FJURI: PROĐE MOJ RAT - U prodaji (promo do 29. 10. 2023)

Started by Pjerooo, October 22, 2023, 12:40:17 AM

Previous topic - Next topic

Pjerooo

Fjuri
Prođe moj rat


Pukovnik Fjuri je ratni heroj koji je imao samo jednu želju – da rat nikad ne prestane. I ta želja mu se ispunila. Proveo je život jurivši s ratišta na ratište, ne obazirući se na posledice po sebe i druge. On sada sedi u mračnoj hotelskoj sobi i s mukom se priseća svega dok beleži ispovest na starom magnetofonu. Priseća se prijatelja koje je stekao i izgubio tokom decenija neprestanog ratovanja. Priseća se životnih prilika koje je propustio dok je iznova tragao za novim frontovima. Priseća se mladog, ledenog snajperiste Frenka Kasla kojeg je upoznao u Vijetnamu, kao i monstruoznog Barakude koji mu je dokazao da su svet i ideali za koje se čitavog života borio nepovratno iščezli.

Ovo je priča o čoveku koji je imao samo jednu želju – da rat nikad ne prestane. I ta želja mu se ispunila. Sada je vreme da se plati ceh.

Br. strana: 312 / Kolor
Uvez: Tvrdi / Format: 170 x 260 mm


Prođe moj zavir


Cene:
Sajamska: 2.490,00 (traje do 29. 10. 2023)
Klupska: 2.790,00
Puna cena: 3.490,00


Link za naručivanje:
https://darkwood.co.rs/prodavnica/darkwood/graficki-romani/fjuri-prodje-moj-rat/


nikia

Zaboravio da se potpiše.

naker777

Dobar strip, preporuka ko nije čitao. Kopiram osvrt možda nekome pomogne:

Ennis je iskoristio lik Fury-a da napravi jednu retrospektivu američkih ratova posle drugog svetskog rata, i ovde pratimo njegove avanture po Indokini, Kubi, Vijetnamu, Nikaragvi, gde se sa "oslobodilačkih ratova" ove nacije skida koprena i otkriva kako vojnici iz prvih redova po pravilu poslednji saznaju prave razloge zbog kojih se započinju ratovi. Pojavljuju se ovde i neke poznate face kao npr Panišer i Barakuda, i iako ne bih ovo stavio u isti rang kao Punisher Max, mogu reći da su mi se svidela neka Ennisova pragmatička promišljanja o ratu, starosti, izgubljenim ljubavima, izgubljenim idealima, kajanjima itd.. U hijerarhiji sveta uvek postoji neko iznad nas koji drži sve karte u svojim rukama i upravlja igrom kako njemu odgovara, mi obično shvatimo pravila igre tek kada bude kasno i onda ostaje samo kajanje, žal da sve što smo radili je u suštini bilo uzaludno, i kada misliš da pobeđuješ ti u stvari gubiš, zapravo sve vreme si gubio, svi ti izgubljeni životi, izgubljeni nizašta.. što se više primičemo epilogu poprilično mračno i depresivno je sve to na kraju ispalo, poslednja stranica ostavlja strašno jak utisak.. Čitajući neke druge Ennisove radove tipa Preacher, Punisher Max, Boys, navikao sam na mnogo više oštrine od ludog Irca ali prijatno me ovde iznenadio nisam očekivao da može da napiše toliko ljudsku priču, toliko tužnu priču.. Što se tiče crteža, nemam ništa protiv da autori iz regiona dobiju deluks tretman i uvećano izdanje jer moderna publika zahteva takve stvari iskreno meni je Fibrin format overkill i ovom crtežu je originalni američki format sasvim dovoljan.

Милош

Ово је одличан стрип и за "старије" читаоце који и нису љубитељи Панишера или Марвела. Кроз (одличан) стрип, аутор је мање више дао свој коментар на америчко мешање у којекакве конфликте широм света. Аутор је северноирац одрастао у којекаквим срањима па је огорчен, као и ми овде. Вреди ово прочитати свакако ако можете да сварите Парловљеве тачкасте окице.