Košarkaška reprezentacija Srbije - EP 2025!

Started by broj1, November 10, 2010, 01:07:39 PM

Previous topic - Next topic

broj1

Ovde pisite o svemu vezano za reprezentaciju.

Trenutno nema mozda puno za diskutovati posto nema prvenstava na vidiku ali eto mozete dati svoje misljenje recimo o tome dal je selektor (Duda Ivkovic) pravi za Srbiju ili bi mozda neko drugi bio bolji?

Po meni je on veliki junak i nadam se da ce sto duze ostati na toj poziciji  :D

Koji bi igraci po vama trebali biti u ekipi a koji ne?

Sve u svemu nadajmo se da ce sjajna tradicija odlicnih kosarkasa sa nasih prostora nastaviti  [hail2]  [rock3]  ;D

culfis

Najsvezija tema je zreb za predstojece EP.
Košarkaška reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Litvaniji (31. avgust – 18. septembar) biti u grupi B sa Francuskom, Nemačkom, Izraelom, Italijom i Letonijom.
U grupi C zajedno Hrvati, Crnogorci, Makedonci i Bosanci.

Žreb, može se reći, nije bio naklonjen našoj selekciji, koja na EP odlazi kao drugoplasirani tim sa minulog šampionata u Poljskoj 2009.

Preostala dva mesta u grupama popuniće timovi iz kvalifikacija u kojima učestvuju Finska, Mađarska i Portugalija.

Utakmice prvenstva Evrope u Litvaniji igraće se u šest gradova - Alitusu, Klajpeidi, Panevezisu, Šijauliju, Vilnjusu i Kaunasu.

Finalisti ovogodišnjeg šampionata, na kojem titulu brani reprezentacija Španije, izboriće direktno učešće na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

GRUPA A: Španija, Turska, Litvanija, Velika Britanija, Poljska, kvalifikant.
GRUPA B: Srbija, Francuska, Nemačka, Izrael, Italija, Letonija.
GRUPA C: Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Gruzija, Bosna i Hercegovina, kvalifikant.
GRUPA D: Slovenija, Rusija, Belgija, Bugarska, Ukrajina.
Tek sam stigao u Ameriku, pa me sve zanima!

Elesar

Strasno teska grupa, ali verujem u nase momke, neka samo nastave kako su odigrali na ovom EP, i uspeh je zagarantovan!
Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

culfis

Objektivno najteza grupa, mada i druge grupe imaju svojih drazi. ;D
Totalna je smejurija EP sa 24 ekipe, ali ocigledno je pritisak Italijana bio prevelik! 1/2 cine drzave ex SFRJ i SSSR!

Od igraca koji nisu igrali na SP, ocekujem da ce Milicic dobiti poziv, a trebalo bi da se i Tripko vrati u ekipu cije je `prirodni` clan! Prosle godine je i Radenovic bio blizu, videcemo sta ce se desavati. Najbitnije je da nemamo povredjenih igraca.

edit: zaboravih Kostunicu, pardon Raduljicu!

Morrison

There ain't no grave gonna hold my body down

culfis

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Duda Ivković podneo je ostavku.

Dugo se spekulisalo hoće li trofejni trener, ali je u ponedeljak sve razjašnjeno.

Saopštenje Dušana Ivkovića, objavljeno na zvaničnom sajtu košarkaškog saveza Srbije, prenosimo u celini.

"Dragi prijatelji,

Pošto su sastanak Upravnog odbora KSS i Skupština zakazani za 16. februar, čemu iz poznatih razloga nisam u mogućnosti da prisustvujem, obraćam vam se na ovaj način.
Kao što sam napomenuo u izveštaju sa SP u Turskoj, 2011. godina je najvažnija u četvorogodišnjem predolimpijskom ciklusu. Evropsko prvenstvo u Litvaniji je kvalifikaciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Košarkaška organizacija, uz pomoć svih sportskih institucija, trebalo bi da preduzme sve neophodne mere kako bi se direktno kvalifikovali na OI. U odnosu na Poljsku, naš tim će u Litvaniji biti dve godine iskusniji, samim tim i kvalitetniji, ali takav takmičarski cilj ne bi smeo da bude imperativ. Imajući u vidu da je Litvanija domaćin, konkurencija za ta dva mesta biće jača nego ikada. Ostaje mogućnost da se kvalifikujemo sa predolimpijskog turnira u julu 2012. U tom slučaju, bilo bi mnogo teže isplanirati vrhunsku formu za samu završnicu olimpijskog turnira i osvajanje jedne od olimpijskih medalja, što je naš takmičarski cilj.

Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine.
Neispunjene ugovorne obaveze KSS prema meni nisu i ne mogu biti razlog za ovakvu moju odluku. I sami znate da nikada nisam ni pitao kada ću primiti platu. U vreme embarga i najtežih vremena za našu zemlju, pa i košarku, od 1992. do 1995. godine, bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski. Ponuđeni honorar sam tada odbio (predsednik g. Barović, gen. sekretar g. Petrović). Na identičan način sam obavljao funkciju selektora od 1996. do 1999. godine. Da sam u mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih to uradio i sada, kada objektivno postoje mnogi problemi u našem Savezu.
Zahvalan sam svim članovima stručnog štaba sa kojima sam sarađivao u prethodnim godinama.
Zahvaljujem se svim igračima koji su bili u programima od 2008. godine. Siguran sam da će razumeti zašto sam odustao od našeg dogovora - London 2012.
Kao i uvek biću uz Stručni savet i novi stručni štab. Spreman sam da prenesem sva svoja iskustva u radu sa ovom generacijom igrača i ponudim kompletan plan i program priprema.
Dragi predsedniče, od našeg viđenja u Atini prošla su puna tri meseca. Znam da ste preopterećeni poslom oko izmene Statuta i priprema Skupštine. Ovo je važna izborna godina za naš Savez. Pretpostavljam da je to jedini razlog što se sa Vama, gen. sekretarom, ili sa nekim od članova UO KSS, mesecima nisam čuo ni telefonom.

