Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Anto

#12165


Baru:Sputnikove godine (Fibra)

Kod Barua nema greške,a ovaj integral sa 4 albuma je to samo potvrdio.
Francuski radnički gradić,s'kraja pedesetih.Pratimo Igora ili kako ga drugari zovu,Gicija,i njegovo društvo (uglavnom desetogodišnjaka,mada ima i nešto starijih) u njihovim dečačkim avanturama - kroz  borbe za prevlast u društvu,sukobe sa drugim klinačkim grupama,igranje fudbala,školske nestašluke,prve simpatije...pratimo hroniku jednog vremena.Sa onim poznatim mirisom detinjstva i dečačke energije,svojstene verovatno klincima svih podneblja.
Mene su Sputnikove godine pomalo asocirale na Stanojčićevu Družinu Crne zgrade,ali i na još neke knjige slične tematike.
Za prvu i treću priču 4.5/5,za drugu i četvrtu 5/5

Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

AntoDarvin Kuk:Nova granica I,II (Čarobna knjiga)

Uh,kakva je stripčina ova Nova granica;u stvari nisam ni manje očekivao od Darvina Kuka, sa ovakvim zapletom.Čim sam pročitao sinopsis i pogledao neke table,znao sam da je to to.A onda čitanje,uglavnom konfuzija i razočarenje.U stvari,već od akcije sa dinosaurusima na ostrvu,pa preko uvođenja bezbroj likova,stotinu nekakvih dešavanja sve mi je bilo totalni zbun.I onda sam se predao stihijskom čitanju tek da se strip privede kraju.Ali nešto u glavi mi nije dalo mira,pa posle nekih desetak dana,obnovih gradivo,ovaj put uz maksimalnu koncetraciju (a i već sam imao neke konce pohvatane pri prvom čitanju).

Nova granica je vrlo,vrlo slojevit strip - prati Ameriku sa kraja 50-ih.Superheroji su proglašeni nepoželjnim,osim nekoliko njih koji su napravili dogovor sa vladom.Tu su sad neke organizacije sa opakim likovima zadužene za vanredna st(r)anja.Ali ovakvo vanredno st(r)anje koje će zadesiti SAD je preeeveliki zalogaj za te opake likove.Makar bili potpomognuti sa Supsom i onih nekoliko gaćeša koji rade za državu.
Pored ovoga,pratimo nastanak nekih superheroja.Kao i početke uspostavljanja odnosa između nekih od njih.
I lom tih nezavisnih pričica,Kuk je maestralno doveo u jednu tačku,jednu priču.Naklon do poda,zaista.Uz onaj njegov prelep nekonvencionalni crtež.

Strip ima pregršt sitnih detalja koji daju dodatni kvalitet ("Trebao mi je delić meteora vredan 70000 dolara da zaustavim onog u Metropolisu. Za tebe bi mi bio dovoljan jedan cent za kutiju šibica.").A bogami,ni emocija ne manjka (razgovor Flega i Džordana).

ČK izdanje je skroz na mestu - i dimenzije (16x24) su sasvim dovoljne za tri kaiša po tabli.

Što se mene tiče,jedan od najboljih stripova u 2017.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Aleks

Za razliku od Best of Marvel edicije za koju mi se čini da ima pristojnu "za svakog po nešto" koncepciju, ovaj DC Gold mi se baš i ne dopada. Besmisleno mi je ako se budu izdavali samo nekakvi grupni projekti sa puno superheroja, a plašim se da hoće.

Mislim da ću sačekati, pre još neke kupovine, da vidim hoće li se pojaviti "normalan" strip sa jednim junakom u glavnoj ulozi.

koze123

Bilo bi lepo videti Death in the Family ili Under the Red Hood npr. što se Betmena tiče.  :D

Paka01

Quote from: koze123 on February 25, 2018, 09:39:03 PM
Bilo bi lepo videti Death in the Family ili Under the Red Hood npr. što se Betmena tiče.  :D

Štajaznam... Under the Hood nekako i nema smisla s obzirom da po mojoj pretpostavci većina ex-yu publike ionako nema pojma da postoji više različitih Robina, tako da povratak Jasona Todda i nema neku veliku težinu. Jest da sam dosta davno to čitao (i koliko se sjećam bio mi je dobar strip), ali zar nije bio nekakav totalno nebulozni i nedovršeni kraj zbog Infinite Crisis?

Šta se tiče Death in the Family, to ti je stvarno dobar strip?
"There's no such thing as a good time for bad luck"

koze123

Zapravo ih nisam čitao u originalu, a hvaljeni su, pa zato bih voleo da ih i vidim u domaćem izdanju, sa pristupačnom cenom. To za Robine kapiram, al iskreno ne znaju ljudi ni 70 posto heroja koji se pojavljuju u trenutnim izdanjima koja je ČK izdala. Šta znam, videćemo šta će sledeće. Ja sam krenuo večeras Krizu identiteta i početak vrlo obećava.

Imrahil

Oho, imamo novog Anta na forumu. "Nisam čitao, ali sam čuo da valja" [garf]
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

koze123


Imrahil

#12173
Ma ništa, samo zezam Anta ;D

A za DC Gold, pa dosta jakih naslova je već kaparisao/objavio Darkvud. Pa Feniks sa Betmenom.. Možda zato cepaju ove iventove, grupne projekte, šta god..
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

ness1602

Ma ima dosta dobrih prica,za sve izdavace. Da ne pominjemo nu52/rebirth
CIA niggers

Imrahil

Samo da ne uzmu Fenjera, objave jedan trejd i stanu [banghead3]
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

koze123

Zasad niko ne dira New 52 ili Rebirth (sem Darkvuda za Ligu Pravde). Nadam se da nije to samo zbog toga što je tad film aktuelan bio, i da uskoro možemo da očekujemo i nastavak.  :D

ness1602

Ocekujemo cim se pojavi nastavak filma :D
CIA niggers

koze123

Quote from: ness1602 on February 26, 2018, 12:19:51 PM
Ocekujemo cim se pojavi nastavak filma :D
Ako se pojavi.[khkhkh]
Kako je ovaj prošao...

Paka01

Quote from: Imrahil on February 26, 2018, 12:12:07 PM
Samo da ne uzmu Fenjera, objave jedan trejd i stanu [banghead3]

Šta, Rebirth ti ne bi bio dovoljan? :D

Ali da, šalu na stranu, nadam se da neće doći do toga... Johnsov GL je ogroman projekt koji za sobom vuče još puno popratnog materijala. Po meni npr. nema smisla objavljivati to ukoliko neće ići i GLC. No, kad smo kod Lanterna, više sam mišljenja da bi ČK mogli izbaciti onu O'Neil/Adams kolaboraciju na Green Lantern / Green Arrow. Mogu lagano bespotrebno podijeliti u dvije knjige (kao New Frontier i COIE), a u SAD-u ionako konstantno izlaze nova i nova izdanja. Arrow je popularan zbog serije, Lantern će imati uskoro film i eto ti ga.
"There's no such thing as a good time for bad luck"