Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

wele

Nema ovdje one univerzalne antiratne "rat je glupost i besmislica, nema nevinih" već Lavrič ciljano demonizuje jednu stranu

preporuka za Jocka, Jergovićev Sarajevski marlboro; u svakoj drugoj rečenici pominje zle srboćetnike i tko nas ba zavadi

kokan

Je li iko od vas gledao Turneju?
Sta je to po vama,antiratni li antisrpski film?
Neznanje je moć

chile

Quote from: kokan on August 29, 2018, 05:41:56 PM
Je li iko od vas gledao Turneju?
Sta je to po vama,antiratni li antisrpski film?
Bez spama molicu, ima adekvatan podforum o filmovima
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

kokan

Neznanje je moć

jocko

A Jocko pak Kokanu preporučuje da strip ne kupi, već pročita ako je ikako moguće na druge načine.

Off

chile

Quote from: jocko on August 29, 2018, 05:53:13 PM
A Jocko pak Kokanu preporučuje da strip ne kupi, već pročita ako je ikako moguće na druge načine.


Radomire Anticu ti li si?
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

kokan

Quote from: jocko on August 29, 2018, 05:53:13 PM
A Jocko pak Kokanu preporučuje da strip ne kupi, već pročita ako je ikako moguće na druge načine.Jok,kupicu ću vjerojatno.
Nije neka velika lova,a ako bude govno,Fibra se uvjek lako proda.
Neznanje je moć

weleDaredevil-Guardian Devil (Kevin Smith&Joe Quesada)


U poslednje vrijeme se bavim Dardevilom, što kroz stripove što kroz tv seriju te sam čeprkao ovdje i na drugim mjestima koji naslovi su vrijedni pažnje; manje-više se svuda pominje kao nezaobilazan rad čuvenog Kevina Smita na serijalu

Što se utisaka tiče... eh, nisam zadovoljan. Očekivao sam više s obzirom na reputaciju. Relativno skoro sam čitao njegovu Spiderman & Black Cat: Zlo koje čine ljudi i tu mi je mnogo bolji. Škakljive teme provlači kroz oba naslova samo što mi ovdje nikako nije legao, čak mi je uglavnom bilo i zamorno čitati

previše objašnjavanja, previše dugih i zamornih dijaloga da mi je u jednom momentu postalo jedino bitno da ga što prije privedem kraju


da sperem ne baš sjajne utiske, odmah sam se bacio na hvaljeni Bendisov trk i za sad djeluje mnogo, mnogo bolje od Smitovog

swamp thing

Smit se i u onim yt videima sa univerzitetskih govorancija šprdao sa sobom kao scenaristom superherojskih stripova/filmova. Njegova najjača strana su blesavi dijalozi, dok s akcione strane već ima problem.
Što se tiče ovih antisrpskih stripova, to samo idiot može gotiviti ako je srpske nacionalnosti.
Nije mi uopšte problem da se na to lože Hrvati, Muslimani/Bošnjaci, Slovenci, ali da Srbin kaže da su stripovi kao Bosanske basne, Fax from Sarajevo, Safe area Goražde dobri stripovi, to je imbecilnost na kvadrat. Ovim drugim narodima odgovara da im ovakvi stripovi skinu bilo kakvu krivicu za sukobe i zločine i prebace to na "agresore".
A da vidiš kako su se popalili na s.com čim je jedan Srbin tako uradio strip za Parabelum (podjednako debilna propaganda, ali gdje su Srbi žrtve), onda im je to bilo fuj kaka.
Antiratni strip, al ipak nek su Srbi koljači i seljaci, yea right.

Imrahil

Daj link za tu paljevinu na s.com [grin2]
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Paka01

- Daleko Susjedstvo
Prelijep strip, definitivno pogodan za čitanje ispočetka i ispočetka. Pitanja poput "kako?" i "zašto?" se nešto glavni lik vratio nazad u prošlost su u potpunosti nebitna i mislim da se ne bi trebalo zamarati s njima, već jednostavno uživati u vožnji. Tokom puno situacija u stripu bi se dogodilo da bi prepoznao ili sebe ili svoje roditelje i prijatelje i mislim da tu leži najveća vrijednost ovog djela. Napisano je na taj način da se bilo tko od čitatelja može poistovjetiti s njim i može u radnji prepoznati dijelove svog života. Među boljim stvarima što sam pročitao u zadnje vrijeme.


