Tomaž Lavrič - Nova Vremena

Started by Elesar, November 14, 2011, 12:18:12 PM

Previous topic - Next topic

ninel

Lavričevi albumski stripovi, prva objavljivanja:
- Diareja, Mladina od 1988 do danas
- Novi časi, Mladina od 1994 do 1999
- Rdeči alarm I, Mladina 1995
- Ratman, Mladina 1995
- Glista na begu, Mladina 1996
- Bosanske basni, Mladina 1996
- Ekstremni športi, Mladina od 1997 dalje
- Slepo sonce, Stripburger 2001 - 2004
- Dekalog IV. Zaobljuba, Francuska 2001
- Lomm I: Drevo letačev, Francuska 2002
- Lomm II: Otroci podrastja, Francuska 2003
- Lomm III: Pleme čistih ljudi, Francuska 2004
- Evropa I: Prihodi, Francuska 2003
- Evropa II: Obhodi, Francuska 2004
- Evropa III: Povratki, Mladina 2005
- Sokol in golobica, Mladina 2007
- Appoline, Francuska 2009
- Rdeči alarm II, Mladina 2010

stbojan

Sasvim dobar Lavric u ovim pricama... sjajno je pogodio i opisao karaktere, vreme, "trenutak" zivota... treba znati "uhvatiti" dane na klackalici vremena koje prolazi i onog koje dolazi... i to upakovati i prikazati kroz kratke price koje zapravo predstavljaju smislenu celinu jednog stripa... odlicno uradjeno, sa vrlo karakteristicnim epilogom...
inace, Osvetnik me bas nasmejao...
The devil's paintbrush holds just one color...

broj1

Nakon Evrope i gliste procitah i ovaj Lavricev strip koji se sastoji od nekoliko pricica od kojih
mi se u principu samo jedna svidela (Uterivaci).

Vidim sada da su Nova vremena medju prvim stripovima Tomaza i bas u toj prici Uterivaci se moze videti potencijal koji je kasnije iskoristio u Evropi i glisti. Lepo je da je ovaj strip izasao kod nas ali jedva da je vredi cenu koju sam platio za njega na rasprodaji.

Crveni alarm verovatno necu citati dok Bosanske basne hocu. Ukupno gledano iako je dobro da se trudi da prikaze "Balkan" iz svog ugla vise bi voleo da crta po tudjim scenarijama jer bi tu rezultat mogao biti savrseniji nego kada sam radi sve.
(ali eto za nas je svaki scenarij radjen od domaceg autora dragocen jer bez pokusaja nema ni nade
da cemo citati nesto dobro domace)