Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

boss52

Quote from: Anto on February 14, 2018, 03:17:46 PM
ako je teller dao ovom stripu 10/10,to je onda to.
End of discussion!

[laugh2] [laugh2] [laugh2]

Teller ne bi provalio dobar strip ni kad bi mu ga ugurali u dupe. U tvrdom povezu.
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse
The goin' up was worth the comin' down

wele


chile

"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Imrahil

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Anto

#12049


Aron&Gera:Skalpirani,knjiga 1-Indijanska zemlja (Darkwood)
Aaron&Guera:Skalpirani,knjiga 2-Mrtve majke (Fibra)
Aaron&Guera:Skalpirani,knjiga 3-Urokan do daske (Fibra)
Aaron&Guera:Skalpirani,knjiga 4-Rezervatski blues (Fibra)
Aaron&Guera:Skalpirani,knjiga 5-Na kraju puta[/b] (Fibra)

Mogu slobodno reći da su Skalpirani jedan od najboljih stripova koje sam čitao.Tvrdi,žestoki,beskompromisni akcioni krimić,pomalo i nekakav moderni vestern,a ni elementi drame pa čak ni romanse ne nedostaju.
Prošli put,nakon pročitana prva tri trejda,nisam bio ovako razgaljen - ali na drugu loptu,sada u kompletu,utisci su još bolji.Kvalitet priče je ujednačen,s' tim što u prve tri knjige konstantno raste,u četvrtoj je mali "čil aut",a "petarda" otkida do samog kraja,koji je  [hail2].
Malo me je nervirao Džejson Aron u početku sa prikazom svih likova kao nekih totalnih ludaka,i sva ta blasfemija i konstantno pljuvanje po Hristu,veri...ali nekako vremenom je pisac ipak pokazao da su svi protagonisti ipak ljudi,vrlo ranjivi i osetljivi,kao i neke druge stvari koje prosto nisam očekivao na osnovu prvih trejdova.
Moj najdublji naklon istom čoveku i na savršeno uklapanje svih tih detalja kojim obiluju Skalpirani - kako brojnim likovima,tako i događajima,koji su se na kraju besprekorno uklopili u jednu sjajnu celinu.

Crtež - i ovde na prvu me Gera nije "izuo".O kakve li greške.Rajko Milošević je definitivno jedan od najvećih modernih strip crtača.I to ne kažem zato što je naš čovek.
E sad,kod pomoćnih crtača leži i jedina mana serijala - na stranu ovih nekoliko gostujućih u petoj knjizi (svako sa po jednom stranicom i Kordej sa 4),jedini dostojan Skalpiranih je Žeželj;nije loćikav ni Džejson Latur;Džon Leon i Frančesko Frankavila su i nekako podnošljivi,ali Davide Furno je zlo i naopako - što je najgore,ovaj italijan je najzastupljeniji posle Gere.Stvarno ne znam na koji način je on dobio angažman u ovoj priči??
Šteta recimo što umesto Furnoa nije angažovan Igor Kordej - iz one 4 table se vidi koliko je njegov rad kompatibilan sa Gerinim.Da su mu zamene bili Igor i Danijel,to bi onda bilo savršenstvo.

Kao i kod svih novijih amera,i ovde ima pederluka,ali izgleda da se bez toga više ne može -mnogo je bre jak  taj pederski lobi u USA  ;)
Sve u svemu,top stripčina 5+/5
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Paka01

Blueberry 18: Slomljeni Nos

Blueberry kvalitetno nastavlja dalje, nemam nekih većih zamjerki. Radnja lijepo teče, nema baš nekih skroz nebuloznih scena kako se znalo dešavati, crtež je idalje prva liga i stvarno ga je gušt gledati. Malo mi ide na živce onaj indijanski đir govora u prvom licu, tipa "Vittorio će donijeti pištolj. Vittorio je najjači indijanac. Blueberry nema pojma, Vittorio je glavni" i slično, no to mi ide na živce svugdje, ne samo kod Blueberryja :D Počeo sam lagano čitati i broj 19, Dugi Marš i drago mi je vidjeti neka stara lica, što bi moglo značiti da će se neke priče iz prijašnjih brojeva napokon zaokružiti. Idalje mi ništa od ovoga pročitanog nije bolje od stvarno fenomenalna tri broja Chihuahua Pearl / Čovijek Vrijedan 500,000$ / Balada o Lijesu. Ona dva nakon (Odmetnik i Angel Face) su mi malo podbacili, no čini se da će ovih sljedećih par brojeva biti stvarno super. Jedva čekam.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Milster

Znači Anto, ipak ti je ova knjiga Darkvudova, kako sam i pretpostavljao ;D
Hitler The Boondock Saints kaput

boss52

Quote from: Milster on February 16, 2018, 12:46:52 PM
Znači Anto, ipak ti je ova knjiga Darkvudova, kako sam i pretpostavljao ;D

par postova ranije

Quote from: Anto on February 14, 2018, 06:19:16 PM
Aron&Gera:Skalpirani,knjiga 1-Indijanska zemlja (Darkwood)

Skapirao sam. Milster ustvari nabija broj postova.
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse
The goin' up was worth the comin' down

Anto

Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Milster

Quote from: boss52 on February 16, 2018, 01:47:41 PM
par postova ranije

Skapirao sam. Milster ustvari nabija broj postova.

