Koji strip trenutno čitate ?

Started by *Old School*, October 25, 2010, 01:06:04 AM

Previous topic - Next topic

Paka01

Djeluje zanimljivo. Kakvi su tvoji dojmovi?
"There's no such thing as a good time for bad luck"

xander

Solidno je urađeno ono što je bio cilj. Autori su puno vremena utrošili na istraživanje različitih izvora kako bi dali što verniju sliku. Ali se oseti i ograničen broj strana, što se i spominje u beleškama. Možda i kao rezultat toga premalo vremena se posvećuje likovima i njihovim motivacijama. Mada treba reći i da dosta detalja nije poznato o ovom slučaju ili su pod sumnjom, tako da bi razvoj u tom pravcu bitno uticao na faktografski pristup.

Anto

Fred:Mali cirkus (Sirius production)

Nakon Fredovog Filimona koji mi nije pogodio pravu žicu (dobar je Filimon,ali ne toliko da me zaintersuje za dalje skupljanje;ili bolje reći,nije mi toliko dobro legao taj opičen humor),od Malog cirkusa nisam imao neka velika očekivanja,u stvari,'ladno sam ga "zaobišao".
I priznajem da sam pogrešio - Fred me je ovde već "našao".
Mali cirkus prati porodicu(oca Leopolda,majku Karmen i sinčića) cigana-čergara cirkuzanata na njihovom putu prepunom bizarnih,nadrealnih događaja.Recimo - postave zamku Deda mrazu,nahvataju ga,ali njemu su u torbi ostala samo invalidska kolica;nema problema,polome klincu nogu,a on sav srećan božićnim poklonom.Ili - žicom na banderi se kreće kolona trapezista;Leopold skoči da uhvati jednog za cirkus,uhvati se za žicu,ali ga drmne struja;Karmen ga gađa kamenom da ga oslobodi opasnog stiska,on padne,a iz bandere se pojavi uniformisan tip koji joj da račun za struju.Leopold na kraju kaže:"nisam mu ostavio bašiš",a ona će:"Dobro si uradio Leopolde".

Sad možda kad vam ja to prepričavam i ne izgleda nešto specijalno,ali u stripu to je totalno otkačeno!
Plus,moram da pohvalim samo izdanje koje je besprekorno (štamparija Publikum odrađuje dobar posao)

4/5

sad razmišljam da se vratim i Filimonu,jer me je Cirkusu dobro pogodio Fredov bizaran i mračan humor!
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

jocko

Pročitao sam većinu stvari od Thomasa Otta u poslednjih nekoliko dana.

1. Cinema Panopticum - odlična atmosfera koja podseća na Twin Peaks, bizarno, jezivo. Nisu sve priče tako dobre kao prva, koja mi je ipak najbolja, ali su veoma dobre. A ''priča u priči'' je takođe odlična. 4/5

2. Dead End - Prva priča mi se svidela ali ipak je druga fantastična i meni najdraža od svih koje sam pročitao od ovog autora (uz neke od priča iz Panopticuma). 4/5

3. Broj 73304... - Složio bih se da je strip pomalo predvidiv, ali na stranu to, svakako sam veoma zadovoljan pogledanim. Priča je u početku malo dosadnjikava, onda postaje zanimljiva kada situacija krene da se zahuhtava u vezi sa brojem, a zatim nakon vrhunca (one burne noći) polako ali sigurno skreće u ludilo i bizarnost u jednom trenutku, da bi anti-vrhunac tj potpuni pad doživela u meni možda i najdražoj i drugoj najbizarnijoj sceni ovog stripa - sceni sa brojanjem krompirića. Što se najbizarnije scene tiče, neću je pomenuti ovde. I složio bih se sa nekim komentatorima na sajtu Goodreads kako priča ima neki hipnotišući šarm usled brojeva koji se ponavljaju. Ipak 4/5

4. Greetings from Hellville - Zbirka 4 kraće priče. Prve dve su dosta dobre. Treća je pravi kliše, a četvrta je samo simpatična. 3.5/5

5. Tales of Error - Takođe zbirka više kratkih priča, od sjaja do očaja. Najbolje su ovim redom: Clean up, Headbanger, Honeymoon... 10 ways to kill husband i Wrinkled tragedy su đene đene, a Hero je baš bezveze. 3.5/5