Pogrešno je uverenje da bi moje "da" rešilo nagomilane probleme u KSS. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba, i doprineti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. godini", piše na zvaničnom sajtu KSS.

Elesar

Ko je sledeci na meniju?

Snake Plissken

Vidi covek da su neozbiljni, ako ne mogu njega da ispostuju za onu sicu sto mu dodju, kako da racuna da ce imati da organizuju priprema i bilo sta drugo neophodno za EP i posle OI. Siguran sam da lova nije razlog sama po sebil, ona je samo pokazatelj koliko je KSS pukao.

Morrison

broj1

Ne znam da li je ovo za ovu temu ili za vronski2 temu

Dogovor Dude Ivkovića i Đilasa, Srbija ne menja selektora

Srbija neće tražiti novog selektora! Taj posao i u narednom periodu obavljaće Dušan Ivković. Legendarni stručnjak sastao se ovog vikenda sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, koji je prihvatio kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i, po svemu sudeći, privoleo Dudu da ostane na čelu nacionalnog tima.

Pauzu u grčkom košarkaškom šampionatu, gde se ovog vikenda održava "Ol star" manifestacija, trener pirejskog Olimpijakosa Dušan Ivković iskoristio je za privatnu i poslovnu posetu Beogradu. Duda je u subotu posmatrao "svoj" Radnički sa Crvenog krsta, a onda se i sastao sa gradonačelnikom Đilasom.

- Ivković i Đilas održali su sastanak, koji je bio zatvoren za javnost iz razumljivih razloga. Đilas je potvrdio da će se kandidovati za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, što je naišlo na odobravanje selektora Ivkovića. Duda je rekao da ništa još nije definitivno, ali ukoliko se ostvare sve najave i realizuju planovi, verovatno će ostati na funkciji selektora - rekao je za "Blic" izvor blizak Košarkaškom savezu i dodao:

- Sa sigurnošću se dalje može reći i da će gradonačelnik Đilas biti jedini kandidat za predsednika KSS. Takođe, treba napomenuti i da su Ivkoviću isplaćene dve plate od šest zaostalih plata, što znači da mu je dugovanje smanjeno na 120.000 evra - rekao je naš izvor.

Izbori u KSS

•Pripreme saveza za izbore trajaće do kraja marta
•Početkom aprila počinje predstavljanje kandidata i programa
•Za 18. april zakazana je izborna i konstitutivna skupština na kojoj će biti izabran novi predsednik saveza
•Kandidata za predsednika predlaže najmanje sedam delegata skupštine
•Predsednika bira skupština tajnim glasanjem delegata (potrebno prisustvo dve trećine delegata). Izabran je onaj kandidat koji dobije većinu glasova

Nema dileme da je na opšte zadovoljstvo srpske košarkaške javnosti stav Dušana Ivkovića o odlasku sa mesta selektora znatno omekšao, te da je konačan dogovor na pomolu.

Podsetimo, pre dva dana i aktuelni predsednik saveza Dragan Kapičić je u izjavi za "Blic" najavio ovakav rasplet, rekavši da "Dragan Đilas svojim autoritetom i najavljenim finansijskim injekcijama može promeniti trenutno stanje i privoleti Ivkovića da promeni odluku".

Nema dileme da će ova informacija naići na snažno odobravanje i kod reprezentativaca Srbije. Tako je, na primer, Miloš Teodosić, prva zvezda Olimpijakosa koga trenira Ivković, na svom Fejsbuk profilu postavio link sa vešću da je ipak moguć povratak Dude na selektorsko mesto.

Reči podrške povratku Dude prethodnih dana i nedelja izneli su javno i mnogi drugi reprezentativci poput kapitena Nenada Krstića, Novice Veličkovića, Duška Savanovića Marka Kešelja i mnogih drugih.

Sa Ivkovićem na čelu nacionalnog tima definitivno rastu šanse za dobar rezultat i ambicija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, koje nosi težinu kvalifikacionih utakmica za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Morrison

Djilas bi i Miskovica ubedio da primi Milku nazad, a kamoli Dudu ;)

broj1

Odlican preokret u zadnjoj cetvrtini!

Pobeda u finalu "EX-YU" turnira protiv Hrvatske 80:71  [yeah2]

Date: Until 09 Aug
Venue: Stožice Sports Park Arena
For the first time after more than 30 years, a competition will bring together national basketball teams of all the six countries which used to be part of the former Yugoslavia, including Slovenia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro,
Croatia, Republic of Macedonia and Serbia.

This is also the first year that all the six national teams have qualified for the European Basketball Championship.

The Basketball Championship for the Adecco EX-YU Cup, where basketball lovers will have an opportunity to see some of the best European basketball players in action, is set to become an annual event.

gledao sam sporadicno, uglavnom mi se svidelo ono sto sam video  ;)

Dragan_VŠ

Dobro je, iako je pripremna faza i tek treca utakmica, sto smo pokazali ko je ko na Balkanu! [bravo2] [hail2]
Једнога дана, жалиће жене, зашто нема мене...

Snake Plissken

Elesar

Ko je sledeci na meniju?