Crisis on infinite reviews - by Paka01

Started by Paka01, November 24, 2014, 11:26:54 AM

Previous topic - Next topic

Milster

Quote from: Paka01 on August 11, 2017, 01:15:13 PM
Pišem pod prehladom i jedva uopšte gledam u ekran.

Au, od toga nema ništa gore kad si prehlađen, a leto je. Čisto ubistvo.
Hitler The Boondock Saints kaput

Paka01

Zašto si prominija "uopće" u "uopšte"? I to još u mojoj rečenici.
"There's no such thing as a good time for bad luck"

Lord Vader89

Snake Plissken

Meni je Iron Fist bio prilicno dobar, procitao sam nekoliko trejdova koje sam - naravno - pozajmio. I opet ne znam da li bih ga bas imao u kolekciji. Dobar je, lepo isprican, zanimljiv, ali nista sto bih mogao bas da velicam. Solidan strip u najgorem slucaju.

Quote from: Paka01 on August 12, 2017, 06:17:12 PM
To je Milster, samo se treba navici da se covek sam zakopava i nema frke.

ALI JA MISLIM DA ON NIJE RAZUMEO STA ZNACI UOPCE PA JE STOGA PROMENIO

Lord Vader89

U principu znamo da je Milister antifeminista
Mozda je mislio da je Paka zensko

Milster

Quote from: Paka01 on August 12, 2017, 06:17:12 PM

Ne znam. Kucao sam ponovo, čak sam, kad pogledam, i izostavio "debelom".

Quote from: Snake Plissken on August 12, 2017, 06:58:44 PM
To je Milster, samo se treba navici da se covek sam zakopava i nema frke.

Baš ti hvala, Snejče, znaš [sign-good]

Quote from: Lord Vader89 on August 12, 2017, 07:04:54 PM
U principu znamo da je Milister antifeminista

[khkhkh]
Hitler The Boondock Saints kaput

Paka01

ALIAS: Kompletan serijal

Priča: Brian Michael Bendis - 8,5/10
Crtež:  Michael Gaydos, razni autori - 8/10
OCJENA: 82,5%

Moram priznati da se ne sjećam kad sam s tolikim zanimanjem proletio kroz jedan kompletan serijal kao što sam kroz Alias.

Obično ga se rangira kao jedno od najboljih Bendisovih djela i zbog toga sam imao velika očekivanja za koja moram priznati da su većinom ispunjena. Ono što mi se možda i najviše svidilo je osjećaj realnosti koji ostavlja. Volim te priče koje se samo rubno dodiruju sa superherojštinom (Gotham Central, anyone?), a ovdje Bendis tako lijepo drži tu granicu da je pravo milina čitati. Jessica Jones je odličan lik, realan i uvjerljiv, dijalozi su kao da su ispali iz stvarnog svijeta i ni na momenat ne djeluju usiljeno ili isforsirano. Ljudi psuju, ljudi se seksaju, drogiraju, ubijaju i sve to imamo u Aliasu, bez ikakvog uljepšavanja, ali isto tako i bez nepotrebnog pretjerivanja.
Priče su same po sebi vrlo interesantne, svaka od njih i ne znam bi li mogao izdvojiti neku da mi je baš favorit. Stvar je u tome šta su po prirodi dosta drugačija jedna od druge, no postoji ta jedna nit realnosti koja ih sve drži na okupu. Gostovanja drugih likova poput Matta Murdocka, Carol Danvers, Jessice Drew ili Scotta Langa je vrhunski uklopljena i sviđa mi se to što ih češće vidimo van kostima nego u njima. Također mi se sviđa povezanost s Bendisovim runom na Daredevilu koji mi je bio stvarno odličan. Lijepo je vidjeti neke scene iz tog serijala prikazane iz drugog kuta, baš pridonosi širini priče. Imrahil je tu na forumu jednom rekao da je četvrto poglavlje najslabije i složio bi se s time, no sve u svemu ne mogu reći da me razočaralo. Više je stvar u tome što su jače naglašeni ti superherojski elementi kojih u prva tri poglavlja nije toliko bilo.

