KONAN: HRONIKE SREBRNOG PLATNA - u prodaji! (promo do 20. 7. 2024)

Started by Pjerooo, July 03, 2024, 07:39:22 PM

Previous topic - Next topic

Pjerooo

Biblioteka Riznica #18
KONAN
HRONIKE SREBRNOG PLATNA

Konan varvarin i Konan uništitelj, kultni avanturistički filmovi iz osamdesetih, slave četrdeseti rođendan! Taj veliki jubilej obeležavamo novim izdanjem u biblioteci Riznica, u kojem će čitaoci pronaći stripske adaptacije filmova koje je ilustrovao Džon Bjusema, kao i pregršt dodatnog sadržaja. Intervjui s članovima ekipe oba filma, zabeleženi u vreme kada su filmovi bili aktuelni na velikom platnu, predstavljaju posebnu poslasticu i poslužiće kao pravi mali vremeplov koji će pružiti priliku čitaocima da zavire iza kulisa i otkriju mnoštvo detalja i anegdota sa snimanja! A kako je u pitanju rođendan, uz svaki primerak knjige dolazi i poklon poster!

Br. strana: 136 / Kolor
Uvez: Tvrdi / Format: 240 x 337 mm

Filmski zavir

Cene:
Promo: 1.990,00 (traje do 20. 7. 2024)
Klupska: 2.390,00
Puna cena: 2.990,00

Link za naručivanje:
https://darkwood.co.rs/prodavnica/darkwood/biblioteka-riznica/biblioteka-riznica-18-konan-hronike-srebrnog-platna/

Zlix

Pjerooo

Pjerooo

Naše nedavno objavljeno izdanje KONANA - HRONIKE SREBRNOG PLATNA naišlo je na odličan prijem. U našoj radnji u Lominoj ostalo je još svega desetak dostupnih primeraka i isto toliko smo ostavili za kupce na predstojećem Beogradskom sajmu knjiga. Takođe, pojedine knjižare sa kojima sarađujemo još uvek u ponudi imaju ovo izdanje. Nabavite svoj primerak na vreme!

Zlix

naker777

Prvi specijal je bolji, jer je i film po kojem je rađen bolji (osvrt na filmove link). A i tu je bog otac Bjusema bio u punoj sjaju. Mislio sam da će mi kolor biti suvišan, ali nemam krupne zamerke na farbu Lin Varli. Nekada su se filmske adaptacije radile u duhu stripskog jezika i nisu bile copy/paste filma. Dobiješ istu priču uz par primetnih razlika, ali zbog renomiranih crtača i umetničkog pristupa imaš razloga da čitaš strip iako si upoznat sa radnjom filma jer te zanima da vidiš crtačevu viziju priče (Star Wars, Alien, Conan itd). Moderne strip adaptacije filmova su običan copy/paste bez ikakvog doprinosa crtača i bukvalno imaš osećaj da gubiš vreme čitanjem stripa (Dune). Ako se nešto i menja u priči to je obično neki woke momenat, dok moderni crtači koji rade ove tezge ne mogu u istu rečenicu sa imenima kao što su Bjusema ili Sajmonson.

Mala zanimljivost: na kraju stripa Konan, Subotaj i Princeza zajedno odlaze; u bioskopskoj verziji filma Konan odlazi sam; dok u Extended Edition odlazi zajedno sa  Princezom. Svi epilozi su pokriveni taman da se niko ne uvredi, neka svako bira koji mu najviše odgovara  :D

Izdanje zaista prelepo izgleda. Riznica format, propratni tekstovi, intervjui sa glumcima i filmskom ekipom, poster. Konansko izdanje. Drago mi zbog brze rasprodaje, dajte ljudima reprint  :)

ZoranM94

Nisam ni znao da se ovo rasprodalo, danas sam porucio jedan primerak iz Delfija, tamo ga jos ima. S obzirom da Konan ide dobro i fino se prodaje, postoji li i najmanja mogucnost da se u buducnosti nastavi sa edicijom divlji mac od knjige 11 pa nadalje? Jer ako je ta edicija definitivno ugasena, mogao bi se ispratiti Titan comicov omnibus edisn koji bi trebao da je vec krenuo, pa nastaviti sa knjigama gde smo mi stali. Mada tim omnibusima cena nece biti mala..

Pjerooo

Quote from: ZoranM94 on November 09, 2024, 08:36:08 PMpostoji li i najmanja mogucnost da se u buducnosti nastavi sa edicijom divlji mac od knjige 11 pa nadalje? Jer ako je ta edicija definitivno ugasena, mogao bi se ispratiti Titan comicov omnibus edisn koji bi trebao da je vec krenuo, pa nastaviti sa knjigama gde smo mi stali. Mada tim omnibusima cena nece biti mala..

Divlji mač neće biti direktno nastavljen, već će ići u različitom formatu (170x260mm) i u obliku zbirke najboljih priča :)

ZoranM94

Hvala, Pjero. Drago mi je da se nastavlja, a jos vise sto ce se probrati kvalitetne epizode :))

broj1

I sa Konan hronikama se nastavlja.. jos jedna knjiga sa starim finim tehnikalijama... a posle idu dalje redom ali sa skromnijom opremom (ali valjda isti format)