ŽIR Izdavaštvo (Žestoka Izdavačka Radionica)

Started by naker777, October 31, 2023, 09:34:24 PM

Previous topic - Next topic

naker777

Mlad izdavač, do sada su izdavali knjige, ali najavili su svoj prvi strip - A Study in Emerald (Smaragdna nit) od Gaimana. Trebalo je izaći za sajam knjiga u Beogradu, ali odloženo za novembar. Neka ova tema posluži kao opšta tema za ovog izdavača i najave njihovih izdanja.

Neil Gaiman, Rafael Albuquerque, Rafael Scavone, Dave Stewart

88str., kolor, preveo Rogan.

https://www.art-anima.com/smaragdna-nit-serlok-holms-i-ktulu-u-gejmenovom-imaginarijumu/

borg

Prilično plodan pisac a tako malo me pogađa. Sandman, onaj Bets: Šta se zbilo sa Mračnim Vitezom i to bi bilo to...
Lažem, i onaj od DW: Od signala do šuma je sve što sam do sada poželeo od njega...

Ovog Holmsa sam pročitao, čini mi se baš na tvoju preporuku.
Nešto mi po sećanju da je bila značajnije kraća. Tipa 50-60ak strana... Ovde vidim  ima skoro 90?

Resistance is futile.

naker777

Knjige magije, 1602, Sandman: Death, Murder Mysteries.. Vredi Gaiman. Čudi me da na forumu nemamo opštu temu za njega.

Kaladan

Zir mi je zanimljiv izdavac sa poprilicno unikatnim pristupom izdavanju knjiga. Bas me zanima kako ce strip da izgleda. Gejmen se ne propusta. Jos kad sam video da ima malo i Lavkrafta unutra...

naker777

Lavkraft, viktorijanska Engleska, Šerlok Holms, sjajan obrt na kraju.. a sve to na mali broj stranica, malo li je. Gaiman je majstor kratke forme.

Kaladan

Sta bi sa ovim? Ako se ne varam, na sajtu im je stajalo da su svi koraci u izradi gotovi jos za vreme sajma. Mesec dana prodje, stripa nema.

naker777

Meni su na sajmu rekli da samo čekaju poslednje odobrenje, i da bi trebalo izaći u novembru. E sad..  :)