Sve u svemu, baš dobar serijal kojem ću se vjerojatno ponovno vratiti prije ili kasnije.

Paka01

Paka01

Paka01

Recenzija:

Thor by J. Michael Straczynski vol. 1

Paka01

A vidi, nisam stavio link u prethodni post :D

Evo ga: http://www.stripovi.com/recenzije/thor-tor-tpb-1-thor-vol-1/2129/

Inače, izglasana je za recenziju mjeseca na stripovi.com :)

Imrahil

Jel Crna udovica može da se čita zasebno ili bolje možda obrnuti i onaj prethodni serijal? The Finely Woven Thread i ostalo što ide ;D

A Alias sam nekako uspeo da previdim (recenziju). Lep opis [bravo2]
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Paka01

Možeš direktno na ovaj trejd (Shield's Most Wanted), al ono, ne očekuj puno :D
I hvala :)

Paka01

THE ULTIMATES: Ultimate Collection vol. 1

Priča: Mark Millar - 8,5/10
Crtež:  Bryan Hitch - 8,5/10
OCJENA: 85%

Prvi put sam Ultimatese čitao ima nekih 5-6 godina i strip mi se strašno svidio, a ove godine sam ih odlučio ponoviti da vidim kako se drži nakon nekoliko godina odstojanja. Drago mi je da mogu reći da nije puno izgubio u odnosu na prvo čitanje.

Nije teško za vidjeti zašto ovo često spominju kao ekvivalent ljetnim blockbuster filmovima s obzirom da kompletan strip obiluje scenama koje kao da su ispale iz trenutno aktualnih Marvelovih filmova. Nije to naravno ništa loše, u kombinaciji sa Hitchovim raskošnim i detaljnjim crtežom doslovno sam skoro pa cijelo vrijeme imao osjećaj kao da sam u kinu. Priču koju nam Millar predstavlja se može podijeliti na dva dijela, prvi u kojem se tim tek sastavlja i gdje ih vidimo na okupu po prvi put, te druga koja je više nabijena akcijom i više djeluje kao pravi superherojski spektakl za velike ekrane. Millar mi je ovdje stvarno odličan i usudio bi se reći da su mu Ultimatesi (uz fenomenalni Superman: Red Son) najbolje djelo koje sam do sada čitao. Jedina zamjerka koju bi mogao naći je malo prečesto ubacivanje raznih referenci iz pop kulture koje na momente mogu djelovati donekle zamorno. No, mala je to zamjerka u odnosu na sve ostalo. Strip je bogat dijalozima koji srećom ni na momenat ne djeluju isprazno i isforsirano. Skoro pa svaka riječ je točno na svom mjestu.

Karakterizacija likova je priča sama za sebe i odlično je vidjeti toliku plejadu dobro nam poznatih likova koji ne djeluju kao same maske bez karaktera. Zaboravio sam koliko dobro Millar vodi priču oko Thora i skeptičnost ostalih likova po pitanju prirode ovog lika. Naime, kroz cijeli ovaj strip ne dobivamo potvrdu na pitanje je li Thor stvarno božanstvo ili pak metačovjek čiji je živčani slom i boravak u umobolnici prouzrokovao krizu identiteta. Naravno, odgovor svakako dobivamo u Ultimates 2 na najbolji mogući način, no ovdje je to još uvijek nepoznanica. Sjetite se da ovo nije mainstream Marvel univerzum, tako da su svakakva odsupanja lako mogla biti istinita.

U načelu sam zadovoljan ovim stripom i drago mi je da ga imam na papiru, mislim da ga se neću rješavati. Te male sitnice koje smanjuju konačnu ocjenu stvarno nisu toliko bitne tako da mislim da ukoliko ste ljubitelj Marvelovih filmova, ovo je pravi strip za vas.