(S)CI(FI)NEMA

Started by Lord Vader89, September 30, 2010, 10:58:07 PM

Previous topic - Next topic

Lord Vader89

SF filmove obozavam jos od....ma, ne pamtim....
Uzimam kao referentnu tacku ternutak kada sam prvi put pogledao Ratove zvezda, 1995. ili 96. godine, tako nesto....imao sam 6 godina, to je sigurno :D :D Ahh....to je jedan od onih trenutaka koji idu u licni album sa slikama koji uvek nosimo sa sobom ;) Dosao sam kuci uvece, pricao mojima kako sam video sjajan film sa crnim vitezom sa slemom, koji dise neprirodno, i svemirski brodovi i vojnici i laseri....!
Jesam li pomenuo da sam odgledao samo prvih 5 minuta filma?

Nakon toga....uh.....svasta nesto, i nista posebno....za jednog SF fana tek prosek :)

Svakako su na mojoj listi pogledanih (totalni random raspored):

- svi Ratovi zvezda (visevisevisestruko)
- skoro overene Zvezdane staze
- Blade runner
- 2001: A space odyssey
- kao i 2010: The year we make contact
- Alien saga
- Brazil
- Paklena pomorandza
- Saga Planeta majmuna
- kao i Planeta majmuna Tima Bartona
- Dina (Dejvid Linc)
- Metropolis
- Solaris
- Solaris Stivena Soderberga
- Sleeper
- Peti element
- E.T.
- superhero stvarcice (Marvel/DC/ostali)
- Matriks trilogija
- Terminator (tja, saga.... :D )
- Man from Earth
- novi Rat svetova

itditditd....jos ponesto, sto sam sasvim slucajno izostavio.

E sad....sta je vama omiljeno, i najbitnije, tj pre svega - sta biste mi preporucili jos da gledam!??!?!?!?  [grin2]
Trenutno mi visi iznad kompa lista:
- District 9
- Moon
- The thing
- Close encounters of the third kind
- Invasion of body snatchers
- The day the Earth stood still
- Mad Max

pa cu to malo, kada uhvatim vremena, i kada se ostavim Zvezdanih staza  ;D

Koji su vasi omiljeni SF filmovi?
Zasto?
Sta mislite o Ratovima zvezda?  [grin2] [grin2] [grin2] [grin2]
itd....space, the final frontier - prostora za diskusiju neograniceno ;)

Mhejl

Вејдеру, надам се да се наши срдачни односи неће завршити ако скоро богохулно изјавим  - ''никада нисам био одушевљен Ратовима звијезда''. ::) Опрости ми на овој велеиздаји... [hail2]
Од новијих СФ филмића допао ми се онај Спилбергов - заборавих како се зове, али се ради о неком ситему ''предвиђања убистава'' које резултира лажном утопијом. Није лоше...
Наравно, један од омињених и најдубљих филмова је ''Одисеја у свемиру''. Не вриједи описивати истински класик, али морам рећи да одавно нисам одгледао визуелно љепши филм. Ни Хичкокова ''Вртоглавица'' му није равна у овом сегменту!  Ту су и ''Дванаест мајмуна''', па ''Предатор'' (проузроковао више него неколико ноћних мора буђенјем моја прејаке маште :)), '''Осми путник''... Волим ту мјешавину свемира и хорора, сјајно уклопљену. Е, ''Аватар'' ми се није свидио. Знам, знам, рећи ћете да сам најобичнији лицемјер који се пуше да воли само умјетничке филмове и ''гнуша'' с еплиткоумних спектакла, али није у томе ствар. Филм ми је једноставно досадан, одужен и неинтересантан.
Očevu sobu krase gusle stare i crno-bijeli tv...
njegov kapital su gomile knjiga, ideje i problemi

