Preporučite seriju...

Started by Vladimir, September 23, 2010, 08:51:29 PM

Previous topic - Next topic

Lord Vader89

bez preterivanja, ne secam se kada sam zadnji put gledao nesto ovako dobro, da sam jedva cekao da se vratim kuci da pustim sledecu epizodu, da su me ovoliko pogodile teme, kvalitet pripovedanja, sve....
naklon do zemlje za ovu seriju.

kasper

xander

CUVAR STARUDIJA

Quote from: xander on June 07, 2019, 05:05:20 PM
Stiže i verzija po meri Starudije.

Rusi snimaju novu seriju Černobilj, glavni krivac agent CIA
Imbecili. Jadan ruski narod pod idiotima koji upravljaju njihovim zivotima.
Pisi Latinicom! Podrzi globalizaciju!

c0fi98

Pogledao konačno prvu epizodu sinoć i malo je reći da me je serija oduvala. Ne sećam se da mi je bilo šta u skorije vreme ostavilo takav utisak.

I samo da se zna, Craig Mazin je čovek od ukusa:

https://twitter.com/clmazin/status/1135801151377399808

Soldier of fortune

Quote from: nazgul666 on May 15, 2018, 12:19:48 AM
imam utisak da je veliki broj obožavalaca i oduševljenika ovom serijom.
evo ga moj osvrt na nju:

THE TERROR (TV, 2018)

http://cultofghoul.blogspot.rs/2018/05/the-terror-tv-2018.html

Pogledah Teror. Nije loše. Ghoul ju je prilicno nagrdio u svojoj recenziji ali vredi je pogledati. Slazem se sa vecinom sto je izneo ali nije to toliko strasno. Jedino se ne slazem da im se sve desava bez nekog narocitog razloga. Naprotiv. Drznuli su se da idu protiv prirode zbog profita (da pronadju kraci put za trgovinu sa Kinom). Engleski admirilitet je arogantan kao i dobar deo oficira na brodu jer jure za slavom (u slobodnom vremenu izucavaju memoare svojih slavnijih prethodnika itd). Zatim, i onaj Eskim je rekao da od dolaska belaca ima manje hrane za njih (i na kopnu i u moru) i da Tunbag mora to da dovede u ravnotezu.

Prva polovina serije malko razvucena sa dosta likova a malo radnje ali je posle dosta uzbudljivije.
Najbolje su mi poslednje tri epizode, pogotovo sa uvodjenjem kanibalizma i pocetka ludila kod većeg broja likova a narocito kod otkrivanja pravog lica onog malog nasmesenog što je bio kaznjen kao dečak.

swamp thing

Quote from: c0fi98 on June 07, 2019, 07:52:38 PM
Pogledao konačno prvu epizodu sinoć i malo je reći da me je serija oduvala. Ne sećam se da mi je bilo šta u skorije vreme ostavilo takav utisak.

I samo da se zna, Craig Mazin je čovek od ukusa:

https://twitter.com/clmazin/status/1135801151377399808
Vidim 5 epizoda ima, jel to to, završena mini-serija?

Imrahil

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

swamp thing

kasper

xander

Veep

Gotovo je i to.
Januči je gospodar političke satire. [hail2]
Neverovatno je ubo političare, dilove, uticaj, odsustvo morala, ceo taj svet. Džulija Luis-Drajfus fenomenalna u glavnoj ulozi. Sam Januči je napustio seriju posle četvrte sezone. Nakon toga je uočljiv pad. Slabije napisano, fore predvidljive, nema gotovo nikakvog razvoja likova. Uprkos tome kraj je bio brutalan, svaka čast na tome.

Soldier of fortune

Odledan Chernobyl (2019)
Odlicna serija. Nije bas vredna ovolikih hvalospeva po netu, ali je definitivno odlicna.
Dobro je sto je probudila ponovno interesovanje za taj nesrecni dogadjaj.
Ostavlja gorak ukus pri cemu mi je najveci utisak moć te birokratske drzave na zalasku njene moći, kada i postaje najopasnija.   

Soldier of fortune

Jared Harris posle serije Chernobyl i Terror za kratko vreme skrece veliku pažnju na svoje glumačke sposobnosti.

Raoul Duke

Quote from: Soldier of fortune on June 16, 2019, 02:37:31 PM
Odledan Chernobyl (2019)
Odlicna serija. Nije bas vredna ovolikih hvalospeva po netu, ali je definitivno odlicna.
Dobro je sto je probudila ponovno interesovanje za taj nesrecni dogadjaj.
Ostavlja gorak ukus pri cemu mi je najveci utisak moć te birokratske drzave na zalasku njene moći, kada i postaje najopasnija.   

А зашто није вредна хвалоспева? Шта није добро?

Soldier of fortune

Mislim da je moglo bolje. Ima mnogo likova i iako se uspelo u priblizavanju gledaocu svakog od njih tako da nema viska likova (pomaze naše razumevanje tog istočnoevropskog miljea i donekle stereotipnih likova u seriji) ipak fali većeg emocionalnog vezivanja za konkretne likove. Imam utisak da se na mnogim mestima propustila prilika za poentiranje. Kao da se reziser plašio moguće patetike pa je pojedine scene sekao previše rano a mogao ih je bolje eksploatisati. To je moj utisak. Ali mislim da je odlična serija, zanatski odlično uradjena, daleko od toga da je prosečna.