c/b grande formata i Imidžovo,B5,boja:
Sistem - ovako izdanje ima smisla samo ako postoji originalno u ponudi,pa se uradi i ovako za kolekcionare.
Imidž - kao_zapoveda_izdanje - u boji je ipak lepše,preglednije...ma u svakom slučaju to je to.


I još jedna wtf odluka Sistema.

System 3.5/5/ Image 4/5
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.