Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Anto

Quote from: chile on January 15, 2018, 07:30:49 AM
dok Anto ne popuni ove ... i da granitnu 5/5 , dva kraca (realnija) osvrta na Markiza:
zezaš da si fah kolegi dao dao tako bednu ocenu?

Quote from: jocko on January 17, 2018, 04:57:23 PM
Kakve li su tek one najbolje epizode Kena Parkera kad su i ove za koje kažu da su loše - veoma dobre?
ko kaže da je ijedan Parker Ken loš?
priče idu od veoma dobrih do genijalnih - jedino ona Kraljica Misurija mi se nije nešto dopala,ali čitao sam je u lošem piratskom izdanju,pa je možda i do toga.

Quote from: koze123 on January 18, 2018, 12:24:44 AM
Meni je pre Valerijan pregažen i ražgažen, a izašao je dosta kasnije ako se ne varam negde 60 i neke ili čak 70-te. A njega svi nešto hvale, pa i filmove snimaju.
izgleda da ne posećujemo iste strip forume  - a gde to toliko hvale Valerijana?? Uglavnom su komentari za njega da je mlak serijal,tek poneko uputi pozitivnu kritiku.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

jocko

Quoteko kaže da je ijedan Parker Ken loš?

1, 2, donekle 3 i naročito 6 su bili na meti kritika na recenzijama na s.com, a i ovde se 1 i 2 nisu proslavili u komentarima.

Meni je Minetown (2) onako - ali opet nije loša. A Krvave zvijezde (6) su neki napljuvali kad ono dosta dobra priča.

Off

Imrahil

Problem je što ljudi nahvale neki serijal i stekne se utisak da tu sve valja. Recimo Mister No gde "svi" hvale početak a tu đubreta koliko hoćeš.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Anto

Quote from: jocko on January 18, 2018, 10:26:14 PM
1, 2, donekle 3 i naročito 6 su bili na meti kritika na recenzijama na s.com, a i ovde se 1 i 2 nisu proslavili u komentarima.

Meni je Minetown (2) onako - ali opet nije loša. A Krvave zvijezde (6) su neki napljuvali kad ono dosta dobra priča.

pa dobro ajde,prve dve priče i da razumem da neko iskritikuje;tu je ipak zagrevanje,mada iz mog ugla jako dobro zagrevanje.
ali da se Krvave zvijezde napljuju,to već ne ide.

Na scomu ti je inače mahom boneli klika,i to ona tvrdokorna,da ne kažem zagorska,pa me i ne čudi mnogo da su komentari lošiji.
U smislu da svi znamo šta HC bonelijevci misle o Parkeru Kenu.
Može i u Stripoteku.

jocko

Ken već i u tim prvim pričama nekako odudara u svakom pogledu (u pozitivnom smislu naravno), takav sam bar utisak stekao. I ima kontinuitet, što je odlično.

Nekad je bolje ne čitati komentare i utiske ni pre ni posle čitanja stripa... Mada ako je epizoda objektivno loša ili mlaka, neće je spasiti poztivne kritike, i obrnuto.
Off

Anto

Vehlmann&Bonhomme:Markiz od Anaona (Fibra)

Markiz od Anaona mi je jedno od najprijatnijih iznenađenja u 2017.Velman mi je već odavno "sigurica",a Bonom nakon pretprošlogodišnjih Estebana i Čoveka koji je ubio TT,sjajan autor.
U pitanju je integral sa 5 albuma i tri kratke priče - nekakav miks avanture,horora,mistike.Neobičan strip,nepretenciozan (osim pomalo zadnje epizode), jedan od onih koji il' te pogode il' su ti mnjah.
Najpre da se osvrnem na crtež - Bonom me je jednostavno oduševio - sve je kod njega tako prosto,a opet tako prelepo.Onaj crtež koji govori više od hiljadu reči;sa vrhunskim kadriranjem.Ne sećam se da mi se ovako dopao u Estebanu (možda zato što je tamo bio i scenarista,pa mu to nije dozvolilo da se razmaše kao što je ovde slučaj).
Velman - čovek je pokazao da se jednako dobro snalazi u svim žanrovima;pa tako i ovde.
Nema u Markizu od Anaona nekih (kako rekoh) prekomplikovanih zapleta,priča većih od života...Niti nekih fantastičnih čudovišta,neverovatnih dešavanja...iako su ovde isprepletani sa avanturom i žanrovi horora i mistike.
Prva dva poglavlja su mi za 4.5/5,druga dva 5/5,a zadnje ponovo 4.5/5, s'tim što mi ono nekako odudara od ostalih epizoda,zbog izvesne pretencioznosti.
Može i u Stripoteku.

