PRAVILA ZA DARKWOOD PREMIJER LIGU

Started by Vladimir Bojanovic, May 20, 2018, 11:23:03 AM

Previous topic - Next topic

serblackbeard

Ukinemo pk i stavimo recimo 3. Ako prebacis ta tri pogotka pobedio si.
Brave are the deeds
Of fallen victorious
Never forgotten
Lonely are the glorious

Vladimir Bojanovic

Quote from: serblackbeard on May 21, 2018, 09:29:32 AM
Najbolje da gledamo da imamo paran broj igraca i tako izbegnemo svu ovu zajebanciju sa PK. Ako neko ne tipuje to je pobeda za njegovog protivnika sa brojem pogodaka kolko je ovaj napravio. Ali sve ovo pricamo napamet dok ne vidiko koliko ce da nas bude. Sta ako nas bude npr 18? To je 34 kola dvokruzno. Onda mozemo i da izbacimo ova nekompletna kola koja se razvlace po mesec i kusur dana.

Mozemo i kup da ubacimo i da krenemo od neke 1/16 finala
Pa ne možemo da budemo bezobrazni i da ne primimo nekog ko se prijavio kao 15 ili 17 ili 19-ti takmičar. A ako nas bude 18. igramo 34. kola dvokružno i 4. kola plej ofa, čak i ako nas bude 19 nikakav problem, 36. kola dvokružno i 2 kola plej ofa, nećemo da izbacujemo nijedno kolo, igramo sve ili ništa.
I molim te samo ako možeš da odgovoriš po tačkama kao ostali jer opcije koje 01.06. pobede prilikom ovog glasanja biće u pravilniku za sezonu 2018-19.

Dodata je 10. tačka koja se tiče računanja PK, kao i Berenov (tačka 3.) i serblackbeardov predlog (tačka 1.), sve uzimamo u obzir, ako se nekom u medjuvremenu svidi nečiji predlog (kao meni Berenov (tačka 3.)) može da izmeni svoje postove ali 10. tačku ubacite obavezno, ja sam već svoj izmenio što se tiče tačke 3. i glasao za opciju da se slobodnom igraču računaju tačni rezultati kada je domaćin protiv PK i tačke 8. glasao za Imrov predlog.

Do 01.06. svako može da menja svoje odgovore kada se završava glasanje, tada konačno donosim pravilnik shodno opcijama koje pobede.

primarioops

1. Slobodan igrač u regularnom delu.
-slobodan igrač - PK (prosek kola);
Zaokruzivanje na -0,5, +0,5

2. Slobodan igrač u plej ofu
Sa prosekom kola...ne vidim drugu opciju.

3. Slobodan igrač - PK (tačni rezultati)
Ako domacin tipuje tacan rezultat onda se bori protiv tacnih rezultata ostalih domacina. Ne vidim sta je ovde problem...

4. Premijer Liga + Championship + nešto treće
Ako je okrnjeno kolo koje si igra u roku od 7 dana onda tipovati sve odmah, ako se razvuce jedno kolo pa traje mesec dana kao sto je sada bio slucaj
onda definitivno ili ubaciti par utakmica championshipa ili FA kupa. Takodje ne vidim zasto bi to nekome smetalo, mada se onda postavlja pitanje gde smestiti utakmice tog kola koje se igraju kasnije????? Isto tako imali smo slucaj da je zaostala utakmica ako se dobro secam 31. kola Celzi- Hadersfiled imala potpuno drugaciji znacaj u vreme kad se igrala nego da se igrala kada je trebalo, verujem da ce opet biti slicnih situacija...

5. Premijer liga bez dodavanja ostalih utakmica iz ostalih liga
Tipuje se odmah sve, bez odlaganja

6. Odustajanje takmičara
Ne brišu se bodovi jer je glupo da se brisu bodovi nekome ko ih je posteno zaradio a ako se to desi onda se na dalje igra protiv proseka kola.

