TINTIN

Started by Lord Vader89, September 17, 2010, 12:28:51 AM

Previous topic - Next topic

RoyalBlue

Danas mi je stigla jedna nikad brže isporučena porudžbina sa BD. Naručeno u četvrtak, poslato u petak, i već u ponedeljak (tj. danas) je stiglo. :)

U pitanju je knjiga koju sam već dugo nameravao da kupim "Tintin - the complete companion", sa gomilom dodatnog materijala i pričom vezano za svaku epizodu (istorijska pozadina, Eržeove inspiracije iz pravog života, slike, ilustracije...).

Lord Vader89

vrhunska knjiga, i svakako a must read za tintinove fanove!

zavidim ti na posedovanju :)

RoyalBlue

Slažem se, odlični su utiscu, stigao sam negde do polovine knjige, baš ima dosta zanimljivih informacija vezano za svaku epizodu. :)
Posebno je zanimljivo videti original materijal iz stvarnog života koji je Erže sakupljao i koristio kao inspiraciju, kao i razlike između prethodnih izdanja stripa (kako su se neke scene menjale tokom njegovog objavljvanja). :)

Lord Vader89

ahahha, Albert II, bivsi kralj Belgije

:D

RoyalBlue

Haha, super je.  [bravo2]

Video sam sliku i na zvaničonoj Tintin stranici na Facebook-u, baš zanimljive stvari kače tamo. Sad skoro su bili podelili i ovu mapa inspirisanu epizodom "Tajanstvena zvezda". :)

Lord Vader89

Dakle, francusko-egipatsko izdanje Tintina u Americi!!!!! iz 1946.
(nasao kod Zorana Djukanovica na Fejsu)

broj1

Quote from: Lord Vader89 on December 18, 2012, 12:48:56 AM
ako hoces neki srednji kvalitet, od pojedinacnih epizoda mozes da uzmes recimo "Crno ostrvo", "Otokarov skiptar", "Rak sa zlatnim kljestima" ili duplu epizodu "Tajna Jednoroga"+"Blaga Rakama Crvenog".
Procitah pre neki dan "Crno ostrvo" ... akcija od pocetka do kraja  [hail2] :D.
Dobro uravnotezena epizoda bez "praznog hoda" kojeg inace ima dosta
u ponekim tintin pricama (eh da sam mudar kao sto nisam... zapisivao bi koje
price su mi se manje svidele no nema veze... pa ih zaobisao pri sledecem izcitivanjem tintina)

nabavih ove slicice pre neki dan... ova sa pozarom
je iz price "Crno ostrvo"  ;)
hm a ostale su iz hm..
tintin u americi... putovanje na mesec
tintin u kongu?

RoyalBlue

Da, dole levo je Kongo, pored su scene iz epizoda Tintin i tajanstvena zvezda i Tintin i hram Sunca. Gore desno je scena iz epizode 7 kristalnih kugli - ovu nisam mogao da se setim iz prve pa sam morao da proverim u albumima. :)

Meni je epizoda sa najviše praznog hoda Tintin u Americi, jer se cela epizoda svodi na neku slabo povezanu akciju i jurnjavu. To mi je takođe i slučaj sa prve 2 epizode (pogotovu sa Sovjetima).
Posle te 3 epizode, sve je mnogo bolje i onda tek kreće "pravi" Tintin. :)

ninel

Ako neko razume slovenački, može pročitati recenziju o Tintinu:
http://www.pogledi.si/knjiga/tintin-za-telebane

delboj

Razumijem, ne baš sve, pomalo sam zaboravio, čini mi se da sam više znao kad sam učio taj jezik [big-bravo]

Zanimljiva recenzija.

panda

Prosle godine me put naveo u Louvain-la-Neuve, pa sam inspirisan muzejem resio da najzad procitam kompletan opus po redu. Opremio sam se prvom IPS knjigom (zbog Sovjeta), Farr-ovim Companionom i Zabavnicima.

Neko je mozda vec primetio - stranica sa nosorogom u Kongu nije ista u IPSovom izdanju i Zabavniku:

U Companionu se navodi kako je na zahtev skandinavskog izdavaca Herge postedeo nosoroga.

Glupa trivija :D Inace, boje su bas grozno intenzivne u IPS knjizi (kasnim 6 godina sa ovim zapazanjem).

Sekta

Панда, како си укоричио ове Забавникове Тинтинове? Једна, двије кнјиге? Може ли која сличица? Фетиш су ми укоричени стрипови. ;D
Могу попит пива 100, али ко ће платит то?

chile

Quote from: Sekta on August 20, 2015, 02:59:48 PM
Панда, како си укоричио ове Забавникове Тинтинове? Једна, двије кнјиге? Може ли која сличица? Фетиш су ми укоричени стрипови. ;D
Meni su fetis sisate ribe, ali ima nas raznih
"nećeš nekažnjeno srati po meni i mojim prevoditeljima"

Sekta

Quote from: chile on August 20, 2015, 03:13:18 PM
Meni su fetis sisate ribe, ali ima nas raznih
Добро добро  [bravo2]  [laugh2] [lol2]
Могу попит пива 100, али ко ће платит то?

panda

Quote from: Sekta on August 20, 2015, 02:59:48 PM

2 knjige po 11 epizoda - moze da se cita, tanje je od DMS i daleko laganije  :)

Okacicu neku fotku i utisak na onoj temi o koricenju stripova, cim procitam.