- Bosanske Basne
S obzirom da se radi o skupini kratkih priča, teško je o ovome govoriti kao o nekom kolektivnom djelu. Neke priče su mi se svidile više, neke manje i to je više manje to. Ipak, nije me toliko zaokupilo da bi odlučio uzeti fizičko izdanje za na policu. No unatoč svemu tome, mislim da je vrijedno čitanja. Crtež poprilično dobar, volim Lavričev stil.


- Naša Majka Rat
Stripčina na kvadrat, praktički se nisam mogao odlijepiti dok nisam pročitao do kraja. Radnja cijelo vrijeme drži pažnju i unatoč nekim manjim nelogičnostima stvarno lijepo teče. Karakterizacija likova, prikaz užasa rata, fenomenalan i prelijep crtež koji dočarava svu bijedu i jad zapadne fronte tako fenomenalno funkcionira kao cjelina da je prava milina čitati, gledati i upijati stranice i kadrove. Strip sam uzeo čisto jer mi se iz previewa crtež svidio, a na kraju sam ostao skroz oduševljen dobivenim.


- Corto Maltese: Tango
Moram priznati da mi je ovo bio prvi susret s Cortom i unatoč velikim očekivanjima - nije dobro prošlo. Radnja nezanimljiva i dosadna, crtež skroz osrednji (pa čak i slabije od toga) i praktički sam se na silu tjerao da ovo čitam. Ne znam kakve su druge priče ni koliko je Tango reprezentativan primjerak cijelog serijala, no ako je suditi po ovome, Corto definitivno nije za mene.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

swamp thing

Quote from: Imrahil on August 30, 2018, 03:04:44 PM
Daj link za tu paljevinu na s.com [grin2]
Ma ne znam, bilo je to prije 2-3 godine, uglavnom vezano za neki broj Parabelluma, pa ako ti se da potraži 8)

Anto

.
Quote from: Paka01 on August 30, 2018, 03:26:19 PM
- Daleko Susjedstvo
Prelijep strip, definitivno pogodan za čitanje ispočetka i ispočetka. Među boljim stvarima što sam pročitao u zadnje vrijeme.
da,da - sjajan strip;sa dušom - toplo ti preporučujem i Spomenar moga oca.

Quote from: Paka01 on August 30, 2018, 03:26:19 PM
- Naša Majka Rat
Stripčina na kvadrat, praktički se nisam mogao odlijepiti dok nisam pročitao do kraja.  Strip sam uzeo čisto jer mi se iz previewa crtež svidio, a na kraju sam ostao skroz oduševljen dobivenim.
Eh,kad bi me malo više slušao,pročitao bi ga dosta ranije - jedan od ponajboljih stripova koje sam čitao u zadnjih nekoliko godina.
Isti autorski dvojac radi na novom projektu,smešten u Severnu  Ameriku 1918.
Ovo mi je možda i najbolji WWI strip.

Quote from: Paka01 on August 30, 2018, 03:26:19 PM
- Corto Maltese: Tango
Moram priznati da mi je ovo bio prvi susret s Cortom i unatoč velikim očekivanjima - nije dobro prošlo.
loš odabir za upoznavanje sa Kortom.
kreni od Balade.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

wele

Iskusno izbjegavaš dati komentar o Bosanskim bajkama, klasičan beskičmenjački momčadski pristup  [sign-good]

Anto

Quote from: wele on August 30, 2018, 10:33:08 PM
Iskusno izbjegavaš dati komentar o Bosanskim bajkama, klasičan beskičmenjački momčadski pristup  [sign-good]
Mislim da se po stripovskim forumima srecemo vec poduze vreme pa sam te smatrao "forumskim poznanikom". Ranije si bio opusteniji lik ali u zadnje vreme mi se cini da si nesto nadrkan i pun frustracija.
Dakle, neka ovo bude mala nesuglasica, u buduce me zaobilazi, nisam te nista dirao.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.