Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Amemiya

john connor

wele

Milster

E zajebite me tih vasih sranja, koliko ima filmova na svetu, pa opet nije svaki Kum, Star Wars, Se7en, Fight Club, Interstellar itd. Film da je ekstra poznat, svakako bih cuo za njega. Da ne pominjem kkao i uovom casu ima neki film koji ubraja sve hvale, a da za njega ne znam. A osim toga, kao reditelj, Aronofski mi nije jedan od omiljenih. I jedini koji sam gledao, tacnije poceo, je Pi. [angry2]
Hitler The Boondock Saints kaput

jocko

Bez brige što nisi čuo, meni je film Fountain bezveze. Mada opet, nisam ga skoro gledao pa se dosta toga zaboravilo.

QuoteSto se tice mene krenuo sam da citam "tamo gde pogled ne dopire"
Trebalo bi i ja da pročitam taj strip ovih dana. Iz dva dela je, kao integral, pa ću ga verovatno čitati dve večeri. Naročito jer neko reče da se prvi i drugi deo drastično razlikuju po atmosferi.
Off

Jozzinelli

Quote from: broj1 on December 17, 2017, 03:03:36 PM
ali iskreno vise se bavim uporedjivanjem libellus kena 1 i darkwoodovog
kena 1 (HC) sa utiscima, zakljucima bolje da malo pricekam... da li bi neko zeleo videti sliku izdanja jedno  pored drugog?... licno takve slike za sada nisam video po forumima (moze malo da potraje ali stavio bi u roku od par dana)
Želimo da vidimo, kako da ne... I ja uživam u poređenju različitih izdanja istog stripa,
samo mi je slab aparat na mobilnom, pa ne mogu slike da ispadnu dovoljno kvalitetne... :-\
Mek Koj nema alternativu

Anto

Defrance,Nury,Bedouel&Merwan:Zlato i krv (Fibra)

Jednog ružnog kišnog dana,za vreme Velikog rata,negde u dubini nemačko-francuskog fronta,u ogromnom krateru od granate,naći će se poručnik Kalikst de Prampend,te vojnici, korzikanac Leon Matilo i marokanski  berber, Ahmed.I tu,pod pljuskom bombi,započeće jedno veliko pijateljstvo između  aristokrate,sputanog okovima i licemerjem svog klasnog statusa i  sitnog,ali preduzimljivog kriminalca koji sanja o slobodi,avanturama i piratstvu. Zajednički san i ambicije će ih odvesti u Maroko,kod Rifskih berbera (i prijatelja iz kratera,Ahmeda),kojima će krijumčariti oružje,nepohodno u njihovoj borbi za nezavisnost.
I tako počinje jedna epska avantura,sa svim pratećim elementima - oružanim borbama,prijateljstvom,izdajstvom,romansom,dramskim i kriminalističkim zapletima,politikom,a pre svega borbom za slobodu.
Nuri,zajedno sa Defransom,još jednom pokazuje veliko majstorstvo pripovedanja,koje su odlično ispratili Mervan i Beduel.
Naslov dostojan jubilarnog, stotog broja sjajne edicije Kolorka.
5/5 (zadnji album 5+/5 )
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

koze123

Stare Furune 1 (Makondo)

Bože kakvog li stripa.. Mnogo sam uživao čitajući ovo remek delo - toliko emotivno, zabavno, toplo, smešno, a ipak ozbiljno. Strip koji govori o starosti, bivšim i sadašnjim ljubavima, prijateljstvu, bolu, kritikuje opšte stanje u svetu, a opet to radi uz određenu dozu fenomenalnog humora. Ovaj prvi integral sadrži prve dve priče (albuma): Oni koji ostaju i Boni i Pjero. Ne mogu da se odlučim koja mi se više svidela, mada malo više naginjem ka drugoj, zbog same završnice - kao što reče neki član na forumu pre koji dan: "Kao da mi je neko stavio petardu u glavu". Nisam se tolko naježio otkad sam gledao Prestiž ili Šesto čulo. Elem, priča je jednostavna: pratimo trojicu starkelja, stara prijatelja iz detinjstva koji se okupljaju nakon što je jednom žena umrla. Ona mu ostavlja neko pismo, koje on kad pročita, sasvim poludi, sedne u kola i nestane sa puškom. Na njegovoj unuci i dvojici drugara je da ga pronađu pre nego što napravi neku glupost. Druga priča se delimično nadovazuje na prvu tako da neću o njoj ništa pisati. I dok je Koe napisao odličan scenario, meni je zvezda ovde Lupano - fenomenalan crtež, tako da na stranicama bez teksta osećamo sve što je potrebno. Moraću stoga i Okean ljubavi da pročitam, nadam se sličnom efektu kao i ovde. Nemam nikakvu veću zamerku, stvarno fenomelano štivo, te ako ste u mogućnosti pročitajte. Moraće što pre drugi integral da se nabavi.