Lord Vader89

Quote from: Mhejl on October 01, 2010, 11:10:18 PM
Вејдеру, надам се да се наши срдачни односи неће завршити ако скоро богохулно изјавим  - ''никада нисам био одушевљен Ратовима звијезда''. ::) Опрости ми на овој велеиздаји... [hail2]
ovo ti ne mogu oprostiti za zivota  [tongue2] [shocked3]
ne znam da li je to zato sto ga nisi gledao kao klinac, mozda jesi?
ali to nije film u kome treba d atrazis neke stvari koje bi nasao u "Odiseji", radi se op potpuno drugacijem vidu SFa. (iako, u poslednje vreme, pri svakom novom gledanju SW, uvek otkrijem nesto novo  :) ;) )

QuoteОд новијих СФ филмића допао ми се онај Спилбергов - заборавих како се зове, али се ради о неком ситему ''предвиђања убистава'' које резултира лажном утопијом. Није лоше...

Minority report, ili ti Suvisni izvestaj po naski.
Da, njega sam zaboravio da metnem na listu. Odgledao sam ga dva puta, i cak mi onaj nesretni Tom Kruz nije smetao. Dobar je film, ima super radnju, dobre poruke, i svakako te ostavi da se zamislis malo. :)

QuoteНаравно, један од омињених и најдубљих филмова је ''Одисеја у свемиру''. Не вриједи описивати истински класик, али морам рећи да одавно нисам одгледао визуелно љепши филм. Ни Хичкокова ''Вртоглавица'' му није равна у овом сегменту!

ne znam bas za Vrtoglavicu, to mi jos nije doslo na red (  [embarrassed2] ), ali svakako ostaje da je Odiseja jedan savrsen film, kakav moze da napravi sam Kjubrik.
Film predstavlja sintezu pripovedackog i vizuelnog genija Klarka i Kjubrika. Hocu reci, nije samo ono vizuelno savrseno, nego i zvuk, nego i tok kojim tece radnja iako je radnja neuhvatljiva), tisina Meseceve povrsine i svemira, "Na lepom plavom Dunavu", hor koji se moze cuti u uvodu, pri pojavi Monolita, pri otvaranju kapije prema zvezdama....ma evo, sada bih ponovo upalio film da gledam!!!!  [crazy2]

Ipak, tesko je biti iskljuciv, jer na primer, kao sto sam rekao, tu su (meni licno) Ratovi zvezda, kao jedna potpuno drugacija vrsta SFa, tzv Space opera, epska saga, prica o herojima i velikim avanturama. A treci omiljeni SF mi je definitivno i bez rezerve Blade runner, ili ti Istrebljivac po naski. To je film koji sam gledao mnogo puta, i koji cu gledati jos mnogo puta.
U tom filmu bi ti nasao puno toga sto ti volis da trazis u umetnickim delima ;) Plus, sto bi svaki sledeci put nasao nesto novo, to je njegovo bogatstvo.
Da ne pominjem ponovo vizuelno savrsenstvo, scenografiju, glumu, muziku kolosalnog Vangelisa....  [hail2]

QuoteТу су и ''Дванаест мајмуна''', па ''Предатор'' (проузроковао више него неколико ноћних мора буђенјем моја прејаке маште :)), '''Осми путник''... Волим ту мјешавину свемира и хорора, сјајно уклопљену.

da, 12 majmuna sam isto gledao, to sam zaboravio  [dork2]
svideo mi se prilicno, znam da sam cuo neke komentare kako je izuzetno glup, i slicno, sa cime se nikako ne slazem.
prica je izuzetno zanimljiva, i drzi te do kraja napetim, pa cak i kada odgledas ceo film, ostane ti par upitnika da vise iznad glave ???

