LOKOT I KLJUČ 1: DOBRO DOŠLI U LAVKRAFT - u promotivnom periodu od 17.11.2013.

Started by Djole, October 23, 2013, 11:18:11 AM

Previous topic - Next topic

Dimeks

Quote from: Raoul Duke on October 28, 2013, 05:09:45 PM
Занима ме да ли је свих 6 књига до сад објављено, а ако није - докле се стигло? И да ли постоје и нека издања ван главног тока радње?

Последњи број шесте књиге излази прекосутра. A тај Голден Ејџ неће никако скоро, будући да је у задње две године објављено само два од шест једнопуца. Мада први једнопуц би био доста користан онима који су нови у серијалу, пошто садржи информације о свим знаним кључевима.
Него, дајте окачите Локоте на сајт, да могу да поручим као човек  ;D

EДИТ: Тек сад видех, и овај број Локота је померен за месец дана  [pullhair2]

Raoul Duke

Хвала за инфо!

Quote from: Dimeks on October 28, 2013, 05:46:01 PM
Него, дајте окачите Локоте на сајт, да могу да поручим као човек  ;D

Па немају их тренутно. Штампарија тек треба да испоручи остатак тиража.

Dimeks

Quote from: Raoul Duke on October 28, 2013, 05:47:21 PM
Хвала за инфо!

Па немају их тренутно. Штампарија тек треба да испоручи остатак тиража.

Oк, нисам то укачио. Мислио сам да је у суботу био званично изашао.

Raoul Duke

Јесте, али је тај мањи део тиража већ у недељу распродат. Остатак се очекује ускоро.

Уосталом, момци из Дарквуда ће се јавити, чим се наспавају и одморе од Сајма :)

Sandman

Odlicno izdanje, ali zamerka na dosta tamniji kolor u odnosu na original. :/

Anto

Quote from: Sandman on October 30, 2013, 02:24:02 AM
Odlicno izdanje, ali zamerka na dosta tamniji kolor u odnosu na original. :/
to je samo u mekokoričenom izdanju.
U HC-u će sve biti kako treba.
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

Zlix

Meni se kolor dopada. Nisam još čitao strip, ali sam ga samo prelistavao. Zaista deluje zanimljivo. Verovatno ću ga večeras čitati.

Morrison

UhUhUh, kako je ovo dobro!
Savrseno izbalansirani akcija, dinamika, napetost, horor, humor...pametno osmisljeno i ispricano, prica se razvija bukvalno bez mane. Likovi su neverovatno dobro profilisani. Svaki od njih je perfektno iskoristio svoju sansu za predstavljanje citaocu...nehajno i bez smaranja, a opet ogoljen do koske! Za porodicu je nemoguce ne vezati se.
Ohrabruje to sto je ovo tek prva knjiga, a nekako vec znam da ce i nastavak i kraj biti izuzetni. Hilova storytelling vestina je vraski ubedljiva, do te mere da mi se nekakvo kasnije razocarenje cini nemogucim. Prica ima ogroman potencijal, i uveren sam u maksimalnu iskoriscenost istog.
Izuzetno filmican strip kombinovan sa zaraznoscu video igre i zanimljivim crtackim stilom i vrlo dobrim kolorom.
Rekao bih koju i o naslovu/prevodu: kako nisam citao original, 'Locke' mi nije uslo u oko/uho/glavu, te mi 'Lokot' deluje kao odlican izbor - zapravo najbolji moguci, jer se neznatno razlikuje od izvornika.
Prevod je odlican...vidi se da je scenario dosta zahtevan po pitanju igara reci, dvosmislenosti uopste. Medjutim, Marko je u potpunosti dorastao zadatku - uostalom, ispraksovao se on itekako po ovom pitanju adaptirajuci Grucove sale. Svaki lik govori onako kako bismo i ocekivali od njegovog uzrasta, socijalnog ili drustvenog statusa, licnog karaktera, kao i stanja uma ili psihe. Sve reci su u adekvatnim ustima - bilo da se ona sluze slengom i psovkama ili izrazavaju drcno i slatkorecivo.
'Lokot i kluc" je debelo prevazisao moja ocekivanja. A ona uopste nisu bila mala.
There ain't no grave gonna hold my body down