Anto

od Bonoma verovatno valja još i ovo:
https://www.bedetheque.com/serie-30335-BD-Texas-Cowboys.html  Teksas kauboji koje je radio sa Trondhajmom - čekamo u Fibri
https://www.bedetheque.com/serie-25297-BD-Omni-visibilis.html još jedan uradak sa Trondijem - "vidim" ga u Komikovom izdanju
https://www.bedetheque.com/serie-5042-BD-Age-de-raison.html one shot;taman za Perlu
Može i u Stripoteku.

broj1

Quote from: Anto on January 18, 2018, 06:51:03 PM
Ima dosta relativno slabih pre svega medju onima koje Milazzo nije crtao, slucajnost ili ne, tacno ili ne...who knows, sami procenite kad dodje vreme...
(moj utisak nakon skoro 60 epizoda procitanih)

sveukupan utisak inace da je vredno citati sve epizode i po mogucnosti posedovati ih...

Anto

Macan&Kordej:Maršal Bass,knjiga 1 (Fibra)

Mcn i Kordej su nam podarili vrlo neobičan vestern;malo tarantinovski,malo džarmušovski - priču o prvom crnom maršalu na starom dobrom divljem zapadu - sa svim pičvajzima koji iz toga mogu proisteći.
U Crnoj bandi imamo manje-više standardan vajld vest stori,dok Krvava obitelj nadrasta vestern žanr,što sam donekle i očekivao od autora.Normalno,oba albuma su tvrda,žestoka i beskompromisna - sve ono što je falilo Pogrebniku.
Što se tiče općeg dojma,ne znam šta tačno da kažem - zadovoljan sam,ali sam ipak očekivao više;posebno nakon nekih hvalospeva (na scom-u).Mislim da je bilo ovde prostora i za bolju priču,i za bolji crtež.
Glede scenarija,Mcn mi je najbolji scenarista sa ovih prostora - i u Maršal Basu mi je jako dobar,ali ne i odličan.Imam tu nekih zamerki,kao na primer,zašto bi jedan crni ubica glumio dobrog samarićanina i "pokrio" Basa da je Bouler Bil?Ono njegovo "Usrana su vremena..." mi ne pije vodu.Ali dobro,verujem da tek idu prave priče.
Kordej - on mi je totalni zakon!Ali kao da je ovde u nekim momentima žurio na uštrb kvaliteta.Ništa strašno,ali mi je ipak upalo u oči.

U svakom slučaju,Maršal Bas mi je bolji od Pogrebnika,vesterna koji je pobrao mnoge lovorike.

Crna banda 4/5
Krvava obitelj 4.5/5

edit:ah da,izdanje je perverzija - pre nego što sam se bacio na čitanje,listao sam ga i uživao u Kordejvim crtežima,ali i Melininom prilagođenom dizajnu poduže vremena.
Može i u Stripoteku.

Aleks

Quote from: Anto on January 18, 2018, 06:51:03 PM

Nisam čitao sve, ali koliko znam, loših epizoda nema.

Dzek Denijels

Quote from: Aleks on January 18, 2018, 11:50:36 PM
Nisam čitao sve, ali koliko znam, loših epizoda nema.

Čitao sve. Nema loših epizoda.

wele

Quotezadovoljan sam,ali sam ipak očekivao više

4/5
4.5/5

bez namjere da provociram Anta, nisam ovo samo kod njega primijetio

4,5 ocjena bi trebalo da je status zamalo pa remek djela

a ovdje dajete tako visoke ocjene i kad vam se strip i ne dopadne pretjerano

ne znam evo

wele

Quote from: jocko on January 18, 2018, 10:26:14 PM
recenzijama na s.com

Naucis vremenom cije komentare i recenzije treba postovati, svakakvim likovima i tamo objavljuju tekstove

sigurno ne treba da uzimas za ozbiljno kad Ken Parkera komentarisu, recimo, tipovi koji se hvale kako kupuju po cetiri primjerka iste epizode Malog Rendzera jer su tako u mogucnosti

xander

Antu skala ide od 3 do 5. Za Fibre od 4.

Quote from: wele on January 19, 2018, 01:12:37 AM
sigurno ne treba da uzimas za ozbiljno kad Ken Parkera komentarisu, recimo, tipovi koji se hvale kako kupuju po cetiri primjerka iste epizode Malog Rendzera jer su tako u mogucnosti

Napiši lepo tellera, nije da ima još jedan takav.

wele

Ma nije samo on

imas tamo okacenih tekstova tipa "Zagor i Ciko su dosli tu i tu, sreli toga, sve se zavrsilo srecno i veselo"

i to se zove recenzijom

isto kao ovaj strucnjak recimo