Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Snake Plissken


Sideshow Bob

''If everything seems under control, you're just not going fast enough.''

Snake Plissken


Sideshow Bob

''If everything seems under control, you're just not going fast enough.''

Pjerooo

To je specifična mešavina koincidencije i koitusa. Takoreći – ,,slučajni zajeb".

kasper

uzeo sinoc da citam marsala basa, ovo ispade strip pravljen direktno za nea  [garf]

neomedjeni

Quote from: kasper on December 04, 2017, 08:25:19 AM
uzeo sinoc da citam marsala basa, ovo ispade strip pravljen direktno za nea  [garf]

Znači, ne sviđa ti se?
Ovde leži čovek čije je ime ispisano na vodi...

"I'm a man of few words!" -Anonimni Fibraš

kasper


neomedjeni

Ovde leži čovek čije je ime ispisano na vodi...

"I'm a man of few words!" -Anonimni Fibraš


Koleman

Quote from: jocko on May 29, 2017, 03:46:05 PM
Šninkel: Velika moć malog Šninkela
ima spojlera

Crtež mi je stvarno odličan, ali me priča nije nešto raspametila. Na stranu što ima elemenata iz Odiseje u svemiru i aluzija na Bibliju... Ali nisu mi se svideli dijalozi (''on je mesija'', ''slava izbavitelju'' bla bla) i ceo taj koncept ''izabranog'' (koji mi se, uz lasere iz očiju i munje / svetleće zrake sa neba ili oko likova, najviše gadi u filmsko-stripskim ostvarenjima. Ne računajući gaće preko ''pantalona'').
Sa druge strane, ima diskretnog humora (naročito scena seksa), mnoštvo više ili manje interesantnih likova, neobične varijacije Biblijskih tema (Juda, hodanje po vodi, progon, golgota, vino, krst, tajna večerinka i još štošta), kao i po meni sjajna završnica koja izdiže priču na jedan viši nivo i daje joj drugačiji, neočekivani obrt.
Međutim, na svaku dobru foru, ide pola stranice predvidivih dijaloga. Takođe, priča ide nekim ustaljenim tokom dosta dugo - prosto ne bih znao da kažem šta mi kod scenarija fali, ali imam osećaj da fali. Mislim da je u mom slučaju presudno bilo:
1. Dijalozi na momente religijsko-šturi
2. Previše oslanjanja na Bibliju (koja je opšta i već viđena, pa i priča na momente više vuče na 'adaptaciju Biblije' nego na 'okretanje Biblije za 360' (što će se tek dogoditi na kraju, ali ne bez diskretnih naznaka ranije u stripu). Priča ima određeni klimaks (počev od međusveta i naznake - suze u međusvetu), i cela srž priče pre tog klimaksa nažalost deluje već viđeno - na stranu što su likovi i ambijent šašavi. Kod fantazi žanra volim ne samo likove i ambijent, već i priču sa iole neobičnim tokom - a ova je prilično straightforward dobar deo stripa.
3. Glavni lik zamoran u svojoj malodušnosti, ali se u poslednjoj 1/3 stripa popravlja stvar.

Svakako je crtež sjajan, a koristeći internet videh i crno-belu verziju, koja je u određenim scenama podjednako dobra, ako ne i bolja - mada mi se ipak više sviđa kolor (Beli put) zbog žanra / ambijenta planete Daar.

4/5

Lepo rečeno. Meni se lično ne dopada deo nakon uništenja Daara i ja bih za ovaj strip dao ocenu 3.

koze123

#11531
The Flash vol. 1 : Move ForwardNarucio sa BD i obradovao se ko malo dete kad je stiglo. Reko da pocnem malo sa New 52 nakon sto me Liga Pravde (DW) navukla na heroje, i ovo mi je bio odlican izbor za pocetak. Nemam veliko predznanje o proslim serijalima te cu samo reci kakav mi se ovaj trade cini. U njemu je skupljeno prvih 8 brojeva i dok su prvih 5 brojeva najvise okrenuti novom protivniku (Mob Rule), ostali su vise okrenuti Captain Cold-u i samom Speed Force-u. Za vreme nekog simpozijuma ili sta je vec, kroz krov upadaj naoruzani teroristi i kradu jedan uredjaj, koji naravno Fles uspe da povrati. Ali stvari se komplikuju kada se otkrije identitet 'terorista', i kada se stari prijatelj vrati u Berijev zivot. Za to vreme Beri otkriva neke nove moci koje poseduje, a u zatvoru Captain Cold priprema nesto za Flesa, osvetu koja je ovog puta licna. Sam kraj je super, veliki cliffhanger i odlican cameo. Dakle prica je sasvim dobra, scenarijski sasvim solidno uradjeno, ali ja bih izdvojio Manapula i njegov crtez. Najvise mi se svidjaju flashbackovi gde je boja razlivena, kao neki akvareli, te posebno taj neki broj u sredini koji je vecinom ceo flashback.
Svakako ovo vredi citati i gledati, vrlo sam zadovoljan i jedva cekam da nabavim drugi deo negde oko NG.

