Antologija NOVI SRPSKI STRIP 2009.

Started by KOMIKO, September 15, 2010, 10:10:14 AM

Previous topic - Next topic

KOMIKO

Naslov: NOVI SRPSKI STRIP 2009.
Autor: Grupa autora
Izdanje: Komiko, Novi Sad
Strana: 112
Štampa: kolor
Povez: tvrdi
Tiraž: 600 primeraka
Cena: 1100 din

Antologija odabranih radova sa istoimenog konkursa za strip do 16 tabli za 2009. godinu donosi ostvarenja mladih autora: Bojane Dimitrovski (Beograd), Vladimira Tadića (Beograd), Vladimira Kuzmanova (Zrenjanin), Darka Nikolića (Zaječar), Ane Šimon (Novi Sad), Dragane Stojiljković (Beograd), Saše Arsenića (Beograd), Nine Bunjevac (Toronto), Uroša Begovića (Beograd), Marka Stojanovića (Leskovac), Borisa Bakliže (Kragujevac), Milorada Vicanovića (Laktaši), Dušana Božića (Beograd), Marka Nikolića (Leskovac), Darjana Jurinčića (Beograd), Maje Veselinović (Beograd), Pavla Zelića (Beograd) i Dragana Paunovića (Beograd).

KOMIKO

BOJANA DIMITROVSKI (Beograd)

MARKO STOJANOVIĆ (Leskovac) i BORIS BAKLIŽA (Kragujevac)

VLADIMIR TADIĆ (Beograd) i VLADIMIR KUZMANOV (Zrenjanin)

ANA ŠIMON (Novi Sad)

PAVLE ZELIĆ (Beograd) i DRAGAN PAUNOVIĆ (Beograd)

NINA BUNJEVAC (Toronto)

DUŠAN BOŽIĆ (Beograd)

KOMIKO

allba

Čestitam ti na ovom izvanrednom projektu. Samo tako nastavi. Vidim ima sjajnih mladih strip autora.
Vrlo značajna publikacija, već je vidim i u svojoj kolekciji (slabo mi ide to sa dinarima, koliko je to eura - 1100 din) [juznapruga2]

Ja već, ima par mjeseci razmišljam o pokretanju jednog Udruženja koji će njegovati strip nasljeđe bh strip scene i davati poticaj mlađem naraštaju.:), nešto što ti radiš i tebi slični (ima ih i u Hrvatskoj), a pripremam teren i za izdavaštvo, pa polako, ne žuri mi se kad se sve kockice poslože.:)

KOMIKO

Samo napred. Moje je iskustvo da budeš spreman sam da povučeš. Svaka pomoć dobro dođe, ali ne treba računati na to.
Ima super klinaca i prava je šteta da ne mogu da plasiraju/pokažu svoje radove. To je i ideja čitavog projekta. Dobar deo njih poslednjih godina diplomira sa stripom na akademijama umetnosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, a te odlične radove vidi tročlana komisija i bliža rodbina.
E, to ćemo da promenimo. 8)

allba

Ne žuri mi se, možda sljedeću jesen. I dobro si, ne možeš se uopće osloniti na nekoga sa strane. Moraš sam krenuti i vjerovati u to što radiš i korak po korak. Put je trnovit, ali za gušt se isplati raditi, rezultati će vremenom sami doći. Uostalom, ti imaš u tome veliko iskustvo i sam znaš kako to ide. I ovdje bih ponovo podcrtao koliko je bitan urednik i izdavač (kao u tvom slučaju i ostalih nama poznatih likova da ih ne imenujemo, prepoznaće se) za razvoj strip produkcije i domaćeg stripa generalno.:)

Kumori Myu-Jishan

Evo, da oživim najstariju temu ovog podforumčeta!

I to mojom bezobraznom samopromocijom.  [evil2]

http://www.pokazivac.com/novi-srpski-strip-2009-zato-sto-nam-je-potreban.html

Lajkarite, šeruckajte, komentbacajte, hejtspredujte. Sve je dozvoljeTo.

Pajtos

@Kumori
Dobar tekst!
Jasta, domatje pre svega.
Ce da bidne sherovaTo ;)
Kako da umrem kad me strah od groblja

Kumori Myu-Jishan

Hvala ti puno!
Prvenstveno što mi to pomaže lično, širi moje tekstove redom, ali važnije je da širi svest o izdanjima koja vredi imati.
Hvala još jednom i srećni praznici.  [juznapruga2]