Predatora nikad nisam gledao....takve stvari me bas nikada nisu zanimale. Dobro, jesu kada sam bio klinac, ali tada, ne znam....nikada nisam imao priliku da gledam? pojma nemam :D

Alien....sta reci o Alienu :)
Da se mnogo radujem sto stizu nova dva nastavka! ;)

I da - dopadaju mi se sva 4 dela, i sta sad?!?!? Tuzite me!!!!  [tongue2]  [laugh2]

QuoteЕ, ''Аватар'' ми се није свидио. Знам, знам, рећи ћете да сам најобичнији лицемјер који се пуше да воли само умјетничке филмове и ''гнуша'' с еплиткоумних спектакла, али није у томе ствар. Филм ми је једноставно досадан, одужен и неинтересантан.

ne, nece ti to niko reci, cak ni ja, kome se film svideo. (ostali ce da te potapsu po ramenima, jer u sustini, moderno je pljuvati po avataru  [grin2] )

Meni se izuzetno svideo najpre po tome sto je vizuelno savrsen!!!!!!! ona planeta Pandora je tako prelepo, mastovito, bajkovito, opijajuce dobro uradjena, da sam ostao zatecen u bioskopu!!!!
jeste, prica je prezvakana u svakom zagoru i u Pokahontas, na primer. Pa sta? Ova prica je lepo ispricana, film jeste pretenciozan, to niko ne spori, pravljen je da bude blokbaster i da ubira milione i milijarde, sta ja znam....ali je doneo jednu lepu pricu o ljudskosti, o tome sta smo bili, i sta smo ostali, i ocigledno - sta cemo uvek biti!

meni se svidja, i ne mozete mi nista  [tongue2]  [yeah2]

Mhejl, pruzi novu sansu Ratovima zvezda. Ako si zainteresovan, zanima me sta si gledao, kako si gledao, u kom formatu, kojim redosledom, i sve redom.... :)

Cool Hand Luke

Da, Odiseja mi je nekako uvijek na vrhu kad radim top liste (SF-a). Svakim gledanjem je sve zanimljvija i funkcionira na više razina.

Od izlistanih SF-a, sve su to fenomenalni filmovi.
Ne moraš biti fan SF-a, kao ja, da te obraduju ti filmovi (svi odreda).

Star Wars dugo vremena nije bio moj favorit, ali spremam se pogledati sve iznova. Imam predosjećaj da se u jednostavnosti fabule kriju itekako zanimljive misli.

Lord Vader89

Quote from: Cool Hand Luke on October 01, 2010, 11:47:37 PM
Da, Odiseja mi je nekako uvijek na vrhu kad radim top liste (SF-a). Svakim gledanjem je sve zanimljvija i funkcionira na više razina.
Ne moraš biti fan SF-a, kao ja, da te obraduju ti filmovi (svi odreda).

upravo ovo je ono sto odlikuje sva velika dela kinematografije koja pripadaju zanru Naucna fantastika, a veoma mi je tuzno, ili bolje receno porazavajuce, kada sretnem ljude koji ih tek tako odbace, "samo zato sto su to oni marsovci" [tongue2]

QuoteStar Wars dugo vremena nije bio moj favorit, ali spremam se pogledati sve iznova. Imam predosjećaj da se u jednostavnosti fabule kriju itekako zanimljive misli.

so true
ovo se pogotovu odnosi na Imperija uzvraca udarac, te delom i na Povratak dzedaja. naravno, i na ostale, ali najvise na ova dva. (plus Osveta Sita, ali se to bojim da kazem glasno, mogla bi rulja da me lincuje  [shocked2] )

Star wars je od onih dela koja su za sve generacije.
Obuzima ti mastu i fantazije kada si mali.
A kada nisi tako mali, onda pronadjes ono sto se stidljivo krije iza maske obicne svemirske pucacine i jurnjave, ili u najmanju ruku dozvolis da ti Star wars bude onaj mostic koji te vraca u vremena kada si gledao u zvezde, i pitao se da li gore zaista lete Luk Skajvoker i Dart Vejder :)