7. Neredovno tipovanje
Ako neko ne tipuje oduzima mu se bod ili 2 i gleda prosek kola za njegovog para.

8. Kašnjenje
Bez kasnjenja!!! Ukoliko se zakasni samim tim je to minus za tog igraca jer mu smanjuje sansu. Isto tako ne moraju svi da tipuju bas poslednjeg dana....

9. Pravilo domaćinstva
Gost ne sme nijednom da tipuje pre domaćina. naravno do roka od 24h.  Ako nema vremena neka pošalje komesaru i kaže šta da se izmeni ako domaćin  tipuje isto.

10. Zaokruzivanje na -0,5, +0,5. NIKAKO na +1 ili -1...

Uglavnom jako slicno kao sto Imrahil misli...

jogurt

Slobodan igrač-prosek kola, bezveze mi je da svako dobije po 3 poena bez obzira na to koliko je fikseva pogodio

Prosek kola, ne vidim drugo resenje.

Mogu da se ostavljaju tacni rezultati (nisam bas upoznat sa proslogodisnjim tipovanjem ali tacni rezultati bi imali veliku ulogu za najboljeg strelca) a da se ne gleda pk za njih. Jedino se gledaju fiksevi protiv pk.

Samo premijer liga

Sve odjednom, cak iako je veliki razlika u terminima i utakmice dobiju drugi znacaj i timovi budu u raznim formama. Eventualno ako je razlika preko 3 nedelje ta jedna (ili vise) utakmica se izostave.

6. Odustajanje takmičara
Ne brisu se bodovi, igra se protiv proseka kola

7. Neredovno tipovanje
Protiv proseka kola

8. Kašnjenje
Nemam neko misljenje tako da vazi onaj predlog iz prvog posta (ono sa preostalim utakmicama i moguceg broja tipovanja tacnih rezultata)

9. Pravilo domaćinstva
Gost ne tipuje pre domacina, a ako nema vremena posalje tipove komesaru.

10. Računanje PK
npr. ako je prosek kola izmedju 4,50 i 5,49 prosek kola je 5, ovo.

Vladimir Bojanovic

Iznenadjen sam dosadašnjim lepim odzivom što samo govori da je tema pun pogodak.  :) Nevezano za glasanje, nešto sam razmišljao, liga od 19 takmičara ne bi izgledala ovako:
Quote from: Vladimir Bojanovic on May 21, 2018, 12:06:15 PM
čak i ako nas bude 19 nikakav problem, 36. kola dvokružno i 2 kola plej ofa
Ne bi tada bilo plej ofa jer bi slobodan igrač imao za protivnika PK ili bi dobio 3 boda, u zavisnosti od glasanja.

tex2

Dakle, ovo se tiče prvog dela sezone, bez plej ofa, glasamo za jednu od tri opcija:
-svaki slobodan igrač ostavlja parove, ne takmiči se ni sa kim i dobija 3. boda; ako je domaćin tipuje i dva točna rezultata

slobodan igrač - PK, s tim da slobodan igrač koji je domaćin tipuje dva točna rezultata

slobodan igrač ostavlja tačne rezultate kada je domaćin protiv PK (kao što je inače slučaj kada domaćin tipuje), a da tačni rezultati ne ulaze u PK ni u kom slučaju odnosno da se u PK ubrajaju isključivo pogodjeni fiksevi ostalih takmičara.

Samo Premiership

da se tipuje odjednom sve

6. Odustajanje takmičara

bodovi koje je do tada osvojio taj takmičar se ne brišu i nema dodavanja bodova njegovim protivnicima koji su u duelu sa njim izgubili jer su ih na takmičarski način i izgubili, a svaki njegov naredni protivnik će automatski dobiti za protivnika PK (prosek kola).

