Shotokan karate

Started by LakiLoveComics, May 11, 2012, 08:03:34 PM

Previous topic - Next topic

LakiLoveComics

Pa eto sta da kazem otvaram temu o karateu.To mi omiljeni sport treniram ga godinu i 7 meseci.Za mesec dana treba da polazem za zeleni pojas imam dve medalje sa takmicenja i eto pisite ljudi dalje vi.Da li ste trenirali,da li trenirate,da li ste imali kakvih uspeha...?

Snake Plissken

Ako je to obican karate, onda da.
Trenirao sam ga kao mladji. Izgurao sedam godina, onda sam morao da se prebacim iz jednog kluba u drugi (jer je prvi propao). I mesto da polazem za braon pojas (vec smo i borbe radili i sve, bilo mega), ovi u novom klubu me davili da opet polazem za plavi dva, i tako sam na kraju popizdeo i odustao.

Sad kad se osvrnem, bas mi je krivo, dobro mi je islo, a i voleo sam to. Borbe pogotovo, ajd kate tu i tamo. :D

Sakem Okiboki

Moja zena ima crni pojas [embarrassed2]
FREEDOM FOR NATIVE AMERICANS!
REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

LakiLoveComics

Quote from: Snake Plissken on May 11, 2012, 08:33:48 PM
Trenirao sam ga kao mladji. Izgurao sedam godina, onda sam morao da se prebacim iz jednog kluba u drugi (jer je prvi propao). I mesto da polazem za braon pojas (vec smo i borbe radili i sve, bilo mega), ovi u novom klubu me davili da opet polazem za plavi dva, i tako sam na kraju popizdeo i odustao.

Sad kad se osvrnem, bas mi je krivo, dobro mi je islo, a i voleo sam to. Borbe pogotovo, ajd kate tu i tamo. :D
I ja volim borbe i to MNOGO.Imam tek 14 godina i ima vremena.Ko zna mozda jednog dana budem svetski prvak.Mada bolje da nemastam ja mnogo posto tek treba da idem na prvo takmicenja iz borbe,a ova predhodna 2 sam isao na kate...

Силни

Quote from: Snake Plissken on May 11, 2012, 08:33:48 PM

Морам да те питам, јерБо сам тренирао џудо, као што знаш, шта им значи "плави два"?

Силни

Иначе, Шотокан је један од седам "највећих", или можда боље најпознатијих и најраспрострањенијих стилова. Не постоји "обичан" карате ;)

Snake Plissken

Quote from: Silni on May 22, 2012, 08:35:53 AM
Морам да те питам, јерБо сам тренирао џудо, као што знаш, шта им значи "плави два"?
Ma nem pojma, nesto poput drugog dana, znam da je islo polaganje za plavi, pa plavi dva, pa braon. Mozda je bullshit, ne znam.

A obican karate u smislu da nigde nisam ni video da pise shotokan, svuda samo pise karate, a o stilovima zaista ne znam nista.

Силни

Нема дан пре црног, пре црног је кју. Дан означава мајсторство, кју степен учеништва.
Окет, сам' питам, немој одмах да се љутиш...

Snake Plissken

Ma kakva ljutnja, nego ne znam ni ja.

Nisam istina mnogo pitao tada, a i bilo je pre dobrih 12 godina.

Силни

Ма знамбре да се не љутиш, него не користим смајлије, зар си већ заборавиЈо?

Snake Plissken

Zaboravio sam ko je sve u Vejderovom kultu, izvinjavam se. :P

Силни

Молим те да се не понови... Јеби га, суботари имају своје врховно божанство - Мињу Суботу, ми Вејдераши/Вејдерајлије имамо Вејдера. Кад ти вера не дозвољава да користиш смајлије ко те пита?

Lord Vader89

vidim, pominjete me, pa samo da blagoslovim mog poklonika silnog

sto se tice ovakvih stvari, karate nikad nisam okusio
kod mene su isli realni aikido, kendo i kung fu

Desuparez Aporez

Quote from: Silni on May 22, 2012, 08:35:53 AM

Drugi kju tog nivoa(boje).

QuoteВећина школа користи кју/дан систем, али су додале нове боје. Најчешћи систем, који користи ЈКА као и већина великих интернационалних шотокан асоцијација дата је доле, мада постоје и друге варијације.

9. кју - Оранж
8. кју - Црвени
7. кју - Жути
6. кју - Зелени
5. кју - Љубичасти
4. кју - Љубичасти
3. кју - Браон
2. кју - Браон
1. кју - Браон
1. дан и изнад - Црни

Inače tekst u citatu je novo obeležavanje...
One Riot,One RANGER ;)

Силни

Не постоји други кју плаве боје.