Skalpirani #5 - U PRODAJI! (promo do 13. 4. 20)

Started by Admin, February 13, 2020, 02:12:10 PM

Previous topic - Next topic

Admin

Džejson Aron i r.m.Gera
SKALPIRANI, knjiga5: Na kraju puta

Br. strana: 260 / Kolor

Uvez: Tvrdi / Format: 170 x 260 mm

Cene:

Promo: 1.990,00 dinara

Puna: 2.490,00 dinara
Moramo izgledati kao da znamo šta radimo!

kasper

djukak

Браво људи. Завршен серијал. Одлично.
They have money for wars, but can't feed the poor.

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.

KOMIKO

outsider65

[hail2] [hail2] [hail2]

Kompletirani Skalpirani, izdanje savršeno!
Pa da dočekamo i Transmetropolitan u istom ruhu 

boss52

Alal vera! Vrhunski serijal kompletan. Čekamo Panišera i Špagete.

Brate Kasperu, sutra se vidimo u Lominoj u pomenuto vreme?
From the rockin' of a cradle to the rollin' of the hearse
The goin' up was worth the comin' down

Admin

KOMPLETNO SKALPIRANJE – AKCIJA!

Dragi čitaoci!

Povodom završetka serijala Skalpirani odlučili smo da vam omogućimo da kompletirate svoju kolekciju.
U ponudi je nekoliko varijanti kompleta:

Skalpirani komplet 1-5 = 9.990 dinara

Skalpirani komplet 2-5 = 8.490 dinara

Skalpirani komplet 3-5 = 6.490 dinara

Skalpirani komplet 4-5 = 4.490 dinara

Akcija traje do isteka zaliha (koje u slučaju knjige 1 nisu prevelike), a najduže do isteka promo perioda za 5. knjigu (13. 4. 20)

Dođite da vas Skalpiramo!

Moramo izgledati kao da znamo šta radimo!

Imrahil

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Robotech

A danas se razmišljam kad sam prolazio pored Zelenog venca da navratim i zeznuh se. Ništa - sutra polako do DW. Svaka čast ljudi, kompletirali ste relativno brzo sjajan strip.

broj1

Quote from: Admin on February 13, 2020, 05:11:59 PM
Dođite da vas Skalpiramo!
Pre cu ja vas nego vi mene ali hvala na ljubaznom pozivu

Samo da se trojka cetvorka i petica ne rasprodaju u narednih pet meseca... i ja srecan..

(sad moze dzimi da nam objasni sta je genijalno sa dizajnom rikna da mi ne mozgamo
previse)

Dzek Denijels

Bravo ljudi.
Svaka cast...  [hail2] [hail2] [hail2]

Džimi Gitara

Hvala svima!

Quote from: broj1 on February 13, 2020, 06:54:00 PM

(sad moze dzimi da nam objasni sta je genijalno sa dizajnom rikna da mi ne mozgamo
previse)

A da ipak prvo pročitaš?

Anyway, copy/paste sa jednog drugog mesta gde su me pitali o riknama:

Haha, pa to smeta samo onima koji ne mogu da pojme da lepota ne leži nužno u simetriji. Postoji još stilskih "odstupanja" sem boje 3. i 4.
Na 2. i 4. su naslovne ilustracije u negativu, na 3. i 5  su naslovi na rikni blago uvučeni... ali važno je da celina deluje harmonično.

Inače svih 5 knjiga je dizajnirano još pre izlaska prve, pa se itekako razmišljalo i o ukupnom izgledu celine.

Naravno, još tada nam je bilo jasno da će asimetrija iritirati kompletiste  koji najviše vole kad im biblioteka od 50 naslova ina identičnu riknu, pa to sve lepo izgleda ko tapeta. :D

Ali ne marimo puno za to. Naš posao je, između ostalog, i da edukujemo čitaoce.

Džimi Gitara

A kad već kopipejstujem, evo moje zahvalnice saradnicima ovim povodom.