7. Neredovno tipovanje

izostajanje dopunimo sa PK

8. Kašnjenje

Kašnjenje do tri utakmice, ako se shvati da se je zakasnilo i nema šanse za pobjedu, radije onda preskočiti to kolo i da onda se aktivira PK nego poklon pobjeda protivniku

9. Pravilo domaćinstva

-gost nema pravo da tipuje pre domaćina; ako ne stigne neka pošalje parove nekome

10. Računanje PK

ako je prosek kola izmedju 4,50 i 5,49 prosek kola je 5.

sawitch

Mnogo ovde ima za citanje i mislim da komplikujemo malo vise nego sto treba. Ja cu igrati kako se vi dogovorite i ne zelim da se mesam u ovo bas mnogo. Moj oredlog bi bio sledeci:

20 ekipa ima u Engleskoj, tako i mi trebamo da igramo, da bude 20 clanova. Ukoliko nas ima 15, 5 ce biti prosek kola (sa matematickim zaokruzivanjem na ceo broj, dakle ne 5,3 vec 5, 6, 7 itd.) i da se racunaju i tacni rezultati takmicara. Ukoliko je neko domacin po rasporedu i igra sa prosekom kola kuci onda ima oravo na tacne, ukoliko je gost nema.

Dakle, ligaski sistem od 38 kola bez plejofa. Ukoliko fali utakmica u kolu ubaciti championship. Ne moze jednostavnije.
"...sve za ljubav, sve za Partizan!"

Imrahil

Quote from: sawitch on May 22, 2018, 11:54:53 AM
20 ekipa ima u Engleskoj, tako i mi trebamo da igramo, da bude 20 clanova. Ukoliko nas ima 15, 5 ce biti prosek kola (sa matematickim zaokruzivanjem na ceo broj, dakle ne 5,3 vec 5, 6, 7 itd.) i da se racunaju i tacni rezultati takmicara. Ukoliko je neko domacin po rasporedu i igra sa prosekom kola kuci onda ima oravo na tacne, ukoliko je gost nema.

I ovo dobro zvuči, izbeglo bi se maltretiranje sa plej-ofom i najpoštenije je, svako sa svakim po dva puta. Podržavam.

Iskreno, ja sam samo za Premijer ligu, ali to najviše zavisi od komesara. Ako je on voljan da se maltretira i pred kraj sezone vodi računa o nekoliko kola istovremeno onda super ;D
Bezveze da sad zahtevam mora samo Premijer liga, a moj doprinos je da ostavim parove a Bojanović treba da void računa o 3-4 kola jer ludi Engleti ne mogu da odrade kolo po kolo. ;D
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Vladimir Bojanovic

Quote from: sawitch on May 22, 2018, 11:54:53 AM
Mnogo ovde ima za citanje i mislim da komplikujemo malo vise nego sto treba. Ja cu igrati kako se vi dogovorite i ne zelim da se mesam u ovo bas mnogo. Moj oredlog bi bio sledeci:

Dakle, ligaski sistem od 38 kola bez plejofa. Ukoliko fali utakmica u kolu ubaciti championship. Ne moze jednostavnije.
Super što si se javio, glasanje možda deluje pomalo komplikovano ali u suštini je jednostavno, verujem da će na kraju biti sve ok. :)

Što se tiče predloga za 38. kola bez plej ofa, zanimljiva je ideja. Lično nemam ništa protiv tvog predloga osim što bi se po meni ubila takmičarska draž prvenstva, jer u tom slučaju sa npr. 15. prijavljenih takmičara imali bi tih 5 PK što predlažeš, a to znači da bi svako od nas u sezoni morao igrati 10 puta protiv proseka kola, da nije premnogo? Sa druge strane razmišljam kako bi se računao PK. Nekoj petorici bi protivnik bio PK jer bi se samo desetorica takmičila medjusobno i od rezultata te desetorice bi se morao računati PK, što opet ne bi bilo merodavno. A ne bi mogli da sabiramo ove koji igraju protiv PK jer bi onda imali 5. različitih PK po jednom kolu. I ispravi me ako grešim, ali da li bi zbog tog dvokružnog sistema sa 5 PK došli u situaciju da nam u nekom kolu neko PK igra protiv PK? Nisam siguran ali mislim da bi. Mogu da stavim i ovaj predlog u neku od tačaka za glasanje samo pre toga bi morali sve ovo pobolje da razjasnimo.