Mhejl

A vidi  - možda u ''tom grmu leži zec'', kao što ti reče. Redosled gledanja, da, plus činjenica da ne volim space operu i sve manje volim ekranizacije epske fantastike. Prvo što sam odgledao je bio hronološki prvi film, ''Fantomska prijetnja''. Zgadio mi se za čitav bogovjetni život. Džar-Džar Binga na kolac! Onda odgledah ''Povratak džedaja''. Sama konstrukcija filma je dobra, ali ubacivanje onih malih čupavih stvorenjcadi (Evoksi, valjda) je fijasko. Mislim, radnja počne da se odvija ozbiljno, u klasičnom avanturističkom stilu, da bi se u jednom trenutku naglo pretvorila u.. pa, u puno manje ozbiljan film. Ostatak filma mi se nije dopao, osim, naravno, epskog suočavanja Darta Vejdera i sina. E to, pa to je nešta nevjerovatno...
Onda sam nabavio i odgledao filmove II i III - predvidljivo i razvučeno, stalno me je nervirala tolika providnost Palpatinovih postupaka. Zaboravio sam veći dio radnje, ali mi se nisu svidjeli.   
Sada dolazi red na IV i V. ''Imperija uzvraća udarac'' je sjajan film, ali ne može iskupiti ostale brljotine. Nikako.
Eto, to bio bio siže mog mišljenja o Ratovima zvijezda. Ko zna, možda bi mi se više dopali da sam krenuo po redu snimanja.
Ali dobro - daću im drugu šansu, u pravu si. Još ima nade za ovu zabludjelu ovčicu...  ;)
''Predator'' ti u suštini nije ništa naročito, no zabavno je gledati kako ''big bad monster'' kolje prepotentne američke marince jedan za drugim. Al' ne ubi poslednjeg...  [facepalm3]

Nešto te moram pitati: da li ti se zaista svidio novi ''Rat svijetova'' sa Tomom Kruzom ili zajebavaš (oprosti na izrazu)? [sign-puke]
Odiseja - meni se film puno više dopao od knjige. Ozbiljno. Knjige su sjajne u oslikavanju ljudskih karaktera, toka svijesti i iznošenje najdubljih razmišljanja, ali filmovi prednjače u  utiskivanju neke prelijepe (ili preužasne) slike u pamćenje. Zahvaljujući genijalnoj Kjubrikovoj režiji, prekrasnom dočaravanju svemira i sjajnoj muzici, film mi je malo bolji. Dva genija, ali, na primjer, vidi onu halucinogenu scenu Bouvijevog putovanja kod Kjubrika - zar nije upečatljivja od one u knjizi (i Halov izgled, i centrala brodam, i plutanje svemirom, i, i...)? Treba biti pomalo lud za onakav epilog filma. :) Dok je za mene film otvorio vrata ljepote svemira i izazovnosti nepoznatog, ''poslednje ljudske granice'', mome ocu se, racimo, smučio. Toliko o ukusima, jer me i dan danas grdi što sam ga nagovorio da sjednemo da ga gledamo...;) On više voli realizam, i u književnosti.

''Avatar'' je moćan na efektima, ali, ponavljam, prosto ga ne volim. Moguće je da su mi moji prijatelji izazvali animozitet, stalno ga nazivajući ''najboljim filmom ikada... vau!''.  [facepalm3]
Očevu sobu krase gusle stare i crno-bijeli tv...
njegov kapital su gomile knjiga, ideje i problemi

Lord Vader89

Quote from: Mhejl on October 02, 2010, 12:07:36 AM
A vidi  - možda u ''tom grmu leži zec'', kao što ti reče. Redosled gledanja, da, plus činjenica da ne volim space operu i sve manje volim ekranizacije epske fantastike. Prvo što sam odgledao je bio hronološki prvi film, ''Fantomska prijetnja''. Zgadio mi se za čitav bogovjetni život. Džar-Džar Binga na kolac! Onda odgledah ''Povratak džedaja''. Sama konstrukcija filma je dobra, ali ubacivanje onih malih čupavih stvorenjcadi (Evoksi, valjda) je fijasko. Mislim, radnja počne da se odvija ozbiljno, u klasičnom avanturističkom stilu, da bi se u jednom trenutku naglo pretvorila u.. pa, u puno manje ozbiljan film. Ostatak filma mi se nije dopao, osim, naravno, epskog suočavanja Darta Vejdera i sina. E to, pa to je nešta nevjerovatno...
Onda sam nabavio i odgledao filmove II i III - predvidljivo i razvučeno, stalno me je nervirala tolika providnost Palpatinovih postupaka. Zaboravio sam veći dio radnje, ali mi se nisu svidjeli.   
Sada dolazi red na IV i V. ''Imperija uzvraća udarac'' je sjajan film, ali ne može iskupiti ostale brljotine. Nikako.
Eto, to bio bio siže mog mišljenja o Ratovima zvijezda. Ko zna, možda bi mi se više dopali da sam krenuo po redu snimanja.
Ali dobro - daću im drugu šansu, u pravu si. Još ima nade za ovu zabludjelu ovčicu...  ;)

