Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

wele

Quote from: Anto on August 30, 2018, 10:40:36 PM
Ne sviđaju mi se Bosanske basne ali neću to javno da priznam jer Fibra

Anto

pronjuškah i nađoh:
Nakon razočarenja sa Light&Boldom, pročitao sam Glistu da se malo "povratim".
I nisam pogrešio.
Da li mi je bolja od Bosanskih basni, ne znam, možda i jeste.Dobar krimić.
Preporuka!!
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Sideshow Bob

''If everything seems under control, you're just not going fast enough.''

chile

Quote from: Anto on August 30, 2018, 10:58:05 PM
pronjuškah i nađoh:
Nakon razočarenja sa Light&Boldom, pročitao sam Glistu da se malo "povratim".
I nisam pogrešio.
Da li mi je bolja od Bosanskih basni, ne znam, možda i jeste.Dobar krimić.
Preporuka!!

Kome su Glista i BB dobri stripovi ?  [laugh2]
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

wele

Quote from: chile on August 30, 2018, 11:05:56 PM
Kome su Glista i BB dobri stripovi ?  [laugh2]

Udarnom duu, Antoanu i Normanu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=29209&whichpage=3

dno stranice i prvi na sledećoj

chile

Quote from: wele on August 30, 2018, 11:28:01 PM
Udarnom duu, Antoanu i Normanu

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=29209&whichpage=3

dno stranice i prvi na sledećoj

Dobro Anto hvali po sluzbenoj duznosti (mada je velika sramota sto hvali cak i Basne) , a Norman je prekucavao strip pa mu je bio dobar
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Paka01

Quote from: Anto on August 30, 2018, 10:30:50 PM
.da,da - sjajan strip;sa dušom - toplo ti preporučujem i Spomenar moga oca.

U planu mi je pročitati sve od Taniguchija što je Fibra objavila, a nakon Susjedstva, Spomenar me zapravo i najviše vuče od ovih ostalih njegovih. Po previewu izgleda odlično.

Eh,kad bi me malo više slušao,pročitao bi ga dosta ranije - jedan od ponajboljih stripova koje sam čitao u zadnjih nekoliko godina.
Isti autorski dvojac radi na novom projektu,smešten u Severnu  Ameriku 1918.
Ovo mi je možda i najbolji WWI strip.

Nije da nisam htio pročitati, nego mi je baš bila želja ovo pročitati na papiru, u miru i tišini kod kuće pa je prošlo nešto vremena dok nisam nabavio. Ali u svakom slučaju stvarno je vrijedno čitanja. Za ovaj novi njihov strip, ima li možda nekakav naslov ili štagod radnih tabli da se može vidjeti?

loš odabir za upoznavanje sa Kortom.
kreni od Balade.

[juznapruga2]
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Anto

Quote from: Paka01 on August 31, 2018, 01:18:53 AM
Nije da nisam htio pročitati, nego mi je baš bila želja ovo pročitati na papiru, u miru i tišini kod kuće pa je prošlo nešto vremena dok nisam nabavio. Ali u svakom slučaju stvarno je vrijedno čitanja. Za ovaj novi njihov strip, ima li možda nekakav naslov ili štagod radnih tabli da se može vidjeti?
https://www.bedetheque.com/serie-53129-BD-Notre-Amerique.html
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Imrahil

Quote from: chile on August 30, 2018, 11:52:35 PM
Dobro Anto hvali po sluzbenoj duznosti (mada je velika sramota sto hvali cak i Basne) , a Norman je prekucavao strip pa mu je bio dobar

Anto bi za Fibru hvalio sve ;D
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

john connor

Anto hvalio basne, kakav pizdun.

Wele je covek kakav nam treba, Anto and co.pratite malo.

john connor

A Lavric je video priliku, da uspe, zaradi, stekne ime, osvoji nagrade...na onome ka cemu je Zapad bio fokusiran...i Sako i sl bolumenta...to su licemeri, pohlepni beskicmenjaci...lakse je ici niz vetar...trebalo bi imati muda i boriti se za pravu stvar uvek, i na poslu, skoli, kuci...
Evo Srbija primer kolektivnog idenja niz maticu, ma gde ona vodila...da li to bio sps, pa ds, sada sns...

chodenzi

Quote from: Paka01 on August 30, 2018, 03:26:19 PM
Moram priznati da mi je ovo bio prvi susret s Cortom i unatoč velikim očekivanjima - nije dobro prošlo.

Moj predlog bi bio Kelti & Etiopljani. Ne moraš uopšte da pratiš hronologiju zbivanja i izlaženja, a ove dve savršene epizode sačinjene od kratkih priča mogu skroz da ti promene mišljenje o Maltežaninu. Slažem se da Tango nije najsrećniji početak za upoznavanje sa ovim stripom.

Ljuba XO

Epizoda U Sibiru može biti odlična za nekoga ko se upoznaje sa Kortom.

savabass

Overio Elrik 1 i 2
Prava stvar za ljubitelje maca i magije.
Prilicno brutalno, vizuelno je ceo svet izgradjen maestralno.
Za moj ukus crtez je mogao da bude malo grublji narocito kada su ljudi u pitanju, ovako me stalno asocira na slatkastu bd skolu sto ne ide bas najbolje sa ovakvom tematikom. Nije zamerka ali mislim da bi utisak bio jos jaci.
Sve u svemu vrlo pristojno stivo, zna li neko kada ide ostatak i koliko ciklusa ima uopste?

Imrahil

Tex: Ubojica Mondego

Standardni Tex, ali fina epizoda skroz. Sukob dve železničke kompanije, Tex koji mora da gura nos u tuđa posla, čuveni plaćeni ubica. Kapiram da je sam početak stripa tu isključivo da nam pokaže da je pomenuti Mondego mnogo zajeban tip pošto stoji ostatku stripa kao piletu sise. I sam kraj smara, ok znamo da je Tex moralan ali dosta bre više, odstupi jednom da se iznenadimo kad čitamo [banghead3]
Da nije toga i standardnih domunđavanja Texa i Karsona bilo bi sjajno, ali i ovako dobro voza. Crtež odličan.

Mister No: Krv na snijegu

Posle par loših, konačno jedan dobar Džeri. Ili bolje da kažem posle desetak loših ;D Ok, bar u ovih par prethodnih Plaćeniici i Yanoame, Yonoame, kako god nisu bili loši, ali su ipak tek prosek. Za Plaćenike čuh sa više strana da valjaju, ali ono toliko ide predvidljivo da ne može nikako da valja. O Argentini i Filmašu da ne pričam.

E sad, da li je do snega ili što priča ne ide previše predvidljivo, ali fino mi legla ova epizoda. Moram da pohvalim scenu kad se Mister No lema sa šerifom pa se pomire na kraju. Od šerifa koji ubija životinje da bi se duvao pred gostima i udaranja Mister Noa do drugara. Ovi Boneli stripovi su toliko predvidljivi da mi dođe kao pravo osveženje kad očekujem da će Mister No da ga isprebija a ono šipak ;D
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.