5/5

Ljuba XO

Quote from: Anto on December 17, 2017, 06:08:11 PM
Defrance,Nury,Bedouel&Merwan:Zlato i krv

Zanimljiv i lep avanturistički strip. Fino je što su sve četiri epizode upakovali zajedno pa možeš krenuti i uživati u kompletnoj priči.
Naslovnica je odlično ukomponovana, čak je i bolja od onih na pojedinačnim izdanjima.

broj1

Sto se tice Zlata i krvi.. iako "pripadnik Momcadi" teska srca cu ovaj strip uzeti od
Fibre... nazalost phoenixov tajming i izbor
kako da izda neki serijal standardno slab.

Jel neka razlika u formatu izmedju Fibre i PP sto se tice ovog stripa i da li je sa ovih cetri albuma "kraj" price?

Phoenixovo izdanje ce ipak dobro doci onima
koji primarno vole da citaju srBska izdanja...
i onima koji ne vole glomazne integrale pa makar platili i vise

Lord Vader89

Quote from: Milster on December 17, 2017, 03:31:42 PM
E zajebite me tih vasih sranja, koliko ima filmova na svetu, pa opet nije svaki Kum, Star Wars, Se7en, Fight Club, Interstellar itd. Film da je ekstra poznat, svakako bih cuo za njega. Da ne pominjem kkao i uovom casu ima neki film koji ubraja sve hvale, a da za njega ne znam. A osim toga, kao reditelj, Aronofski mi nije jedan od omiljenih. I jedini koji sam gledao, tacnije poceo, je Pi. [angry2]

Ne daj se, Milistere!!!!

Ljuba XO

broj1

"Fight club" ceka nove "goste"... na Milsteru je da bira protivnika...

Beloyar

Quote from: broj1 on December 17, 2017, 07:08:02 PM
Sto se tice Zlata i krvi.. iako "pripadnik Momcadi" teska srca cu ovaj strip uzeti od
Fibre... nazalost phoenixov tajming i izbor
kako da izda neki serijal standardno slab.

Jel neka razlika u formatu izmedju Fibre i PP sto se tice ovog stripa i da li je sa ovih cetri albuma "kraj" price?

Phoenixovo izdanje ce ipak dobro doci onima
koji primarno vole da citaju srBska izdanja...
i onima koji ne vole glomazne integrale pa makar platili i vise

Ja sam uzeo PP izdanje, na Sajmu je koštalo 1800, tako da će te Fibra izaći daleko povoljnije sa integralom od 3100. Vagao sam da li uzeti ali eto htio sam da podržim manjeg izdavača i više preferiram srpski iako je rak rana srpskih izdavača cijepkanje i usitnjavanje svega što mogu (bar po meni) i nisam pristalica toga, uvijek prednost dajem integralima. Jedina prednost PP izdanja je daleko veći format naravno.

jocko

Pogrebnik 1 i 2 (Dorrison, Meyer)

ima spojlera

Pročitao pre dva meseca prva dva Pogrebnika, i mogu reći da sam i zadovoljan i nisam. Priča počinje odlično, lik je neobičan (bar u pogledu zanimanja kojim se bavi), sidekick ptičica takođe... Bizarna scena sa starim ''jedačem'' zlata je odlična, svidele su mi se i posvete kalifornjanima kao i odlična prva stranica gde se ne zna misli li se na pogrebnike ili lešinare - ili oba, itd... Sve dok je priča tajanstvena i u domenu psihološkog trilera, uživao sam. Onda dolazi najslabiji deo kada celo selo saznaje gde je skriveno zlato, i (meni nerealna i nepotrebna) scena pucnjave, da bi završnica kod mosta krenula opet malo uzlaznom putanjom.
Drugi deo me je prilično razočarao u odnosu na prvi. Pogrebnikova 'fora' sa kamenčinom kojom je zagradio prolaz, pucačina, dešavanja na vrhu stenčuge... Sve mi je to bilo nekako bezveze... Ima dobrih delova, simpatičnih detalja ali kao celina mi se ne sviđa. Završnica kada se Pogrebnik leči te njih troje odlaze u daljini, kao nekakav hepi end, loše...
Uglavnom strip koji je mnogo obećavao (i zaista ima odličnu premisu i brojne detalje koji su mi se dopali), ali ipak osećaj nakon čitanja prva dva dela govori da je moglo i bolje. Taj pad na kraju keca mi nije toliko drastičan koliko celokupna dvojka - a opet, ni dvojku ne bih nazvao lošom iako mi baš pokvarila odličan utisak s početka.
Na kraju mi je utisak sličan kao kod Pustinjske zvezde, s tom razlikom što mi se kod Zvezde utisak veoma blago poboljšavao tokom celog stripa da bi mi pogovor kompletirao i uobličio doživljaj, dok je kod Pogrebnika veća oscilacija - od odličnog zapleta (zbog koga mi se činilo da će biti mnogo bolji od Zvezde) do nezadovoljavajućeg raspleta (koji je dosta slabiji od Zvezdinog).

Utisak u brojkama, otprilike jedva 4/5 za oba dela, kao i Pustinjska zvezda.
Off