ufffffff....Mhejl druze....ne znam sta ti bi da napravis ovakvu rabotu  [timeout2]
gleda se po redosledu snimanja, to je jednostavno tako.
iako....I i II su ono....nisu "a must", ali svakako su dobri za zaokruzivanje celine, koja je eto, tu, i ne moze se pobeci od nje.

ajmo ovako, redom:

IV - ovo je film koji je probio space opera zanr, ako ga nije cak i podigao iz mrtvih. ultimativna galakticka avantura, koja je i danas izuzetno aktuelna, i nije izgubila ni promil svog duha. Duh - to je pojam koji treba da bude zakucan na tablu "Ratovi zvezda"! Film sa toliko duse ja do sada nisam video. Mozda Gospodar prstenova. (nemojte me pogresno shvatiti, "filmova sa dusom" bezbroj bezbroj, koji su za 10 klasa bolji i od SW i od LOTR) SW su filmovi koji ce da ucine da se najezis, da se nasmejes, da ti mozda krene suza, da ti padne vilica, da kazes WOW, da se identifikujes sa herojima, i jos mnogo toga....
generalno, film ima sve sto mu treba da bude dobar i uspesan, i jos vise, od pre 30 godina, pa za vek vekova!

V - radikalna promena! od pozitivnog, there's always a hope, Imperija potpuno poklapa tu pricu, okrecu se strane. akcenat je sada mnogo vise na drami, na filozofiji, i na najvecem iznenadjenju u istoriji filma - "I am your father!" (primedba: cak ni glumci ovo nisu znali pre nego sto su prvi put videli film ;) )

VI - dugo ocekivani zakljucak!!!! konacan obracun protiv Imepratora i Vejdera, Lukova unutrasnja borba, kriza ciji ishod odlucuje da li ce pretegnuti dobro ili zlo.
Slazem se, "Evoksi" momenat je bio malo nepotreban, ali pogledaj to sa ove strane - film za decu, plus - gomila igrackica, robe, crtani film, itd....moneymoneymoney....! ;)
plus, oni ipak sluze kao odlicno sredstvo za razbijanje ozbiljnosti i tezine Lukove borbe protiv svog oca, i zlog Palpatina!
a naravno, tu su i kao onaj najbanalniji pokazatelj da ce dobro uvek da nadvlada zlo! ;)
Scena kada Luk iskace iz skrovista i definitivno porazava Vejdera u borbi maceva je jedna od najdramaticnijih scena u celom serijalu, i uvek se najezim kada je gledam!!!!! Opet, za to se najvise moze zahvaliti Dzonu Vilijamsu ;)

I - povratak na velike ekrane!!!!!! nakon 16 godina!!!! hmmm....sta reci, a ne slagati? ;)
imao sam tek 9 godina kada sam ga prvi put odgledao, znam da sam bio ushicen kao nikada do tada "JOS RATOVA ZVEZDA!??!?!?!??!?! AAAAAAAAAAAAAAA" nisam nikada otkidao na pomenutog prokletnika Dzar Dzara, nisam nikad ni otkidao na sam film, iako....poslednji deo filma, konacna borba sa Duel of the fates u pozadini, koji oduzima dah, je zaista vrhunac tog filma, ako ne i jedan od vrhunaca cele sage! ako jos i tome dodamo izuzetno harizmatican lik Kvaj Gon Dzina, kao i mladog Obi Van Kenobija, a i senatora Palpatina, iz ovog filma bi se moglo izvuci stosta pozitivno! ;)
Misterija se nadvija polako, to je bitno.... ;)

