Preporučite seriju...

Started by Vladimir, September 23, 2010, 08:51:29 PM

Previous topic - Next topic

xander

Prva epizoda Wellington Paranormal, spinof filma What We Do In The Shadows. Pratimo dvoje policajaca iz Velingtona koji se susreću sa paranormalnim pojavama. Isti tip humora. Fale titlovi ponegde zbog akcenta.

http://www.youtube.com/watch?v=efKqUQ0TwdY

ex pistol

Toooo bate Gzenderu, to nam treba!
Skinuto je sa jutuba ali snaći ćemo se  ;)

Dzek Denijels

hejvule

Uzrncu peska videtisvet
Ibeskraj na rukedlanu
Inebo kroz jedan divljicvet
Ivečnost u jednom danu

razbijac

Vuk Karadžić. remek delo!
Песничење стаил из Змајева гнезда.

Soldier of fortune

Quote from: razbijac on July 20, 2018, 09:36:18 AM
Vuk Karadžić. remek delo!

Kanim se već neko vreme da pogledam seriju ponovo.

serblackbeard

Brave are the deeds
Of fallen victorious
Never forgotten
Lonely are the glorious

entrida

Lost in Space, preslatko, ima mi neki Neverending Story vibe (ne, to ne znači da ima ikakve veze sa pomenutim filmom)

Dzek Denijels

Narcos...

Imao je dugo na HDD-u, i konačno odlučio da pogledam.
Znači, ceo serijal je jednostavno fenomenalan !!!
Odgledao u jednom dahu, tj. za 6 dana...
Ne mogu samo da se odlučim koja je sezona najbolja.
Prva u kojoj se prati uspon Pabla Escobara, druga koja govori o njegovoj propasti, i koja je po meni najnapetija i najbolja što se tiče dramske karakterizacije likova.
Ili pak treća koja prati agenta Penju i njegov tim u borbi protiv Cali kartela, a koja je najdinamičnija.
U svakom slučaju APSOLUTNA PREPORUKA !!!

Riđobradi

Samo da se pohvalim da sam odgledao Fukunaginog Maniac-a. Za mene je potpuno opravdao očekivanja, i u jednoj godini punoj proseka ugnezdio se na vrhu.

Nije idealno, ono baš da pljušte desetke, granitne petice i slično, ali je pozitivno iščašeno, dobro režirano i glumljeno, sa neodoljivom Emom Stoun. Plus, tu su i Džona Hil, Gabrijel Birn (Gejbrijel Brn, za sve kojima je stran Prćić  [garfil]), sjajna Sali Fild, te nikad opičeniji Džastin Teru...

Ne znam koji je motiv bio tvorcima originalne norveške serije, ali pretpostavljam da je makar neko u toj ekipi u nekom trenutku svog života praktikovao psihoterapiju.  [dork2]

Sitne zamerke za neke nepotrebnosti u scenariju. Osim toga, jedan od najvećih pluseva serije je taj što me je uronila u svoj pomereni univerzum i što sam mario za sudbinu likova, što prečesto nije slučaj u poslednje vreme. Preporuka.

Izgleda da je za Netflix ovaj uradak bio hit, ali ni ne čudi imajući u vidu koliko su ga hajpovali pre premijere. Razmišljaju o drugoj sezoni. Pošto je priča ovde zaokružena, to će onda verovatno biti sa potpuno drugačijom ekipom glumaca. U tom slučaju, Fukunaga bi ponovio isto što je učinio i sa True Detective, kad je prepustio dirigentsku palicu daleko manje talentovanim rediteljima (mada je, ko što znamo i sam scenarista zasrao u dobroj meri...). Uglavnom, izgleda da Fukunaga ode da se bavi agentom 007 i troši svoju kreativnost na jednu od bezidejnijih filmskih franšiza.  [embarrassed2]

тыпе оф материал

Imrahil

Možda čovek voli pare ;D

Elem, jel gledao još neko Lost In Space? Utisci?

Ništa lično protiv Entride, ali ne mogu da se oslonim na njen ukus, sve joj je super. ;D
Mada, ne verujem ni da će videti ovo, ionako je nema dugo na forumu. A nema ni Snejka kad smo već tu [hmm2]
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Riđobradi

E gledao sam ja.

Vidi, to je baš ono staromodno dečja avanturistička serija, sa svim pozitivnim i negativnim što to nosi. Meni je u tom trenutku totalno legla, jer mi je tako nešto došlo potpuno neočekivano. Dakle, likovi su šablonski, radnja previše predvidljiva, ali ima neki dobar vajb i momente duhovitosti. Preporuka za gledanje ako baš nemaš nešto drugo, i bez prevelikih očekivanja.  [garf]
тыпе оф материал

Imrahil

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Lord Vader89

ako moze da cita Polaris hronoloski od prvog broja, moze da gleda i Lost in Space

Riđobradi

Quote from: Lord Vader89 on September 26, 2018, 12:41:05 PM
ako moze da cita Polaris hronoloski od prvog broja, moze da gleda i Lost in Space

Heheh, video sam...
Dok napolju sunce sija i ptičice žvrgole, a na hardu se gomilaju serije, on pokušava da stigne Italijane.  [embarrassed2]
тыпе оф материал