Filmovi o severno-americkim Indijancima

Started by Sakem Okiboki, October 10, 2010, 05:03:09 PM

Previous topic - Next topic

Sakem Okiboki

Quote from: ardwark on January 21, 2011, 12:32:53 AM
Film Last of the Dogmen nije bas kao filmovi koji su nabrojani u ovoj temi ali ga svakako treba pogledati. Radnja je smestena u 1995 god kada je film i snimljen gde jedan iskusan tragac krece u potragu za odbeglim robijasima.
Medjutim, gore u planinama nailazi na nesto cudno i za pomoc se obraca univerzitetskoj profesorici istorije cija je oblast severnoamericki indijanci. Meni je film dobar i mislim da ce se svakom svideti ko voli indijance.
Malo je filmova gde su indijanci zastupljeni pa cu ubuduce postaviti film tek posto ga pogledam, naravno samo ako je dobar, kako ne bih postavio bilo sta.  

Super.Deluje ok tako da sam vec stavio da se skida.Samo postavljaj kad nadjes nesto zanimljivo.
Da nemas mozda prevod za Little Big Horn?
FREEDOM FOR NATIVE AMERICANS!
REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

WOOLF

Last of the Dogmen sam gledao , još u ono vreme kada je izašao.
Znači prilično davno , ali mi je ostao u dobrom sećanju.
Woolfcomics

ardwark

@Sakem Okiboki
Ako skidas Last of the Dogmen, pazi koju verziju filma ces skinuti. Na torentu postoji verzija gde je kvalitet videa odlican ali je izbacen glas naratora, pa kad skines nas titl on nece biti uskladjen a i bices uskracen bez glasa naratora. Zato je bolje da skines verziju sa naratorom pa ces tako kad skines titl imati i uskladjen titl i naratora. Ovu verziju sa naratorom gde je kvalitet videa solidan skinuo sam sa rapida.
Nemam titl za Little Big Horn.

Sakem Okiboki

Quote from: ardwark on January 21, 2011, 04:36:36 PM
@Sakem Okiboki
Ako skidas Last of the Dogmen, pazi koju verziju filma ces skinuti. Na torentu postoji verzija gde je kvalitet videa odlican ali je izbacen glas naratora, pa kad skines nas titl on nece biti uskladjen a i bices uskracen bez glasa naratora. Zato je bolje da skines verziju sa naratorom pa ces tako kad skines titl imati i uskladjen titl i naratora. Ovu verziju sa naratorom gde je kvalitet videa solidan skinuo sam sa rapida.
Nemam titl za Little Big Horn.

Ok hvala ti.Skidam sa rapida pa cu valjda ubosti pravu verziju.
Inace za sve koje zanima nasao sam torent za jedan dobar film Stolen Woman Captured Hearts http://www.imdb.com/title/tt0120216/ ima i prevoda.Cuo sam da je bas dobar.Ako nekom treba ima na pirate bayu torent,a ako ne mozete da nadjete posaljite mi pm pa cu vam poslati.
REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

Sakem Okiboki

REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

WOOLF

Woolfcomics

Elesar

Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

Sakem Okiboki

Zanimljiv dokumentarac,dosta kratak oko 45 minuta.
Inace patio sam se ovih dana ko budala,trazio sam program koji sjedinjuje te klipove u film i na kraju nasao.
Zanimljivih stvari ima na you tubu.Nasao sam recimo ceo film Tecumseh kojeg nigde nema ni za lek.Lepo ga spojio sa tim Joinerom
i super.Jos da nekog nadjem da uradi prevod i uzitak potpun. [grin2]
REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

WOOLF

Ovo je sigurno odličan dokumentarac , još nisam uspeo da ga odgledam,
naravno zbog vremena.Ali će doći na red uskoro , barem se nadam.  :-\
Woolfcomics

Sakem Okiboki

Sigurno je dobar i meni stoji na kompu ali nikad da odgledam.Ardwark jesi ga gledao?Kakvi su ti utisci?
REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

ardwark

Indijanci su u ovom dokumentarcu prikazani u negativnom smislu koji su cinili zlocine, pljackali ... Medjutim, pominju se i veliki zlocini doseljenika ali veoma malo naspram onog sto su cinili indijanci u svojim pljackaskim pohodima.

WOOLF

[big-grr] Onda mi se neće svideti , ali ću mu ipak dati priliku i probati da pogledam.
Woolfcomics

Sakem Okiboki

Quote from: WOOLFb on January 25, 2011, 07:00:21 PM
[big-grr] Onda mi se neće svideti , ali ću mu ipak dati priliku i probati da pogledam.
Takodje.E bas sam se razocarao sad,ne znam ni da li da gledam >:(
REPUBLIC OF LAKOTAH!!!

Pirke

Into the West - evo i ja sam odgledao ovu mini seriju i sta reci osim  [hail2] [hail2] [hail2]. Mnogo dobra serija i od mene preporuke za gledanje pogotovo preporucujem ovu seriju nasem presedniku Tadicu pre nego sto opet krene da ljubi Americke guzice ;D da kojim slucajem ne ode da se izvini Amerikancima za genocid nad Indijancima!  Mi Srbi smo ko Evropski Indijanci imamo mnogo slicnosti jedino sto smo duhovno na mnogo nizem nivou od Americkih Indijanaca!!!