II - ah....sta reci ovde? :D kad sam bio klinac, otkidao sam, definitivno. jbg, dzinovske borbe, gomila dzedaja, vojnika, robota....to su neke stvari na koje otkidam i dan danas! Ali jbt....onako glupa ljubavna prica nema ni u Kasandri  [laugh2] jbt, ne znam da li je u pitanju los scenario, losi vremenski uslovi, losa hrana na setu....ali one ljubavne scene su tako glupe i providne, da to nije humano  [laugh2] u osnovi je ta ljubavna prica bila odlicna podloga za dalja desavanja sa Anakinom, ali come on.... Plus jos ona glupa Obi Vanova kosica  [laugh2] plus ona odvratna animacija i animirani Joda  
[waiting2] plus glupo zbunjivanje svih zivih sa "Tiranusom, Sajfa Dijasom, narucivanjem klonova..."
Ali zato, zadnja 2 minuta, kada Imperijalna (ups) republicka vojska krece u rat, te kada se Anakin i Padme vencavaju....ne znam, te dve scene m iuvek daju snagu da pogledam ceo film!!!!!! I sve zbog Dzon Vilijamsa!!!!!! ;)

III - napokon!!!!!! Osveta Sita! Veliki zakljucak i tacka Ratova zvezda! "The circle is now complete!" To je film....koji je deo nove trilogije, a zapravo to nije. Kada sam izasao iz biosopa tog 19.5.2005. godine, osim toga sto sam sijao u mraku od zadovoljstva, srece i eksplozije svih mogucih emocija, pitao sam se da li je taj film zaista radio Dzordz Lukas!?
Ona kamera, ona animacija, ono sprdanje, muzika, tekstovi, momenti tipa zatvaranje Anakina u Dart Vejdera, borba izmedju Jode i Palpatina, sjajna gluma, i na kraju krajeva - sjajno premoscavanje stare i nove trilogije!!!!
Nemam daljih komentara!

Gledaj ove filmove po redu kojim su pravljeni.
Eventualno kad budes imao jos neki dan slobodan, i visak interesovanja, pogledaj ih po hronoloskom redosledu. (funny enough, ja to do sada nijednom nisam uradio  [grin2] )

Quote''Predator'' ti u suštini nije ništa naročito, no zabavno je gledati kako ''big bad monster'' kolje prepotentne američke marince jedan za drugim. Al' ne ubi poslednjeg...  [facepalm3]

ne mogu ja to
mada, moracu jednom, zbog opste kulture :)

QuoteNešto te moram pitati: da li ti se zaista svidio novi ''Rat svijetova'' sa Tomom Kruzom ili zajebavaš (oprosti na izrazu)? [sign-puke]

mm, pa gle, ne mogu da kazem da mi se ne svidja, a niti to da sam otkinuo na njega. pogledao sam ga, bio sam zadovoljan kako je sproveden u delo, zadovoljan jer sam odgledao jedan SF spektakl, nista vise od toga. svakako nije film koji bih uzeo da gledam ponovo. (barem ne u narednih 15 godina ;) )

QuoteOdiseja - meni se film puno više dopao od knjige. Ozbiljno. Knjige su sjajne u oslikavanju ljudskih karaktera, toka svijesti i iznošenje najdubljih razmišljanja, ali filmovi prednjače u  utiskivanju neke prelijepe (ili preužasne) slike u pamćenje. Zahvaljujući genijalnoj Kjubrikovoj režiji, prekrasnom dočaravanju svemira i sjajnoj muzici, film mi je malo bolji. Dva genija, ali, na primjer, vidi onu halucinogenu scenu Bouvijevog putovanja kod Kjubrika - zar nije upečatljivja od one u knjizi (i Halov izgled, i centrala brodam, i plutanje svemirom, i, i...)? Treba biti pomalo lud za onakav epilog filma. :) Dok je za mene film otvorio vrata ljepote svemira i izazovnosti nepoznatog, ''poslednje ljudske granice'', mome ocu se, racimo, smučio. Toliko o ukusima, jer me i dan danas grdi što sam ga nagovorio da sjednemo da ga gledamo...;) On više voli realizam, i u književnosti.

