LOKOT I KLJUČ 1: DOBRO DOŠLI U LAVKRAFT - u promotivnom periodu od 17.11.2013.

Started by Djole, October 23, 2013, 11:18:11 AM

Previous topic - Next topic

Manny

Krenuo sam konačno i ja da čitam Lokot i Ključ. Sva pohvala za prevod, a sam strip je ovde već dovoljno nahvaljen da nemam puno da dodam. Ja bih lično voleo da je ovo išlo u formatu Master Edition, mislim da bi bilo preglednije i lakše bi se čitalo (L&K su jedan od dva stripa koja sam nedavno krenuo da čitam i zbog kojih sam kupio naočare).
Sama postavka stripa je takva da ostavlja puno prostora za maštu i najneverovatnije preokrete, Džo Hil je u priču uneo elemente koji ne ostavljaju prostora za predah, u svakom trenutku se može priča preokrenuti naopačke, to je super jedino ne znam da li je moguće (i pametno) držati je tako neizvesnom kroz ceo serijal. Gabriel je odličan, mene iz nekog razloga podseća na Džona Romitu Juniora (kako on recimo crta Kick Ass), a njegov crtež u L&K je u isto vreme i bajkovit i strašan (nešto kao Tim Barton).

naker777

* Mrsko mi da ostavljam osvrte za svaki pojedinačan trejd pa se komentar odnosi na celokupan serijal.

Tinejdž literatura, ali dobro osmišljena i napisana. Originalno i kreativno, sa vešto postavljenom misterijom i izgrađenom atmosferom. Likovi dobro napisani, samo što znaju dosađivati sa svojim hormonskim problemima. Oko sredine serijala postoji par epizoda upitnog kvaliteta kao npr. ona sa omažom Calvinu & Hobbsu, i one koje se dotiču rasizma. Suvišne epizode bez kojih se moglo. Dosta se obraćalo pažnje na sitne detalje i u kasnijem delu serijala su se pojavljivale stvari koje su nagoveštene još na samom početku. Ima par referenci iz pop kulture. Vešto vođena priča do samog kraja sa dobrim epilogom.

Crtež na početku iritantan sa jednoteistim copy/paste kadrovima gde se ubacuju likovi i oblačići dok pozadina ostaje ista. Previše statično za moj ukus, koliko lenj crtač moraš biti.. Ali pohvalno što se crtež popravio kako je strip odmicao.

Ima par mana, ali dobar serijal i zanimljiv za čitanje. Ostaje žal što se nikad nije izašlo iz sigurne zone porodičnog horora  :)