Mašala!
Evo nas na kraju puta... U pogovoru pete knjige Džejson Aron zahvaljuje svima koji su manje ili više doprineli da Skalpirani budu to što su ispali. Danas je ta knjiga objavljena na srpskom i, kao urednik i prevodilac, želim da zahvalim nekolicini ljudi bez kojih ovo ne bi bio ovako, biću suzdržan, uspešno izveden projekat. Na prvom mestu, naravno, hvala Geri (rmGuera) koji je od se od mog prvog obraćanja prema meni ponašao kao da mi je minimum ujak. Pristao je da napiše predgovor za srpsko izdanje, zatim je (ja se tako nešto ne bih usudio da pitam) sam predložio da za našu poslednju knjigu nacrta posebnu naslovnicu. Potom je svojim uticajem, kakav imaju samo autori kojima status zvezde dozvoljava da se ne obaziru na korporativna pravila, pomogao da u administrativnim raljama Vorner Brosa relativno bezbolno izdejstvujem sva potrebna odobrenja u vezi te naslovnice. Hvala Geri i za mnoge sate na Skajpu tokom kojih sam imao prilike (a imam i dalje) da od njega naučim štošta o umetnosti i životu. Na kraju puta mogu reći da imam jednog prijatelja više. Hvala mu i što svuda ističe da je ovo najlepše izdanje Skalpiranih na svetu, sa čim se kaže slaže i Aron, kog je, usput rečeno, veoma obradovalo da vidi svoje ime transkribovano na srpski (zamolio sam Geru da mu jednom prilikom pokaže kako se njegovo ime piše ćirilicom, siguran sam da će mu se svideti slovo Dž). Veliku zahvalnost iskazujem i profesoru Ivici Stevanoviću (Edge Art; strana se ne može tagovati, ali obavezno posetite), jednom od naših najmaštovitijih dizajnera, koji se bez muke naštimovao na Gerinu talasnu dužinu. Verujem da je to zato što je Ivica i sam izvanredan crtač te razume alhemijski postupak kojim ovakve knjige postaju živi predmeti. Ivica je želeo da radi dizajn Skalpiranih i mislim da je upravo to razlog zbog kog ovih pet knjiga spada u najlepše koje je dizajnirao. Zatim je tu i tzv. operativni deo ekipe, koji je svojom veštinom i stvaralačkim odnosom prema onome što bi se obično smatralo manje važnim detaljima, nadrastao svoju i inače neprocenjivu zanatsku ulogu. Marijana Mahač, lektorka zahvaljujući kojoj ono što napišem ili prevedem mogu bez strepnje da pustim u (v)etar. Lektorka koja je brzo zavolela Skalpirane i svojim oštroumnim sugestijama mi u više navrata pomogla da izaberem bolje prevodilačko rešenje. Kad nađete dobrog lektora, ne menjate ga ni po koju cenu, ja sam to naučio radeći godinama s Marijanom. Zatim mudra sova Savo Katalina, iskusni i precizni tipograf, čovek koji bi i u indijanskom rezervatu našao posao kao slovoslagač, jednostavno je tako kad je neko stvoren za nešto. Dragoceni su i retki saradnici koji su u nekom segmentu iskusniji od vas, a to ne koriste da se postave u udobniji položaj. Zato takve s poverenjem treba slušati, ako vam ponekad ukažu i na grešku. Potom, saradnik i tehnički urednik Vladimir Mijatović. Čovek koji je sa mnom strpljivo i višestruko iščitavao knjige, tragajući za eventualnim propustima. Zahvaljujući svojoj ljubavi prema Skalpiranima (ne poznajem nikoga ko više voli ovaj strip, pa vi vidite) Vlada je bio vrlo ubedljiv motivator koji je ponekad delovao kao glavni urednik koji nemilosrdno podseća na rokove. Da je on mogao da utiče na to, svih pet knjiga bi izašle odjednom, ali takođe, da nije bilo njega verovatno bi se putovanje do cilja znatno odužilo. Na kraju, tu je i glavni urednik Slobodan Jović. Sve ono što su Gera i Aron u svojim tekstovima rekli o Vilu Denisu ja bih mogao da kažem o Slobi. Pronašao je način da objavimo ovaj serijal na srpskom. Potom je s poverenjem stajao iza svoje redakcije, usmeravajući brod na pravi kurs i dajući nam slobodu da tražimo najbolja rešenja.
Možda će nekom ova emotivna tirada zvučati prenaglašeno i patetično, ali ne marim. Skalpirani u prevodu na srpski su jedna od najvažnijih stvari koje sam imao prilike da radim i dušu mi greje to što smo, evo, na kraju puta. I to kakvog puta!

serblackbeard

Brave are the deeds
Of fallen victorious
Never forgotten
Lonely are the glorious