U svakom slučaju, dok to ne uradimo, u nastavku ću odraditi ostalo tvoje "glasanje" po onim tačkama koje si u svom postu obuhvatio, pa ukoliko budeš želeo da glasaš za još nešto ili da izmeniš ove postojeće, možeš to da uradiš do 01.06. kao i svi ostali takmičari.

sawitch

1. 1. Slobodan igrač u regularnom delu.

Ligaški sistem bez plej ofa, u slučaju potrebe ubaciti više "članova" PK u ligu, slobodan igrač protiv PK.

Slobodan igrač obavezno ostavlja dva tačna rezultata protiv PK kada je domaćin po rasporedu, kada je gost ne ostavlja tačne rezultate i bori se protiv tačnih rezultata ostalih takmičara.

Premijer Liga a u slučaju odloženih utakmica ubaciti utakmice iz Chamionshipa kao zamene i završiti kolo.

10. Računanje PK

Prva opcija npr. ukoliko je prosek kola izmedju 4,50 i 5,49 prosek kola je 5.

Vladimir Bojanovic

Quote from: Imrahil on May 22, 2018, 11:59:11 AM
Bezveze da sad zahtevam mora samo Premijer liga, a moj doprinos je da ostavim parove a ludi Bojanović treba da void računa o 3-4 kola jer ludi Engleti ne mogu da odrade kolo po kolo. ;D
Samo vi glasajte za Premijer a kad stignu ona kola neću znati gde mi je dupe a gde glava.  ;D Stiže pomoć od savića u vidu sabiranja, bar će mi sa te strane biti olakšano.  ;)

Oki

Vjerujem da ćemo se za sva pravila dogovoriti jer svi razmišljamo slično...jedino ovo za pravila 4 i 5 -ja sam za to da tipujemo samo parove premier lige i određeno kolo da tipujemo odjednom bez obzira na to što bi se isto razvuklo na nekoliko tjedana.

serblackbeard

Ja sam za to da se nekompletna kola popunjavaju sa kupovima i championshipom, ko nije ovo nikad sabirao ne zna koliko je malretiranje kad se kolo razvuče na mesec dana ili više. Naravno ako odlučimo da se tipuje samo PL onda mora sve odmah da se tipuje pred početak prve utakice tog kola.

Moramo da vidimo i šta ćemo da radimo ako dodje do prekida neke utakmice ili do neplaniranog odlaganja pred sam početak.
Brave are the deeds
Of fallen victorious
Never forgotten
Lonely are the glorious

Oki

Nego...rekao bih još i to da u globalu gledano, cijeli ovaj sustav je pomalo dosadnjikav.
Kada gost ozbiljno pristupi tipovanju, onda na silu taktizira, pa se događaju učestali nerješeni ishodi uz mizernu gol razliku na završetku prvenstva.
Što kažete na to da svaki natjecatelj tipuje 10 točnih rezultata, gost jedino mora imati tri različita ishoda.
Tako bi recimo postojala mogućnost da natjecatelj sa četiri pogođena rezultata pobijedi protivnika sa sedam pogođenih ishoda...?
Gol razlika bi na ovaj način bila mnogo realnija i sličnija stvarnom premier shipu [big-bravo]

sawitch

Nema veze sto igra neko vise puta protiv priseka. Prosek je jeben. Nije lako dobiti ga.. Ja znam po fantasyu.

A stvarno nemojte klati Bojinovica tegleci na vise nedelja jedno kolo. Dopuni se championshipom ili FA kupom. Svakako svi to pratimo, manje vise..
"...sve za ljubav, sve za Partizan!"

Vladimir Bojanovic

Oki

Samo Premijer liga

Tipuje se odmah sve, bez odlaganja.

serblackbeard

U slučaju odloženih utakmica ubaciti utakmice Championshipa ili FA kupa.

Ako odlučimo da se tipuje samo PL onda mora sve odmah da se tipuje pred početak prve utakice tog kola.