4/5

Anto

#11532


Kukić&Kumanović:Senor #1 - Ni živ-ni mrtav (Bookglobe)
Kukić&Kumanović:Senor #2 - Dva pucnja u prazno (Bookglobe)

Da se skoro ne pokrenu tema na stripovi.com-u,ali i da prevideh sjajnu akciju u AF,propustio bih ovaj pravi mali dragulj devete umetnosti sa prostora bivše nam Juge.
Dario Kukić (priča&olovka) i Dinko Kumanović (tuš) su nam podarili dve epizode jednog opičenog kaubojca,lucidne priče sa britkim dijalozima te sjajnog crteža.
Nešto na tragu maestralnog Linkolna braće Žovrej,ali definitivno bi bolji opis bio Čiko za odrasle.
Ni živ-ni mrtav - Hari Pljuca i Jegulja Džo su sporečkali oko otetog plena i Hari je sredio Džoa;ali tek pošto je mlađahni Džo prethodno veče izbrbljao u pijanstvu
Senjoru za zakopani novac;Senjor,nekakav krosover pokvarenog Čika i Torentea kreće put blaga,ali usput uzima pismo od čoveka u zatvoru,osuđenog na vešala,koje treba da odnese na jedno mesto u zamenu za bogatu nagradu.U pičvajz koji će uslediti,uključuju se i lokalne kurve,nadobudni šerif,isfeminizirani indijanac i oživeli mrtvac.Jednom rečju,sjajno. 5/5

Dva pucnja u prazno - dok meštani nekog gradića čekaju dvoboj,nepoznati lopovi pljačkaju banku;Senor ima zadatak da zaustavi voz,ali on ima više ciljeve;dotle u vozu,dva ostarela kauboja,se udvaraju zanosnoj lepotici bujnog poprsja.
Drugi broj Senjora nije kvaliteta kao kec,ali i dalje je to dosta dobro. 4/5

Senjor nam dolazi u malim HC sveščicama (manjim od Boneli formata),na nekih 112 stranica u boji - puna cena je ...bolje da ne kažem kolika,ali zato ona u AF je savim korektna - 320 dinara.Na Interliberu je bila čak i upola manja - 10 kuna.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Milster

Hitler The Boondock Saints kaput

koze123

Saga : Drugi tom (ČK)Posle prvog toma kog sam pročitao pre 3 meseca i koji mi nije ništa specijalno, nisam mogao da se nateram da krenem sa ovim koji sam pazario zajedno. Uzeo keca pre neki dan da se prisetim malo pre dvojke, obnovim gradivo, i moram priznati na drugo čitanje mi se malo popravio utisak. Svi ga hvale, osvojio ko zna kolko Ajznera, al po meni vrlo precenjen strip.
Elem, što se dvojke tiče, sličan utisak kao za keca, samo se malko popravio. Naime, likovi su mi kako odmiču poglavlja (brojevi) sve dopadljiviji, opet ima tih vrlo dobrih scena, napetih (celo poslednje poglavlje  kao dijalog je napeto do samog kraja, a sve vreme deluje naivno). Priča se nastavlja direktno gde je kec stao: Marko, Alana i kompanija se u drvenom, raketnom brodu vozikaju ka planeti Spokoj, dok ih jure razni slobodnjaci, samo što se razvija i simpatična sporedna priča o Volji i devojčici sa Sekstilona (ili kako se već zvaše). Flešbekovi na početku nekih poglavlja su odlični, nekako produbljuju likove te ih bolje i razumemo, ali bih izdvojio flešbek koji se negde pred kraj javlja - kada se Marko seća jahanja cvrčka ili šta je već sa ocem - oni govore na jeziku koji mi ne razumemo, a sve emocije tog događaja su odlično prenesene. Fiona solidan crtež, al brate ništa spektakularno da osvoji toliko nagrada, ima mnogo boljih u opticaju.
E sad ono što meni nimalo ne prija i na čemu se insistira je totalno, bespotrebno preterivanje. Nek mi neko objasni zašto je potreban onaj džin sa ogromnim jajima i čirovima na njima? Flešbek sa Princom IV koji se seća bitke gde ga ubadaju u vrat je vrlo lep momenat, ali da li je potrebno da njemu na ekranu budu orgije i pušenja ku**a, gangbangovi i šta ti ja znam? Ovo je moje lično mišljenje, smatram ovo totalno neumesnim, iako mi se priča sve više dopada i likovi me sve više interesuju. Možda igraju na taj efekat šoka, ili se Ameri mnogo pale na to ili će me neko demantovati i reći "pa nije u tome poenta" al to mi je prosto previse izopačeno.
Dakle, iako dobro, od mene stoji mišljenje da je ovo vrlo precenjeno, iako ću verovatno u nekom momentu uzeti nastavak jer me zanima u kom će se toku dalje kretati priča.

Od mene 3/5