6. Dark Country - ovo je izgleda obrada priče izvesnog Taba Marfija po kojoj je snimljen film. Meni se čini prilično nedovršeno i loše, a kada sam pročitao tu priču još sam se više razočarao izmenama. Nije to to... 3/5

Kratke priče Customs i Beast with five fingers su takođe dobre.
Off

jocko

Glista u bijegu - Podseća me na Autoput sunca po atmosferi, akciji i humoru. Obično kada uzmem da čitam ovakve kraće stripove o 'jednokratnim' likovima pomislim kako to neće biti to, kako je teško da se u toliki broj strana smeste likovi koji će biti nešto više od jednokratnih, do kojih će mi kao čitaocu biti stalo, ali u ovome slučaju je to delimično uspelo. Strip je brz, zabavan, pun opičenog, ''muškog'' i mračnog humora ali ujedno i brutalan. Glavni i sporedni likovi su dovoljno simpatični da sa osmehom na licu završim sa čitanjem ali nedovoljno da bi me ovaj strip raspametio. To je taj tip stripova (i filmova) koji se najteže nakanim da pročitam - pucačina i jurnjava, ali na kraju uvek uživam.
Najdraži momenti stripa: svi momenti sa bakicom, vruća kafa, poster Havaja itd..
4/5
Off

koze123

Saga - Prvi tom

Jedan od najnagradjivanijih serijala trenutno, prosto sam morao da vidim oko cega se dize tolika buka. Ljubitelj sam naucne fantastike, ali me ovaj serijal nikad nije nesto preterano privlacio. Konacno sam uzeo da vidim o cemu se radi i glavni utisak je - solidno. Mozda je tek pocetak, i treba vremena prica da se razvije, ali nije me ovaj prvi tom nesto preterano odusevio. Dosta vremena mi je trebalo da se priviknem na svet, koji je stvarno vrlo kreativan i opicen (izvitoperen?), ali negde od 4. poglavlja sam vec kapirao stvari. Ono sto mi se svidja su likovi, koji su odlicno osmisljeni (Princ Robot, Volja, Uhodaljka..), vrlo unikatni. Crtez je isto odlican, tu nema zamerke. Jedina mana, meni licno nije prijao tempo kojim prica ide - sa jedne strane su fenomenalne scene poput one gde Volja sretne sestogodisnju devojcicu u onom seks gradu, ili kada Princ Robot IV ispituje zatvorenika, a sa druge su cudni dijalozi koji totalno uspore pricu (u nekim delovima). Sve u svemu, solidno, nista natprosecno dobro, ali cu svakako procitati i drugi tom u nadi da ce me oduseviti, kao sto se i prica.

Od mene 3.5/5

Anto

Slot&Ramos&Elson:Čudesni Spajdermen - Želja umirućeg (Phoenix Press)

Ono što mi je Teks Viler kod Bonelija,to mi je Spajdermen kod Marvela;s'tom razlikom što su mi prvi Teksovi nečitljivi,a kod Spajdiše ovi novi.Dobro,nije sad nečitljivi,ali ni blizu onog pravog,a to je onaj stari Spajdermen koji je izlazio u prvim Esencijalima,odnosno u Eks almanah reviji u nekadašnjoj Jugi.A to kažem na osnovu pročitanih esencijala,odnosno Eksova i dva novija Spajderemana (ovog i Darkvudovog,Porodična posla).

Želja umirućeg obuhvata tri sveske, #698 - #700,i dve kratke pričice,Spader-snovi i Noć za pamćenje.

Glavni deo Feniksovog izdanja je Želja umirućeg,u kome se priča vrti oko zamene tela Spajdija i Dr Oktopusa;ili da bolje kažem zamene identiteta.
Odlična ideja,ali samo izvođenje mi se nije dopalo.Nekako mi je sve prebrzo,prešareno,premarvelski,preameriči,klinački...Nema tu onog šmeka starog majstora Stena Lija.Kraj mi je prilično patetičan;u stvari prilično previše patetičan.A i malo mi je wtf??Ali ajde da sad ne spojlujem,ali ne mogu da verujem u kom je smeru ovo krenulo!!
Crtež - Ričard Elson (prva sveska) - ni malo mi se nije svidelo - previše šareno,kompjuterski..;Humberto Ramos (druge dve) - ovo je već bolje;vuče na Rodrigeza (L&K)
2.5/5
Spajder-snovi:fina pričica ali ne kapiram fazon za pradedu i unuka.Nekakva parodija,aluzija,šta već?Crtež jako dobar.
Noć za pamćenje;ovo uopšte nisam ukapirao.Crtež zanimljiv.
Može i u Stripoteku.