Ne, šefe, već par postova sam pitao Antu čije izdanja Skalpiranih čita (DW ili Fibra), pošto jelte, znamo svi da Anto čita Fibru, a koliko znam, DW je izdao samo jednu (prvu) knjigu, pa mi je neko rekao da nemam pojma, verovatno misleći da je ta prva knjiga Fibrina.
Hitler The Boondock Saints kaput

Anto

#12055


Hugo Prat:Balada o slanom moru (Darkwood)
Hugo Prat:U znaku jarca (Darkwood)

Balada o Slanom moru je roman o piratima koji dejstvuju na području Pacifika,između Australije,Papue Nove Gvineje i Solomonskih ostrva,a kojima šefuje misteriozni Redovnik.Tu se pojavljuje nemilosrdni Raspućin sa nekoliko domorodaca,Korto,čija uloga u svoj ovoj priči nije jasno definisana i Nemci,koje gusari snabdevaju ugljem koji im je potrban za ratne akcije,jer se priča dešava u toku WWI.
Priča se vrti oko dvoje mladih ljudi,koje Raspućin spašava,ali saznavši da se radi o deci bogataša,rešava da ih zadrži ne bi li dobio bogat otkup.Spašava i svog starog kompanjona Korta, i zajedno sa izvesnim nemačkim pomorcima odlaze na ostrvo na kojem vlada Redovnik.Redovnik saznaje o zarobljenima (koje je Raspućin pokušao da sakrije od šefa), i ispostavlja se da ima određene veze sa njima.I tu kreće priča.Spletke,misterije,izdajstva,...

5/5
U znaku jarca sadrži 6 manje-više povezanih priča koje prate život Korta Maltezea tokom 1913. godine, a mesto dešavanja je u ravni Jarčeve obratnice,to jest južnog povrtanika (23-ti stepen i nešto preko,južne geografske širine) na Južnoameričkom kontinentu;tačnije,nešto severnije,jer album započinje u Paramaribu u Surinamu,pa će se Korto tokom priča spuštati južnije u Brazil do Salvadora i oblasti Katingas Sertaoa.
Zajedno sa raznoraznim likovima,koji će se pojavljivati i u kasnijim Kortovim putešestvijima (profesor Stajner,Morgana Bantam,Zlatousta,Soledad Lokart),naš junak se nalazi u raznim situacijama:štiti mladog Tristana Bantama kojeg pokušavaju da ubiju,a sve to u okrilju magijskih obreda,doprema oružje i novac do pobunjenih kangačeirosa,traži blago sa davno potonulog španskog broda sukobljavajući se sa nemačkom mornaricom,pa opet juri gusarsko blago čija mapa su četiri asa koja zajedno daju rešenje,da bi u zadnjoj priči upao u intrigu sa porodicom Lokart,misterioznom bandom "evanđelista",pri čemu gubi pamćenje usled ranjavanja u glavu.
U pretposlednjoj priči se pojavljuje i Kortov stari znanac,Raspućin.

Kvalitet priča mi raste sa svakom novom,a najbolja mi je ...I opet ćemo o džentlmenima sreće (ništa bez Raspućina)
4.5/5

Izdanja su čista perfekcija - tehnički možda i najbolje strip izdanje ikada + fenomenalan prevod Nikole Đorđevića skroz u duhu stripa + ćirilica.Pa kad se uzme u obzir da je u pitanju jedan veliki klasik devete umetnosti preostaje samo da skinemo kapu do poda Darkvudu.A i boja mi je dodatni plus.

Ćirilično pismo se sigurno ne dopada previše stripofilima sa prostora Hrvatske i Slovenije,ali eto im podsticaja da ga nauče,i na taj način jednako kao i mi (koji ga dobro znamo) uživaju u ovoj prelepoj ediciji.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Anto

#12056


Tezuka:Buddha 3 - Devadatta (Fibra)
Tezuka:Buddha 3 - Šuma Uruvela (Fibra)

U trećoj knjizi,Sidarta sreće Depu,i zajedno sa njim kreće na put prosvetljenja.Jedan bračni par im "uvaljuje" svog slinavog sinčića Asajia da ga prime u društvo.Usput nailaze na Sidartine poznanike,razbojnika Tatu i njegovu pratilju Migalu,koji ga pozivaju da se vrati u domovinu,u Kapilavastu;ali redovnici beže od njih.
Takođe,u ovoj knjizi saznajemo o Devadati i njegovom teškom detinjstvu.
4.5/5
E ovde već kreće ono pravo (što sam očekivao od Tezukinog genija) - Depa,Asaji i Sidarta,sada već Buda,stižu u Uruvelu,Šumu iskušenja gde svi redovnici kroz strašne fizičke muke pokušavaju da dožive prosvetljenje.Tu su negde i Tata i bolesna Migala,koje lokalni seljaci pokušavaju da proteraju ili ubiju.Između Depe i Bude dolazi do svađa,Asaji dobija dar prorokovanja,a u priču se upliće i devojka Sujata,koja se zaljubljuje u princa redovnika.
5/5

Ovo postaje sve bolje i bolje;malo sam bio razočaran kod prve dve knjige (u smislu da sam očekivao više),ali sad stvari dolaze na svoje - Tezika je zaista bog mange.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Aleks

Jel se ove knjige čitaju naopako?

Paka01

"There's no such thing as a good time for bad luck"

Anto

Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.