Kombinovane borilacke vestine - MMA

Started by Zderavac, September 16, 2012, 03:55:28 AM

Previous topic - Next topic

Zderavac

Ne znam koliko je vas ovde upoznato sa ovom plemenitom vestinom, koja se kako sam naziv kaze, sastoji od vise plemenitih vestina. Ja eto jako volim borilacke vestine generalno, pa sam resio da pronadjem i ovde neke od ljubitelja istih.
Mada prvenstveno bih hteo i da proverim koliki broj ljudi u Srbiji je i upoznat sa ovim sportom i da ako je moguce i rasirim svest o istom.
Tako da cu ovu temu da otvorim pitanjem - Znate li sta je to MMA?
'You might remember that 'annoyed' is my natural state.'

zzzzzz

znam isuvise surov sport gotovo da nema pravila i to mi se bas ne dopada
sebican,bahat,malouman po svetu pravi rusvaj grdan,sotona tvrdi da je human i da je andjeo milosrdan

dejan

itekako ima pravila, nije surov ništa više nego drugi borilački sportovi i daleko manje surov&kurvinski nego rukomet i možda još koji. od 1993 kad je prvi put ufc bio, još nije bilo težih povreda a kamoli smrt. Ok povrede kože, tkiva na glavi, lom ruku i nogu to da ali mnogo mnogo manje nego onaj f**kin wrestling show i definitivno manje nego boks, kojeg nazivaju đentlmenski sport. Svi u UFC su profesionalci i odmah izbacuju one koji to nisu niti se znaju vladati sportski. Pratim UFC poslednje 2 godine, pogledao sam sve UFC, čini mi se da je baš preksutra UFC 152 nakon što je prvi put u historiji propao neki ufc - UFC 151. Još nisam pogledao nijedan Pride i žao mi je. Al jednom....

Evo toliko za prvi put, jerbo sam slovenac....a piše gore "u Srbiji".

henry

MMA je nesumnjivo (borilački) sport budućnosti i ima sve veći broj poklonika.
Nažalost, uvek će biti mrsomudonja koji će, iz raznoraznih razloga, da pričaju kako to nije sport, baš kao što se priča(lo) da hevi metal nije muzika, horor i fantastika nisu književnost itd itd

A to što se neki javljaju i komentarišu a nisu upoznati sa ovim sportom nek ide njima samima na čast. Žalosno je što ih ima gomila.

@dejan
imenjače, obavezno odgledaj Pride, jer bez njega nema MMA  [big-bravo]

zzzzzz

tema otvorena pod utiskom naslova iz novina ili cega vec.osecam se prozvanim pa cisto mala digresija.nemam ja nista protiv MMA  jako cesto i pogledam neki mec.meni licno surovo kombinacija raznih borilackih vestina  deluje jako primamljivo za publiku ali opet mi nije to to.ja nisam rekao da nema pravila  vec gotovo i da nema pravila sto znaci da ima previse slobode u borbi s sad meni se to be svidja bas.ipak je boks za sve te borilacke sportove zakon
sebican,bahat,malouman po svetu pravi rusvaj grdan,sotona tvrdi da je human i da je andjeo milosrdan

henry

zzzzzz
Nisam mislio na tebe, druže, već na tzv "javno mnjenje", tzv sportske radnika i kojekakva udruženja i deo novinara u potrazi za senzacijom.
Inače, MMA je, u svojoj kategoriji, poprilično bezbedan sport, rizici naravno postoje, ali ne u tolikoj meri kao u boksu, recimo, sličnim borilačkim sportovima ili američkom fudbalu. A to što često izgleda kao previše krvav sport uzrok su plitke i ne preterano opasne posekotine.
Mene nerviraju neki dušebrižnici koji vrlo često daju negativne komentare a nemaju pojma o čemu se radi, ili su čuli iz druge ruke.
Evo, poslenji primer je inicijativa nekog tamo pokrajinskog sportskog saveza, čega li već, da se MMA zabrani. Očigledno su malo preterali sa nenamenskim trošenjem para, pa sad žele malo da spinuju...

Zderavac

Нисам неко време био за рачунаром, па сад тек видех одговоре на тему. Не знам колико вас, љубитељи ММА или не, сте видели или прочитали негде да је недавно било полемике управо на тему овог спорта, односно валидности ММА као таквог.
Елем, након што су одређене "душебрижнице", не знам путем чега већ сазнале за постојање овог спорта, решиле су да се пожале другим "домаћицама" на мало вишим положајима у циљу спровођења неког личног бесмисленог похода чији је циљ да се ММА као спорт у потпуности укине или забрани у Србији.
Срећом, те исте "домаћице" немају ту моћ и право одлуке у тим стварима тако да су брзо стављене на своје место, јер се исто као и то "јавно мњење", у борилачке спортове разумеју као Миле Китић у структуру атома.

Боже здравља, ускоро ћемо на велика светски призната такмичења у овом спорту испраћати доста наших перспективних младих али и искусних бораца. Неки од њих су можда и љубитељи стрипа и редовни посетиоци овог форума :)

Спортски поздрав!

Villain

Zderavac

Слажем се. Заиста један од бољих. Али није да је баш једини којег је вредно пратити. Федоров брат Александар обећава. Може да се деси да постане и бољи од "Последњег Цара". Има и одређену дозу лудила коју Федор није имао.

Villain

Jel prati neko?
Nedavne UFC borbe sam ispogađao, nije ni bilo teško ruku na srce, sem ako nisi pristrasan.
Doduše nisam znao ko je Rori, nije mi bio poznat, ali je odrao Pena od batina.
Sledi 29og Velaskuez i JDS? Predictions?

dejan

kolko god mi je pri srcu cain, mislim, da je dos santos tolko superioran u ovo vreme, da cainu neče uspeti ni u ovoj drugoj borbi.

možda mu srčanost dadne dovoljno da santosa pobedi. santos na drugoj strani nije imao nekog stvarno dobrog protivnika (mir iz ufc 145 nije mu bio ravan).

ali definitivno borba neče da traje 5 rundi. najviš tri.

Villain

Deki ja sam ubeđen K.O. u prvoj, eventualno drugoj rundi. Cain je čist G&P borac a onu zver je izuzetno teško oboriti.
Treba pogledati Cain-ovu borbu protiv Kongo-a...onako nešto kod JDS-a će mu teško proći...
I nakon nekih izjava u poslednje vreme, nadovezao bih se na ovo što kažeš da JDS i nije imao nekog dobrog protivnika, izgleda da ima malo zent od Alistera. Ipak steroidni momak ima mnogo iskustva i hard punch-er je.

dejan

pa sa kongom je cain bio rocked u 1,2 i 3r a onda cain 4 minute allovercheick g&p s takedowni, osim jedne kratke baraže konga u trečoj; i mislim, da je njegova največa greška bila, da se pustio obarati na tlo. I još nešto - do tada cain 5 x KO i sve se to dešavalo u UFC 99 znači pred 3 godine. A za Alistaira ne znam od steroida ništa šta se dešavalo sa njim. Znam samo da februara (ako izdrži čist to tada) ima da razpička silvu u kašu na čisti kickbox način.

A jedva čekam i povratak cripplerja lebena. ide mi na kurac svojim ponašanjem još od ultimate fighterja ali zajeban je ko pustinjski badger ili mungo. čini mi se ko da životinja skrivena u njemu jedva čeka da iskrsne u octagonu i da se jedva suzdržava.