nemanjapunk

Quote from: Morrison on October 30, 2013, 09:28:50 PM
UhUhUh, kako je ovo dobro!
Savrseno izbalansirani akcija, dinamika, napetost, horor, humor...pametno osmisljeno i ispricano, prica se razvija bukvalno bez mane. Likovi su neverovatno dobro profilisani. Svaki od njih je perfektno iskoristio svoju sansu za predstavljanje citaocu...nehajno i bez smaranja, a opet ogoljen do koske! Za porodicu je nemoguce ne vezati se.
Ohrabruje to sto je ovo tek prva knjiga, a nekako vec znam da ce i nastavak i kraj biti izuzetni. Hilova storytelling vestina je vraski ubedljiva, do te mere da mi se nekakvo kasnije razocarenje cini nemogucim. Prica ima ogroman potencijal, i uveren sam u maksimalnu iskoriscenost istog.
Izuzetno filmican strip kombinovan sa zaraznoscu video igre i zanimljivim crtackim stilom i vrlo dobrim kolorom.
Rekao bih koju i o naslovu/prevodu: kako nisam citao original, 'Locke' mi nije uslo u oko/uho/glavu, te mi 'Lokot' deluje kao odlican izbor - zapravo najbolji moguci, jer se neznatno razlikuje od izvornika.
Prevod je odlican...vidi se da je scenario dosta zahtevan po pitanju igara reci, dvosmislenosti uopste. Medjutim, Marko je u potpunosti dorastao zadatku - uostalom, ispraksovao se on itekako po ovom pitanju adaptirajuci Grucove sale. Svaki lik govori onako kako bismo i ocekivali od njegovog uzrasta, socijalnog ili drustvenog statusa, licnog karaktera, kao i stanja uma ili psihe. Sve reci su u adekvatnim ustima - bilo da se ona sluze slengom i psovkama ili izrazavaju drcno i slatkorecivo.
'Lokot i kluc" je debelo prevazisao moja ocekivanja. A ona uopste nisu bila mala.

Jako mi je drago da ovo cujem,bilo je malo straha kako ce sve ispasti!Odlicno,jos samo taj HC da se pojavi,pa da pazarim i ja! :)
Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try. H.S.

Pjerooo

Sad zavrsih domace izdanje, pa da se dotaknem tehnikalija.
Prevod je odlican, apsolutno nikakve zamerke.Psovke zvuce jos lepse na srpskom nego na originalnom engleskom :)

Na par mesta je otisak blago pomeren, i ima nekih ostecenja na papiru, ali to nije nista strasno.Ipak, evo jedan pozdrav i veliko hvala polu-sposobnoj ekipi stamparije
Simbol sto nas uvek drzi u neizvesnosti sa vecinom svojih uradaka

Kolor...eh...
Pojma nemam je li to do stamparije ili do pripreme, ali cija god da je zasluga - debeli minus.Ko zna sta je saturacija nekome skrivila da je ovoliko skenja, podseca me na ono sto
se desilo sa ocajnim izgledom Pepelnika #2.Nadam se da ce kolor biti popravljen u nastupajucim trejdovima, jer iskreno ne vidim nijedan razlog zasto bi se neko namerno drzao
ovakvih promena.Svakako losije izgleda u odnosu na original i kvari sveukupnu sliku svojom ispranoscu i vizuelnom monotonijom.

Elesar

Vader: Ante i Ibra nemaju pojma!
Ko je sledeci na meniju?

Pjerooo

Sprzice mi sve blic, ako moze neka slika neko umesniji.Umesto fotke, evo na brzaka u shopu odradjeno da emulira DW kolor:

http://tinyurl.com/pgjmngb

Anto

Quote from: Pjerooo on November 02, 2013, 03:41:17 AM
Sprzice mi sve blic, ako moze neka slika neko umesniji.Umesto fotke, evo na brzaka u shopu odradjeno da emulira DW kolor:

http://tinyurl.com/pgjmngb
hmmm
stvarno su boje loše odrađene (nadam se da će biti kako treba u HC izdanju)
Dajte Ralph Azhama u Perle!
Može i u Stripoteku.

ness1602

CIA niggers

Villain

Stvarno neverovatna greška. Verovatno se sve na brzinu izdešavalo pred sajam i zbog sajma.
Da kupujemo HC izdanje, ionako predpostavljam da vredi  [grin2]