hmm, jes, ali imaj u vidu da su film i knjiga nastajali bukvalno podudarno. ;) (zato se i razilaze u nekim bitnijim stvarnima, kao npr. da misija nije isla na Jupiter, nego na Saturn u knjizi )
dakle, i Klark je imao tu malo uticaja.
svakako da je psihodelicni prikaz putovanja preko granica prostora, vremena i svesti napravljen tako da ti oduzme dah, i savrseno uspeo u tome; kod mene barem. ali ne zaboravi sta je sve i Klark opisao u knjizi, da se to putovanje opisuje na velikom broju strana, da prolazi kroz napustena brodogradilista, prolazi kroz same zvezde, a opis je takav da se osecas kao da si ti taj koji putuje, a ne Dejvid.
Stelni je to vise uradio apstraktno i neuhvatljivo, gde gledalac sam treba da se zapita da li je Dejvid zaista bio putnik kroz dimenzije prostora i vremena, ili samo zrtva nekog eksperimenta.

A cudno za tvog oca, i opasku o realizmu, jer, ako pricamo o SF-u, od Klarka nema realnijeg ;)

Quote''Avatar'' je moćan na efektima, ali, ponavljam, prosto ga ne volim. Moguće je da su mi moji prijatelji izazvali animozitet, stalno ga nazivajući ''najboljim filmom ikada... vau!''.  [facepalm3]

ma dobro, tvoje pravo naravno ;)
zaboravio sam da kazem da sam bio zadovoljan njime jer uvek volim da pogledam dobar SF spektakl. pre Avatara su to bile nove Zvezdane staze, koje su stvarno  [hail2] [hail2] [hail2] [hail2] [hail2] [hail2] [hail2]

Rommel

Nikad nisam bio pretjerani ljubitelj SF-a ali imam neke svoje favorite...
WESTWORLD na prvom mjestu i nezaboravni Yul Brynner kao gunslinger
Enemy Mine - vjerojatno stoga što priča o rasnim problemima i gotovo da je modernizirana verzija Bormanova Pakla na pacifiku
Alien Scottov je sjajan sve ostalo ide daleko niže počev od Cameronova nastavka
Blade Runner ali kino verzija iz osamdesetih directors cutovi su mi loši
Loganov bijeg
i Forbidden planet
You got to learn to leave the table when love is no longer being served

danant

Star Trek - originalni, The Next Generation, Deep Space 9, Voyager, Enterprise i svih 11 filmova
Stargate - SG1, Atlantis, Universe i svi filmovi
Farsacpe
Firefly + Serenity
Babylon 5
Battlestar Galactica (i stara i nova)
Andromeda

Lord Vader89

pod ''cinema'' mislio sam na filmove, ali neka, naci ce se mesta i za serije  ;)

Amemiya

Ne mogu da verujem da nisi gledao Close encounters of the third kind  :o

Gledao sam sve zivo,sada samo SW  8)

WOOLF

A novi Predators,jel neko gledao ,utisci?
Woolfcomics

Amemiya

Nista posebno.Gledao sam ga zbog samih predatora i minimuma zahtevanog strpljenja kojeg sam imao u tom trenutku,te zbog nadanja da ce opaska jednog od likova da jedina zenska u filmu ima dobro dupe,kasnije tokom filma,rezultirati konkretizacijom njihovog odnosa u smislu da cu se i ja uveriti da ona ima dobro dupe,a i hteo sam da vidim "Erika Formana" kako glumi kad nije u Vesele 70e,mada sam ga gledao u Spidermanu.

WOOLF

Zbog Roberta Rodrigeza,sam mislio da će biti nešto drugačije,ali izgleda da nije.Ipak ću ga pogledati.
Woolfcomics

Elesar

Odlgedah i ja Predators.
Palac dole  (zapravo gore, Holivud je okrenuo to naopako...)  [tongue2]
Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?