Tex Willer

Started by cronos six, September 11, 2010, 01:38:56 AM

Previous topic - Next topic

crowing

[sign-yourock]
hvala takoder
Ticci je vjerojatno uz Gallepa i najbolji crtac Texa
izbacite Ralfa Azama ,Ante i ja smo sigurni kao Teller sa 3 primjerka!!!!

Dzek Denijels

Boselli je zaista odličan na Texu.
Dobro radi svoj posao, ne filozofira previše, ponekad napravi neki eksperiment ali taman toliko da ne izađe iz onog dobro poznatog okvira u kome Tex dominira.
Kombinacija sa De Angelisom nam donosi još jedan sasvim solidan strip.

Ovo nije klasična priča Divljeg zapada.
Naprotiv, western se meša sa špijunskom pričom, a kroz sve to su protkane istorijske činjenice sa likovima koji su obeleželi to razdoblje.
Neizbežna tema o borbi između dobra i zla, zaveri i intrigama, dizanju glasa protiv robovlasništva.
Tu su brojne istorijske ličnosti: Lincoln, Pinkerton, Kate Warne, ali i najpoznatiji i najopasniji Texov protivnik – Mefisto.
Boselli je jednu istinitu borbu (protiv robovlasništva) začinio odličnim zapletom i akcijom, i napravio sasvim solidnu priču.
Možda su dijalozi predugački (najveća boljka Bonelli stripova), ali predpostavljam da su takvi da bi nam upravo dočarali "špijunski zaplet" i objasnili istorijske činjenice. 

De Angelis-ov crtež dobar, dinamičan, akcione scene uverljive, na par mesta kadriranje savršeno.
Mislim da mu odgovara ovaj veliki format.

Ovaj Tex naravno nije revolucionaran, ali kad pogledam današnju bezidejnu hiperprodukciju,
ovo je jedan solidan strip koji će zabaviti čitaoca i dati jedan drugačiji pogled na život omiljenog rendžera (u to vreme još uvek razbojnika) Divljeg zapada.
Preporuka za čitanje, posebno za ljubitelje Texa.

Goldy

Odlična je ta celina sa Linkolnom.
It keeps on spinning. There's no beginning

Bat Baterton

Bozeli&Seihas: Begunac (Veseli četvrtak, Teks #71-72)

Previše predvidljiva priča, likovi su klišeizirani i dosadni, sve u svemu sto puta viđeno. Ali dobro, solidan crtež uz par interesantnih akcionih scena, ok za prekratiti vreme.

Soldier of fortune

VČ Teks 75  Staza uspomena
Scenario - Claudio Nizzi,  Crtež - Fabio Civitelli

Jubilarna epizoda u boji povodom šezdesetogodišnjice izlaska prvog Teksa.
Pored epizode iz ZS, još jedna priča sa Lilit u skorijem periodu.

Teks se sukobljava sa mladim indijanskim pobunjenikom koji predvodi grupu usijanih glava. Ovaj pokušava da mu se osveti tokom Lilitine i njegove posete katoličkoj školi i misiji koju je ova pohadjala.

Drugačiji Teks, mlad i zaljubljen. Pa još Lilit. Trebalo je ovo da bude kultna priča, ali ipak nije.
Predvidivo, dosadno i lišeno bilo kakve neizvesnosti. Lilit je samo neko ko se usput šlepa, bez neke dublje karakterizacije.  
Crtež mi je previše klasičan i statičan, a kolor je za zatvor. Teksova žuta košulja je jarkija od sunca i svetli u mrklom mraku.

crowing

Auuuuu,ovako losu ocjenu nisam ocekivao,mislim da si pretjerao u ocjeni
Procitaj ponovno za kaznu
izbacite Ralfa Azama ,Ante i ja smo sigurni kao Teller sa 3 primjerka!!!!

Anto

Bozeli,Andreuči&Mastantuono:Teks - Osvetnik/Pravda u Korpus Kristiju (Veseli četvrtak,Veliki Teks u boji,knjiga III)

Ja sad ne mogu više da pohvatam sve ove Teksove edicije,i u kojima je mlad,u kojima je ovo,ono...ali definitivno vidim da ono što zaista valja ide u redovnoj seriji,a sve ove propratne edicije su klasa ispod.Mada se i kod njih desi da neka epizoda zabljesne.

U ovoj trećoj knjizi Velikog Teksa u boji,pratimo mladog Vilera,kome su ubili oca,a on je u osvetničkom pohodu,ali sticajem okolnosti sa druge strane zakona.Iako je mlad,veoma je opasan,kako u borbi,tako i u promišljanju postupaka.
Osvetnik i Pravda u KK su povezane priče gde kao što kaže naziv epizoda mladi Teks se osvećuje i donosi pravdu,jelte,uz pomoć rendžera Džima Kalahana (sad sam izgubio konce da li se on pominje i kasnije,ali cenim da će baš on da prevede Teksa na stranu dobra,pa je sigurno još negde imao ulogu).Tu je i njegov mlađi brat Sem,a isto kao i sa Kalahanom,ni njegovih uloga u nekim drugim pričama ne mogu da se setim.

Sve u svemu,priče su ok,malo sladunjavije za moj ukus,generalno ništa specijalne,ali ni nešto loše,pa u kombinaciji sa Anderučijem i Mastantuonom,čiji crteži baš lepo izgledaju na velikom formatu (mada mi,mada sam uvek za kolor,nisu ovde baš nešto legle boje,i više bih voleo da je ovo bilo c/b) sve ovo deluje skroz ok,te za obe epizode nek bude 3.5/5
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

ness1602

Kakav je ovaj novi Veliki teks? Nisam procitao ni onog kengur dzeka za sada.
CIA niggers

DustyRoadBoy