Vladimir

Quote from: Anto on October 05, 2017, 10:22:46 PM
A i malo mi je wtf??Ali ajde da sad ne spojlujem,ali ne mogu da verujem u kom je smeru ovo krenulo!!
uvod u superior spider-man

koze123

Treba li mi neko predznanje za citanje Superior Spider-Mana? Imam ovo izdanje od PP pa me zanima jel dovoljno za razumevanje ili se (kao i vecina marvela jelte) previse oslanja na predjasnje brojeve i druge heroje? 

boss52

Quote from: Vladimir on October 05, 2017, 10:31:41 PM
uvod u superior spider-man

...koji kida!

Quote from: koze123 on October 05, 2017, 11:30:59 PM
Treba li mi neko predznanje za citanje Superior Spider-Mana? Imam ovo izdanje od PP pa me zanima jel dovoljno za razumevanje?

Dovoljno je.
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse
The goin' up was worth the comin' down

Anto

Može i u Stripoteku.

Zlix

Ne verujem da bi krenuli sa ovim uvodom bez da nastave dalje.

koze123

Fables - March of the Wooden Soldiers (vol. 4)

Jedan od zanimljivijih serijala koje sam citao. Odlicna ideja, da su likovi iz bajki i basni proterani iz svojih domovina i da su pobegli u Njujork 21. veka gde zive u zajednici, takozvanom Fabletown-u. Tu je Vuk iz Crvenkapice i tri praseta (isti vuk :D ), tu je Snezana, Lepotica i Zver, Pinokio itd itd. Prvi trade je dobar, vise sluzi kao uvod i to je odlicno postignuto, drugi prosiruje svet i ima vec bolje struktuiranu i dinamicniju pricu. Treci se sastoji od vise kratkih prica, koje naravno variraju po kvalitetum kao i sam crtez sto varira. Elem, stigosmo do ovog, po meni dosad najboljeg trade-a. Crtez je dobar (mada mi je vise legao onaj iz prvog trade-a), prica je odlicna, sto bi rekli dostize nivo 'epic'. Likovi su vec predstavljeni, neke smo zavoleli, neke zamrzeli, a sad je vreme da se u stilu Igre prestola pokose odredjeni. Trade sadrzi fenomenalan uvod - one shot The Last Castle koji odlicno priprema teren za redovne brojeve i pricu Mars drvenih vojnika. Tempo kojim se prica pripoveda je stvarno predobar, prica se polako razvija, builduje do odlicne zavrsnice. Necu odavati nista o prici, koga zanima nek prelista, svakako se nece pokajati. Jedina zamerka, koja ne vazi samo za ovaj trade nego i prethodna tri, da u odredjenim delovima je dijalog drven. Prosto previse izvestaceno i nerealno, ma koliko ovo bila fantazija. Sve u svemu, velika preporuka od mene.

4.5/5

Milster

Jebeš mi sve ako sam ja nešto skontao ovde. Plus, više me uplaši kad prođem pored dečjeg vrtića. Imam utisak kao da su silom ugurane sve grozomorne stvari samo da bi se strip mogao nazvati horor. Ipak je Lavkraft keva za ovo.

3/5
Hitler The Boondock Saints kaput

broj1

Konacno sam procitao "Covek koji je ubio Talicnog Toma" i pridruzujem se klanu kojem
je ovaj strip sasvim okej.

Stil crtanja mi smetao na pocetku ali
sam se pri kraju vec navikao dovoljno da
mi nije kvario ugodjaj

Par nekih detaljcica u scenariju su mi bili simpaticni i pomalo neobicni (eh sad kad bi precizirao tacno koji bilo bi jos bolje :) : p )

3,7 bambija od 5  [ll2]